Nieuwsbrief: juni 2018

Beste architectuurliefhebbers,

Het is alweer bijna zomer, al voelt het soms alsof we er al midden in zitten met het mooie weer van de laatste weken! En dat bekende diverse zonnige wandelingen in Almere, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Breda.

Maar met de laatste wandeling al weer in zicht op mijn programma, wordt het hoog tijd om u op de hoogte te brengen van mijn nieuwe programma voor de maanden juli, augustus en september (reizen t/m november). Dit kunt u natuurlijk ook op mijn website terug lezen in de agenda. In september komt mijn volgende nieuwsbrief weer met daarin het programma voor het najaar natuurlijk, dan ook weer diverse lezingen. En mocht u andere liefhebbers van moderne architectuur kennen: schroom dan niet mijn nieuwsbrief door te sturen 🙂

Ik hoop u te zien bij 1 van mijn programma’s en stuur u zonnige, hartelijke groeten,
Suzanne Roelofs, Building Stories

Excursies in Nederland

De komende maanden staan er weer allerlei excursies gepland: Eindhoven, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam en als geboren Groninger leidt ik u ook graag rond in Groningen. De meeste excursies zijn wandelend, maar ook per fiets en trein. Elke wandeling/ fietstocht kost 17,50€ p.p en de dagexcursies 27,50€.
U vindt in de agenda op mijn website het hele programma terug, inclusief de mogelijkheid om de excursies te boeken. Ook kunt u mij direct mailen natuurlijk: suzanneroelofs@gmail.com.

Hieronder een korte omschrijving van de excursies:

A.s. Zaterdag 16 juni: Eindhoven dagexcursie.
Mocht u deze zaterdag nog een leuke excursie willen maken, ga dan met mij mee naar Eindhoven! Een hele dag uitgebreid aandacht voor de voormalige Philips stad. Het oude fabriekscomplex Strijp-S, inmiddels ontwikkeld tot hippe woon- en werklocatie met mooie nieuwbouw en industrieel erfgoed en de binnenstad met haar Philipsgebouwen en spannende nieuwbouw van o.a. Jo Coenen. Van 11-16.00 uur met een vrije lunchpauze halverwege.

Zaterdag 14 juli: Hofjeswandeling Haarlem (Nieuw!)
Haarlem heeft prachtige hofjes! Van de meer dan 40 hofjes die Haarlem ooit kende, zijn er nog ruim 20 over, in deze wandeling zullen we de mooiste hofjes bekijken.Van oud tot modern, met uitgebreid aandacht voor geschiedenis en huidig gebruik. Van 11-13.00 uur.

Dinsdag 24 juli: Binnenstad Rotterdam
Het mooie station, de spectaculaire markthal, het Timmerhuis van bureau OMA, de kubuswoningen van Piet Blom.. Rotterdam heeft zoveel te bieden. Van de wederopbouw tot heden met aandacht voor wat er nog komen gaat..Van 11-13.00 uur. NB: Voorlopig de laatste keer deze route!

Zondag 5 augustus: Binnenstad Groningen (Nieuw!)
De gezellige stad Groningen heeft prachtige moderne architectuur: het Groninger museum, het Waagcomplex en natuurlijk het in aanbouw zijnde Forum. Maar ook mooie Art nouveau panden en het schitterende station worden niet vergeten..Als geboren Groninger neem ik u graag mee door deze fijne stad! Van 11-13.00 uur. NB: momenteel is er een bijzondere tentoonstelling in het Groninger museum over de De Ploeg (100 jaar geleden).dus ik vond het een goed moment voor een wandeling in deze stad.

Zaterdag 18 augustus: Art Nouveau Amsterdam (Nieuw!)
Op veler verzoek: een Art Nouveau wandeling in de binnenstad van Amsterdam. Want ook Amsterdam heeft prachtige verzekeringsgebouwen, apotheken en winkels in deze decoratieve, rijk versierde stijl. Van 11-13.00 uur.

Zaterdag 25 augustus: Oosterdokseiland & Marineterrein (Amsterdam) (Nieuw!)
Twee gebieden met bijzondere nieuwe stadsontwikkeling in het hart van de stad. Op het Oosterdokseiland vinden we o.a. de bibliotheek en het conservatorium. En het marinetterein wordt op een duurzame, geleidelijke manier ontwikkeld tot o.a. geliefde kantoorbestemming.Van 11-13.00 uur.

Dinsdag 4 september: Cultuurpark Westergasfabriek & GWL (Amsterdam)
Cultuurpark Westergasfabriek bestaat 15 jaar! Dit mooie industriële erfgoed ligt centraal in Amsterdam. In het nieuwe park ligt de voormalige gasfabriek, met studio’s, horeca en creatieve bedrijven. Daartegenover 1 van de eerste ecowijken van Nederland, ontwikkeld door bekende architectenbureaus. Van 11-13.00 uur.

Dinsdag 25 september: Dagexcursie spectaculaire treinstations.
Een dagje treinen langs de prachtig vernieuwde stations van Nederland! Amsterdam CS, Haarlem, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam: allemaal uniek en bepalend voor de ontwikkeling van het gebied eromheen, waarvoor natuurlijk ook uitgebreid aandacht. Van 11-16.30 uur, met een vrije lunchpauze halverwege

Zaterdag 29 september: Wandeling en fietstocht Amsterdam Noord.
Per fiets of wandelend door Amsterdam Noord: vandaag is beide mogelijk. We bekijken de moderne gebouwen direct aan de overkant van het IJ, maar ook aandacht voor het industriële erfgoed en nieuwbouw op voormalige scheepsloods NDSM. De Fietstocht is van 11-13.00 uur en de wandeling van 14-16.00 uur. NB: Voorlopig de laatste keer! Amsterdam Noord zal zeker terugkomen, maar dan in de vorm van andere routes…


Architectuurreizen zomer/najaar 2018

De komende maanden staan hele mooie reizen op de planning, waarbij ik natuurlijk zelf uw gids zal zijn. Hieronder een overzicht. Bij de reizen die ik eerder voor Asgard heb gedaan, kunt u ook reacties op hun website lezen.

Moderne architectuur & design Helsinki, van 5-8 juli, via Asgard Reizen. Nog 1 plek boekbaar..

Moderne architectuur Wenen, van 9- 13 augustus, via Asgard Reizen. Deze reis is dit jaar voor het eerst. En niet voor niets, want  het is namelijk 100 jaar geleden dat o.a. Gustav Klimt, Egon Schiele en Otto Wagner overleden zijn. Er worden daarom prachtige tentoonstellingen georganiseerd dit jaar, dus een goed jaar om naar Wenen te gaan. Maar ook bij deze reis geldt: geen Sisis en barokke pracht en praal, maar juist Wiener Secession (hun variant op de Jugendstil), de Wiener Werkbund, Hundertwasser en natuurlijk veel moderne projecten van o.a. Zaha Hadid en Jean Nouvel. Wenen is ontzettend de moeite waard!

Moderne architectuur Stuttgart, van 29 augustus- 2 september, via Asgard Reizen. Vol!

Moderne architectuur reizen Spanje: 2 reizen in oktober, dit jaar naar Zaragoza en omgeving. Van 16-23 oktober en van 30 oktober tot 6 november, waarbij alleen nog voor de eerste reis 2 plaatsen beschikbaar zijn.  Via de Spaanse vereniging Eindhoven.

Moderne architectuur Londen, van 15-18 november, via Asgard Reizen.Het accent bij deze reis ligt echt op de moderne architectuur. Dus geen Buckingham palace, maar juist de meest contemporaine projecten, denk aan het design museum van OMA (Rem Koolhaas) bv.

Moderne architectuur Verenigde Arabische Emiraten, van 24-30 november, via Asgard Reizen. We gaan naar Dubai en Abu Dhabi, met een uitsapje naar Al Ain. Prachtige moderne architectuur, vooral in Abu Dhabi opvallend duurzaam. Deze reis heb ik al eerder gedaan en sindsdien vaak het verzoek gehad of hij weer terug kwam. Ik wilde echter even wachten tot diverse projecten klaar waren, zoals het prachtige Louvre in Abu Dhabi. Dus nu hoog tijd om deze bijzondere bestemming weer aan te bieden.


En als laatste : privacaystatement

Ook Building Stories kan niet onder de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) uit. Ik respecteer uw privacy en en ga zorgvuldig met uw gegevens om.  Ik zal u nooit spammen en u alleen mailen om u op de hoogte te brengen van mijn nieuwe programma middels de nieuwsbrief. Als u deze wilt blijven ontvangen, hoeft u niets te doen. Wilt u in de toekomst geen nieuwsbrieven meer ontvangen, stuur mij dan een mailtje en ik verwijder u direct uit mijn nieuwsbrief bestand. 

Dit kunt u ook teruglezen op mijn website, maar samengevat: uw gegevens zijn veilig bij mij.

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »