06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Fietstocht & Wandeling Amsterdam Noord

zaterdag 29 september van 11-13.00 uur (fietstocht) & 14-16.00 uur (wandeling)

       

Datum: zaterdag 29 september 2018 |  Prijs: 17,50 € p.p.| Tijd: fietstocht 11-13.00 uur en wandeling 14-16.00 uur.

In deze excursie volop aandacht voor Amsterdam Noord. Na jaren lang voor veel Amsterdammers een bijna vergeten gebied geweest te zijn, is daar inmiddels verandering in gekomen.

Zo bekijken we het Overhoeks gebied. Hier  verschijnt een compleet nieuwe stadswijk rondom de A’DAM toren (de oude Shell toren). Het oude lab heeft inmiddels een nieuw leven, de toren is prachtig verbouwd, het EYE Film instituut is een echt icoon voor de wijk en verder is de eerste fase van woningbouw klaar van toparchitecten als Alvaro Siza, Jo Coenen, Mecanoo en diverse anderen.

En dan NDSM. Het oude scheepsbouwterrein is inmiddels een echte hotspot geworden. De oude scheepbouwloods is een kunststad geworden, bedrijven als Viacom en Greenpeace hebben hun kantoren in de oude timmerwerkplaats en smederij en hier bevindt zich ook gebouw Kraanspoor (2007) van Ontwerpbureau Trude Hooykaas, een prachtig voorbeeld van duurzame architectuur. Verder wordt hier volop gebouwd aan nieuwe woonprojecten.

Tussen deze gebieden ligt de Buiksloterham. Dit gebied is inmiddels ook volop in ontwikkeling tot een duurzame woon- en werklocatie, met o.a. veel zelfbouw projecten. Bij de fietstocht fietsen we hier doorheen, bij de wandeling bespreken we het gebied vanaf de pont.

Alle gebieden langs het IJ in Noord zijn volop in ontwikkeling en de omvang van de projecten is ongekend. Amsterdam Noord zal steeds belangrijker worden en zeker de moeite van het verkennen waard.

NB: fietsverhuur is mogelijk bij aanvang van de fietstocht in Overhoeks.

Tot nu toe was het wandelen, maar nu is het fietsen met Suzanne. Doen! Het is gezond en leerzaam. Twee uur vertelt Suzanne onvermoeibaar en enthousiast over bouwplannen, ruimtelijke ordening, architecten, gebouwen en de nodige weetjes. Er gaat een nieuwe wereld open in dit deel van Amsterdam dat in de toekomst een integraal onderdeel van het centrum van Amsterdam moet worden. En door Suzanne’s uitleg zie je het voor je ogen gebeuren.Hans de Jong, reactie fietstocht juni 2016

Boek 1 van deze excursies

 

Terug naar de agenda.