06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Binnenstad Rotterdam

dinsdag 24 juli van 11-13.00 uur

  

Datum: dinsdag 24 juli | Tijd: 11:00 – 13:00 | Prijs: 17,50€ p.p.

Een wandeling door de binnenstad van Rotterdam is als een wandeling door de Nederlandse architectuurgeschiedenis van de laatste 60 jaar.

We beginnen deze wandeling met het Centraal Station, spectaculair vernieuwd door TeamCS.  Daarna aandacht voor spraakmakende wederopbouw projecten als het Groot Handelsgebouw, de Lijnbaan en het concertgebouw De Doelen.

De jaren ’80 en ’90 lieten een nieuwe bouwperiode zien met de Rotterdamse Schouwburg , het Schouwburgplein en natuurlijk de boulevard Weena, spectaculair afgesloten door het Nationale Nederlanden gebouw. En vergeet de ‘koopgoot’ niet, de beurstraverse van P. De Bruijn (1986-96).

We eindigen in de buurt van station Blaak.  Hier zien we de opmerkelijke kubuswoningen van Piet Blom en de prachtige nieuwe markthal van MVRDV.

Verder natuurlijk ook aandacht voor het Timmerhuis: spectaculaire nieuwbouw van bureau OMA (Rem Koolhaas), geopend in december 2015. En verder veel andere moderne woningbouw en natuurlijk aandacht voor toekomstige ontwikkelingen!

Reacties van eerdere deelnemers kunt u hier lezen

Boek deze excursie

Terug naar de agenda.