06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Agenda

Excursies met open inschrijving

Stadshart Almere

Datum: zaterdag 19 mei 2018
Tijd: 11:00 – 13:00

Mooi gelegen tussen station en water, is het stadshart aangelegd volgens stedenbouwkundig plan van Rem Koolhaas (OMA). Spannende zichtlijnen, een “boven en beneden wereld”: een groter contrast met de eerste aanleg uit 1979 is bijna niet denkbaar.

Lees meer

Stationsgebied Utrecht 

Datum: zondag 27 mei 2018
Tijd: 11:00 – 13:00

De noodzakelijke vernieuwing en vergroting van Centraal station Utrecht is aanleiding geweest tot een grootschalige aanpak van het gebied. Hoog Catharijne is prachtig gemoderniseerd, er zijn diverse nieuwe kantoorgebouwen verschenen en Vredenburg is weer klaar voor de huidige tijd.

Lees meer

Zuidas (Amsterdam)

Datum: vrijdag 1 juni 2018
Tijd: 11:00 – 13:00

De Zuidas wordt sinds het begin van de 21e eeuw ontwikkeld tot internationale toplocatie voor wonen en werken. Inmiddels heeft dat geleid tot een enorme mix van kantoren, woningen, horeca, winkels en andere voorzieningen op bijna on-Nederlandse grote schaal.

Lees meer

Spaarndammerbuurt & Houthaven (Amsterdam)

Datum: zaterdag 2 juni 2018
Tijd: 11:00 – 13:00

Dit voormalige industrieterrein wordt omgevormd naar een klimaatneutraal woon- en werkgebied met o.a. circa 2.700 woningen. Aansluiting op de Spaarndammerbuurt met haar prachtige Amsterdams School architectuur is hierbij belangrijk.

Lees meer

Fietstocht Amsterdam Noord

Datum: zondag 10 juni 2018
Tijd: 11:00 – 13:00

In deze excursie volop aandacht voor het veelzijdige Amsterdam Noord. We zien Overhoeks: een compleet nieuwe stadswijk rondom de A’DAM toren en het EYE Film instituut. En we gaan naar het rauwe NDSM terrein met haar oude loodsen en verder veel zelfbouwkavels en zelfs tuindorpen. 

Lees meer

Eindhoven dagexcursie

Datum: zaterdag 16 juni 2018
Tijd: 11:00 – 16:00

Uitgebreid aandacht voor de voormalige Philips stad. Het oude fabriekscomplex Strijp-S, inmiddels ontwikkeld tot hippe woon- en werklocatie met mooie nieuwbouw en industrieel erfgoed en de binnenstad met haar Philipsgebouwen en spannende nieuwbouw van o.a. Jo Coenen.

Lees meer

Dagexcursie Spectaculaire treinstations

Datum: vrijdag 22 juni 2018
Tijd: 11:00 – 16:30

Een dagje treinen langs de prachtig vernieuwde stations van Nederland. Amsterdam CS, Haarlem, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam: allemaal uniek en bepalend voor de ontwikkeling van het gebied eromheen, waarvoor natuurlijk ook uitgebreid aandacht

Lees meer

Lezingen met open inschrijving

Suzanne geeft ook diverse lezingen met open inschrijving voor verschillende culturele instanties. Wilt u graag welke lezingen dit zijn en wanneer en waar deze worden gegeven, meldt u zich dan aan voor de 3maandelijkse nieuwsbrief. Hierin staat altijd het programma van de komende maanden, niet alleen de wandelingen en lezingen, maar ook de lezingen. U kunt zich opgeven voor de nieuwsbrief via het contactformulier of direct op de nieuws pagina: hier ziet u rechts aanmelden voor de nieuwsbrief.

Architectuurreis Helsinki

Datum: 5 t/m 8 juli 2018

Moderne architectuur van Alvar Alto en contemporaine architecten, de nieuwe Arabia wijk met duurzame architectuur, design van o.a. iittala en Arabia, een prachtig Art Deco station, de spannende rotskerk, een nieuwe universiteitscampus.. Helsinki is een prachtige stad.

Lees meer

Architectuurreis modern Wenen

Datum: 9 t/m 13 augustus 2018

Wenen: alom bekend om haar enorme paleizen, barokke pracht en praal en Sisi. Maar Wenen is zoveel meer! Het wat oudbollige imago van de stad is compleet achterhaald, de laatste jaren heeft zij prachtige moderne architectuur gekregen van internationale toparchitecten.

Lees meer

Architectuurreis Stuttgart

Datum: 29 aug t/m 2 sep 2018

Nergens minder dan in het groene Stuttgart realiseerden Le Corbusier en Mies van der Rohe hun prototype huizen in de 1920s. De laatste jaren zijn daar prachtige musea bijgekomen en wordt het centrum vernieuwd door o.a. een controversieel nieuw ondergronds station. 

Lees meer

Architectuurreizen naar Zaragoza & omgeving.

Datum: 16 t/m 23 oktober en 30 oktober t/m 6 november 2018

De jaarlijkse architectuurreizen naar Spanje, dit jaar naar Zaragoza en omgeving.

Lees meer

Architectuurreis modern Londen

Datum: 15  t/m 18 november 2018

De bijzondere wolkenkrabbers van The City en Canary Wharf, het design museum van OMA (Rem Koolhaas), Tate Modern van Herzog & de Meuron en de Millennium brug van Foster, prachtig vernieuwde stations en vele nieuwe stadsontwikkelingen..

Lees meer

Architectuurreis Dubai & Abu Dhabi

Datum: 24 t/m 30 november 2018

Spectaculaire wolkenkrabbers, bijzondere Palmeilanden, een dependance van het Louvre, een 100 % energie neutrale stad.. en dat allemaal door internationale toparchitecten. De Verenigde Arabische Emiraten hebben ontzettend veel te bieden aan de moderne architectuurliefhebber. 

Lees meer