06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Agenda

Excursies met open inschrijving

Wandeling Rotterdam Binnenstad

Datum: 23 april 2019 van 11.30-16.00 uur

Dwars door het centrum, van Centraal Station naar Markthal. Met ruim aandacht voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van Rotterdam in de laatste decennia en natuurlijk haar meest spectaculaire nieuwe projecten.

Lees meer

Wandeling Utrecht Science Park

Datum: 7 mei 2019 van 13.30-15.00 uur

De universiteitscampus van Utrecht, vroeger de Uithof geheten, is een absolute must-see voor moderne architectuurliefhebbers. Het ene gebouw is nog opvallender dan het andere, allemaal van Nederlandse toparchitecten.

Lees meer

Wandeling NDSM terrein Amsterdam

Datum: 11 mei 2019 van 11.30-13.00 uur

Dit voormalige scheepsbouwterrein maakt een enorme verandering door! De historische, verbouwde scheepsloodsen hebben een nieuwe bestemming en er is volop nieuwe kantoor- & woningbouw bijgekomen..Een prachtig modern stadsdeel zonder haar rafelige randje te verliezen..

Lees meer

Architectuurreis Modern Wenen

Datum: 16 t/m 20 april 2019

In deze architectuurreis is er ruim aandacht voor de Wiener Secession, de Werkbund en Hundertwasser. Maar Wenen is zoveel meer!  Prachtig industrieel erfgoed, de hoogbouw in Wienerberg City, een spectaculaire nieuwe universiteitscampus en het bijzondere Museumquartier, waar u ook tijd heeft om de  musea te bezoeken.

Lees meer

Bauhaus architectuurreis

Datum: 13 t/m 19 mei 2019

In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht. Een reis langs Weimar, Dessau en Berlijn langs alle belangrijke projecten van deze school. Maar ook verdere verdieping in Berlijn met wandelingen door modernistische wijken uit dezelfde tijd als het Bauhaus.

Lees meer

Architectuur- & Designreis Helsinki

Datum: 25 t/ 28 juli 2019 

(NB de reis van 11 t/m 14 juli zit vol)

Mijn jaarlijkse favoriet: Helsinki! Prachtige architectuur van Alvar Aalto natuurlijk, maar ook moderne bibliotheken, moderne kunstmusea en de enorme centrum ontwikkeling met houten kapel. Verder gaan we o.a. naar de sfeervolle Arabia wijk en is er ruim aandacht voor design, met o.a. een bezoek aan iittala. 

Lees meer

Architectuurreis Modern Londen

Datum: 8 t/m 11 augustus 2019

Het centrum van Londen staat vol spectaculaire wolkenkrabbers van toparchitecten, waarvoor ruim aandacht natuurlijk! Verder prachtig vernieuwde stations, Canary wharf, Tate modern, het Designmuseum (Rem Koolhaas) en alle ontwikkelingen rondom the Tower Bridge, waaronder The Shard: de hoogste wolkenkrabber van Europa (Renzo Piano).

Lees meer

Architectuurreis Stuttgart

Datum: 28 augustus t/m 1 september 2019

De stad van de Weissenhofsiedung (Mies van der Rohe, Le Corbusier) maar ook van geweldige musea gerealiseerd door toparchitecten. Verder een zeer opmerkelijk stationsproject, een schitterende bibliotheek, indrukwekkende kunstcollecties en de vrolijke Hundertwasser..

Lees meer

Architectuurreis Sevilla & Malaga

Datum: 15-22 oktober & 28 oktober-4 november 2019

Prachtige moderne architectuur in Zuidwest Andalusia! Deze Spanje reis wordt net als eerdere jaren georganiseerd in samenwerking met de Spaanse Vereniging Eindhoven.

Lees meer

Architectuurreis Dubai & Abu Dhabi

Datum: 23 t/m 29 november 2019

Spectaculaire wolkenkrabbers, bijzondere Palmeilanden, een dependance van het Louvre, een 100 % energie neutrale stad.. en dat allemaal door internationale toparchitecten. De Verenigde Arabische Emiraten hebben ontzettend veel te bieden aan de moderne architectuurliefhebber. 

Lees meer

Lezingen met open inschrijving

Suzanne geeft ook diverse lezingen met open inschrijving voor verschillende culturele instanties. Wilt u graag welke lezingen dit zijn en wanneer en waar deze worden gegeven, meldt u zich dan aan voor de 3maandelijkse nieuwsbrief. Hierin staat altijd het programma van de komende maanden, niet alleen de wandelingen en excursies, maar ook de lezingen. U kunt zich opgeven voor de nieuwsbrief via het contactformulier of direct op de nieuws pagina: hier ziet u rechts aanmelden voor de nieuwsbrief.