06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Agenda

Excursies met open inschrijving

Wandeling Art Nouveau Amsterdam

Datum: zaterdag 18 augustus 2018
Tijd: 11:00 – 13.00

Op veler verzoek: een Art Nouveau wandeling in de binnenstad van Amsterdam. Want ook Amsterdam heeft prachtige verzekeringsgebouwen, apotheken en winkels in deze decoratieve, rijk versierde stijl. 

Lees meer

Wandeling Oosterdokseiland & Marineterrein (Amsterdam)

Datum: zaterdag 25 augustus 2018
Tijd: 11:00 – 13.00

Twee gebieden met bijzondere nieuwe stadsontwikkeling in het hart van de stad. Op het Oosterdokseiland vinden we o.a. de bibliotheek en het conservatorium. En het marinetterein wordt op een duurzame, geleidelijke manier ontwikkeld tot o.a. geliefde kantoorbestemming.

Lees meer

Wandeling Culuurpark Westergasfabriek & GWL (Amsterdam)

Datum: dinsdag 4 september 2018
Tijd: 11:00 – 13.00

Dit mooie industriële erfgoed ligt centraal in Amsterdam. In het nieuwe park ligt de voormalige gasfabriek, met studio’s, horeca en creatieve bedrijven. Daartegenover 1 van de eerste ecowijken van Nederland, ontwikkeld door bekende architectenbureaus.

Lees meer

Dagexcursie Spectaculaire treinstations

Datum: dinsdag 25 september 2018
Tijd: 11:00 – 16:30

Een dagje treinen langs de prachtig vernieuwde stations van Nederland. Amsterdam CS, Haarlem, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam: allemaal uniek en bepalend voor de ontwikkeling van het gebied eromheen, waarvoor natuurlijk ook uitgebreid aandacht

Lees meer

Wandeling & Fietstocht Amsterdam Noord

Datum: zaterdag 29 september 2018
Tijden: 11:00 – 13.00 | 14-16.00 

Per fiets of wandelend door Amsterdam Noord: vandaag is beide mogelijk. We bekijken de moderne gebouwen direct aan de overkant van het IJ, maar ook aandacht voor het industriële erfgoed en nieuwbouw op voormalige scheepsloods NDSM.

Lees meer

Lezingen met open inschrijving

Suzanne geeft ook diverse lezingen met open inschrijving voor verschillende culturele instanties. Wilt u graag welke lezingen dit zijn en wanneer en waar deze worden gegeven, meldt u zich dan aan voor de 3maandelijkse nieuwsbrief. Hierin staat altijd het programma van de komende maanden, niet alleen de wandelingen en lezingen, maar ook de lezingen. U kunt zich opgeven voor de nieuwsbrief via het contactformulier of direct op de nieuws pagina: hier ziet u rechts aanmelden voor de nieuwsbrief.

Architectuurreis Stuttgart

Datum: 29 aug t/m 2 sep 2018

Nergens minder dan in het groene Stuttgart realiseerden Le Corbusier en Mies van der Rohe hun prototype huizen in de 1920s. De laatste jaren zijn daar prachtige musea bijgekomen en wordt het centrum vernieuwd door o.a. een controversieel nieuw ondergronds station. 

Lees meer

Architectuurreizen naar Zaragoza & omgeving.

Datum: 16 t/m 23 oktober en 30 oktober t/m 6 november 2018

De jaarlijkse architectuurreizen naar Spanje, dit jaar naar Zaragoza en omgeving.

Lees meer

Architectuurreis modern Londen

Datum: 15  t/m 18 november 2018

De bijzondere wolkenkrabbers van The City en Canary Wharf, het design museum van OMA (Rem Koolhaas), Tate Modern van Herzog & de Meuron en de Millennium brug van Foster, prachtig vernieuwde stations en vele nieuwe stadsontwikkelingen..

Lees meer

Architectuurreis Dubai & Abu Dhabi

Datum: 24 t/m 30 november 2018

Spectaculaire wolkenkrabbers, bijzondere Palmeilanden, een dependance van het Louvre, een 100 % energie neutrale stad.. en dat allemaal door internationale toparchitecten. De Verenigde Arabische Emiraten hebben ontzettend veel te bieden aan de moderne architectuurliefhebber. 

Lees meer