Nieuwsbrief: februari 2019

Beste architectuurliefhebbers,

1 februari alweer, de tijd vliegt! Hoog tijd voor een update van mijn programma 🙂 

Hieronder vindt u het overzicht van wandelingen met open inschrijving voor de eerste maanden van het jaar. Daarnaast natuurlijk ook de lijst met lezingen die ik geef voor diverse culturele instanties (hiervan stond een groot deel al in mijn vorige nieuwsbrief maar er zijn nog een paar bijgekomen). En het overzicht van de reizen natuurlijk..

Sociale media

Eindelijk maar toch ben ik ook -net!- begonnen met sociale media 🙂 Ik ben eigenlijk -bijna ;))- altijd met architectuur bezig.. Erover vertellen, lezingen & reizen aan het voorbereiden, volgen wat er gebeurt natuurlijk en om me heen aan het kijkend.. Leek me nu toch ook wel leuk om daar eens wat meer mee te doen & het met u te delen!

Mijn facebookpagina kunt u hier vinden: Facebook pagina Building Stories

En Instagram vindt u hier: Suzanne – Building Stories.

Natuurlijk vind ik het ontzettend leuk als u hier ook eens op kijkt of mij volgt, reacties ook meer dan welkom!

Wandelingen & excursies met open inschrijving, deze vindt u ook in de agenda terug.:

 • Zondag 10 maart: Gaudí Lezing & Wandeling Spaarndammerbuurt. Vanwege de Gaudí tentoonstelling in Museum het Schip deze lezing over het werk van de beroemde Catalaans modernist. De lezing geeft een goede inleiding op bezoek aan de tentoonstelling. Na vrije tijd voor bezoek en lunch volgt daarna de wandeling door de omringende buurt. van 11.30-16.00 uur en de prijs is 27,50€ p.p. Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar. 
 • Zaterdag 23 maart: Spaarndammerbuurt & Houthaven in Amsterdam. Een wandeling vol zelfbouwkavels, energieneutraal bouwen, het spectaculaire gebouw Pontsteiger.. De Houthaven is een heel bijzonder stukje Amsterdam! Zij sluit aan op de Spaarndammerbuurt met haar prachtige Amsterdamse School architectuur. Van 11-13.00 uur, 17,50€ p.p.
 • Zaterdag 6 april: Stadshart Almere. Toch nog een keertje.. vorig jaar gaf ik aan deze wandeling even niet meer te doen, maar hij is toch te verrassend om te laten zitten! Binnen het masterplan de “Dutch Mountain” van het bureau van Rem Koolhaas (OMA) vinden we de prachtige bibliotheek en natuurlijk de spannende winkel- en woningbouw van absolute toparchitecten. Van 11-13.00 uur, 17,50€ p.p.
 • Dinsdag 23 april: Binnenstad van Rotterdam. Nog zo’n favoriet! We gaan dwars door het centrum, van Centraal Station naar Markthal. Met ruime aandacht voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van Rotterdam in de laatste decennia en natuurlijk haar meest spectaculaire nieuwe projecten. Van 11-3.00 uur, 17,50€ p.p.
 • Dinsdag 7 mei: Utrecht Science Park.  De universiteitscampus van Utrecht, vroeger de Uithof geheten, is een absolute must-see voor moderne architectuurliefhebbers. Het ene gebouw is nog opvallender dan het andere, allemaal van Nederlandse toparchitecten.Van 13.30-15.30 uur, 17,50€ p.p.
 • Zaterdag 11 mei: NDSM terrein (Amsterdam Noord). Nu zonder Overhoeks! Dit voormalige scheepsbouwterrein heeft inmiddels zo’n enorme verandering doorgemaakt, dat de wandeling nu geheel voor dit gebied is. De historische, verbouwde scheepsloodsen hebben een nieuwe bestemming en er is volop nieuwe kantoor- & woningbouw bijgekomen..Een prachtig modern stadsdeel zonder haar rafelige randje te verliezen..Van 11-13.00 uur, 17,50€ p.p.

Overzicht lezingen/ korte cursus (met open inschrijving, inschrijving via de betreffende instantie):

Overzicht reizen 2019:

 • 16 t/m 20 april: architectuurreis Modern Wenen. In deze architectuurreis is er ruim aandacht voor de Wiener Secession, de Werkbund en Hundertwasser. Maar Wenen is zoveel meer!  Prachtig industrieel erfgoed, de hoogbouw in Wienerberg City, een spectaculaire nieuwe universiteitscampus en het bijzondere Museumquartier, waar u ook tijd heeft om de  musea te bezoeken.
 • 13 t/m 19 mei: Bauhaus architectuurreis. In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht. Een reis langs Weimar, Dessau en Berlijn langs alle belangrijke projecten van deze school. Maar ook verdere verdieping in Berlijn met wandelingen door modernistische wijken uit dezelfde tijd als het Bauhaus.
 • 11 t/m 14 juli: architectuur- & designreis Helsinki. Mijn jaarlijkse favoriet: Helsinki! Prachtige architectuur van Alvar Aalto natuurlijk, maar ook moderne bibliotheken, moderne kunstmusea en de enorme centrum ontwikkeling met houten kapel. Verder gaan we o.a. naar de sfeervolle Arabia wijk en is er ruim aandacht voor design, met o.a. een bezoek aan iittala. 
 • 8 t/m 11 augustus: architectuurreis modern Londen. Het centrum van Londen staat vol spectaculaire wolkenkrabbers van toparchitecten, waarvoor ruim aandacht natuurlijk! Verder prachtig vernieuwde stations, Canary wharf, Tate modern, het Designmuseum (Rem Koolhaas) en alle ontwikkelingen rondom the Tower Bridge, waaronder The Shard: de hoogste wolkenkrabber van Europa (Renzo Piano).
 • 28 augustus t/m 1 september: architectuurreis Stuttgart. De stad van de Weissenhofsiedung (Mies van der Rohe, Le Corbusier) maar ook van geweldige musea gerealiseerd door toparchitecten. Verder een zeer opmerkelijk stationsproject, een schitterende bibliotheek, indrukwekkende kunstcollecties en de vrolijke Hundertwasser..
 • 23 t/m 29 november: architectuurreis Dubai & Abu Dhabi. Spectaculaire wolkenkrabbers, bijzondere Palmeilanden, een dependance van het Louvre, een 100 % energie neutrale stad.. en dat allemaal door internationale toparchitecten. De Verenigde Arabische Emiraten hebben ontzettend veel te bieden aan de moderne architectuurliefhebber. 
 • En voor de Spanje liefhebbers: er komt zeker weer een reis in het najaar..we zijn er mee bezig.. Zo snel mogelijk meer! Deze reis gaat via de Spaanse Vereniging Eindhoven.

Graag weer tot ziens, in het echt of virtueel 😉

Met hartelijke groet,

Suzanne Roelofs-Hellhake

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »