06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Wenen architectuureis

9 t/m 13 augustus 2018

            

Geen Sisi en Sachertorte, maar Secession en Zaha Hadid.

Wenen: alom bekend om haar enorme paleizen, barokke pracht en praal en Sisi. Maar Wenen is zoveel meer! Het wat oudbollige imago van de stad is compleet achterhaald, de laatste jaren heeft zij prachtige moderne architectuur gekregen van internationale toparchitecten.

In deze achitectuurreis ligt het accent op 1900-heden. We bekijken de gebouwen van Otto Wagner, de Wiener Secession en wandelen door de Werbundsiedlung. Verder staan we uitgebreid stil bij het werk van de idealistische Hunderwasser. Maar we gaan ook naar nieuwe gebieden: prachtig industrieel erfgoed met een nieuwe functie, de hoogbouw in Winerberg City, een spectaculaire nieuwe universiteitscampus en het bijzondere Museumquartier, waar u ook tijd heeft om de bijzondere musea te bezoeken.

Dit jaar bent u verzekerd van mooie tentoonstellingen in de musea die wij bezoeken, aangezien er extra aandacht gegeven wordt aan de kunst en architectuur van rond 1900; het is namelijk 100 jaar geleden dat Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner en Koloman Moser overleden zijn.

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Asgard Reizen. Voor meer informatie, het gedetailleerde programma en boeken, verwijs ik u graag naar hun website.