Moderne architectuur Spanje

Cursussen

Spanje heeft fenomenale architectuur. Wat Spaanse architectuur echter zo interessant maakt, is haar eigenzinnige ontwikkeling, de kruisbestuiving van culturen en het voortbouwen op het verleden. Suzanne is hiervan goed op de hoogte is aangezien zij al jaren architectuurreizen naar Spanje leidt.

Hieronder een voorbeeld van een cursus zoals Suzanne hem al gegeven heeft:(een andere indeling is natuurlijk ook mogelijk)

Moderne architectuur in Spanje in 4 bijeenkomsten van 2 uur (met kwartiertje pauze).

  • Les 1: 1900-1920: het Catalaanse modernisme met o.a. werk van Antoni Gaudí, Lluís Domènech i
    Montaner en Josep Puig i Cadafalch.
  • Les 2: 1920-1980: Opmerkelijke Art Deco panden en de invloed van het internationaal modernisme met veel staal, glas en beton. Verder natuurlijk ook verschillende monumentale projecten die tijdens het regime van Franco zijn gerealiseerd.
  • Les 3: 1980-2000: de periode waarin Spanje van zich laat horen door middel van vele spraakmakende projecten. Zo ontwerpt Santiago Calatrava zijn eerste brug, wordt het Guggenheim van Frank Gehry in Bilbao geopend en laat toparchitect Rafael Moneo in diverse projecten zien hoe moderne internationale architectuur in een Spaans jasje gestoken kan worden.
  • Les 4: 2000-heden. In deze periode zijn ontzettend veel prachtige projecten gerealiseerd,zowel door Spaanse als buitenlandse architecten. Conferentiecentra,musea, nieuwe stadswijken, spectaculaire torens en imponerende sociale woningbouw..

Na deze cursus zult u een goed beeld hebben van hoe de architectuur in Spanje zich ontwikkeld heeft de laatste ruim 100 jaar, wie haar meest beroemde architecten zijn en wat nu juist de architectuur in Spanje zo bijzonder maakt..

NB: wilt u liever ook de historische architectuur van Spanje in de cursus behandeld zien (Romeinse, Visigotische, pre romaanse, Moorse, Mozárabe, Mudéjar, romaanse, gotische en barokke architectuur), dan kan de cursus uitgebreid worden met 2 lessen waarin de architectuur tot 1900 behandeld wordt.

Vergelijkbare projecten

Cursus woningbouw

Architectuurcursus: De zoektocht naar de ideale woning. (in 6 keer) Wat maakt een plezierige woning? Is dat een minimalistische woning met veel licht en ruimte, of

Lees verder »