Nieuwsbrief lente/zomer 2022

Beste architectuurliefhebbers,

Met veel plezier stuur ik u hierbij weer mijn programma van cursussen en lezingen voor de komende tijd toe.

Daarbij staan er ook weer wandelingen met open inschrijving op het programma en kondig ik met veel plezier twee mooie architectuur reizen naar Valencia aan dit najaar.

Ik begin even met de wandelingen en een fietstocht. Het duurde even voor ik weer van me liet horen omdat ik zeker wilde zijn dat ik weer met whisper/oortjes sets kon werken als de groepen wat groter zijn. Dit is zeker weer het geval, dus tijd om er weer op uit te gaan! Elke wandeling/fietstocht kost 20 euro p.p. en opgave kan door op deze mail te reageren of via het boekingsformulier. Via de link bij elke excursie vindt u meer informatie over de inhoud van de excursie.

  • Zaterdag 14 mei: Wandeling Stadshart Almere. Het stadshart van Almere is vormgegeven door vele gerenommeerde architectenbureaus en verder vinden we hier een prachtige bibliotheek die we ook zullen bezoeken. De wandeling is van 10.30-12.30, bewust wat vroeg op de dag zodat u daarna eventueel de Floriade kunt bezoeken als u toch in Almere bent, vanaf het eind van de wandeling kunt u daar gemakkelijk met shuttlebus of bootje komen.
  • Zaterdag 11 juni: Wandeling Spaarndammerbuurt & Houthavens in Amsterdam, 11-13.00 uur. Een echte woningbouw wandeling. Eerst de gezellige Spaarndammerbuurt met haar mooie Amsterdamse School architectuur en andere sociale woningbouw van begin 20e eeuw en daarna de Houthavens die volop in ontwikkeling zijn als duurzame woonwijk met prachtige contemporaine architectuur.
  • Zondag 12 juni: Wandeling Art Nouveau Haarlem, 11-13.00 uur. In het kader van Wereld Art Nouveau Dag op vrijdag 10 juni 2022, worden er allerlei activiteiten georganiseerd van 10-12 juni op het gebied van Art Nouveau, graag doe ik daar aan mee met deze wandeling. Haarlem heeft hele mooie voorbeelden, waarbij we ook uitgebreid het prachtige station zullen bezoeken.
  • Zondag 19 juni: Wandeling Binnenstad Rotterdam, 11-13.00 uur. Van Centraal Station naar Markthal met vele interessante projecten ertussen in. De Rotterdamse binnenstad heeft zulke bijzondere architectuur!
  • Zaterdag 2 juli: Wandeling NDSM (Amsterdam Noord), 11-13.00 uur. Deze voormalige scheepswerf is de moeite van het ontdekken waard.  Prachtig verbouwde industriële werkplaatsen en vele bijzondere nieuwbouwprojecten maken dit gebied terecht een hotspot van Amsterdam. Het is ongelooflijk hoe snel de ontwikkelingen hier gaan!
  • Zondag 3 juli: Fietstocht Amsterdam Noord, 11-13.00 uur. Met de fiets een grondige verkenning van Amsterdam Noord. De woonwijk rondom het Eye Museum, de hotspot NDSM en de duurzame, circulaire woon- en werkwijk Buiksloterham. (U dient wel zelf voor een fiets te zorgen, maar deze kunt u ook huren aan het begin van de wandeling, hierover meer informatie in de bevestigingsmail).

Dan natuurlijk de lezingen en een cursus met open inschrijving. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de betreffende instantie. Ik beperk me hierbij even tot de komende maanden, de programma’s van het najaar komen in mijn volgende nieuwsbrief. Het merendeel van de programma’s is online, enkele zijn op locatie.

Architectuurreizen Valencia

In september en oktober 2022 organiseer ik in samenwerking met de Spaanse Vereniging Eindhoven weer 2 architectuurreizen die ik zelf zal begeleiden. Dit jaar is de bestemming Valencia! Valencia is namelijk een prachtige stad voor architectuur. We bekijken uiteraard alle hoogtepunten want die zijn er heel veel in Valencia, denk aan de Stad van de Kunsten en Wetenschappen van Santiago Calatrava. Maar we bespreken ook de minder bekende architectuur zoals de typische arbeiderswoningen, stadsparken en appartementencomplexen. En uiteraard vergeten we de prachtige stranden en de Albufera niet! Bovendien krijgt u alle gelegenheid om zelf een of meer van de vele musea te bezoeken.  De data zijn 25 september- 2 oktober en 13-20 oktober.
Het programma en voorwaarden kunt u vinden op de website van de Spaanse Vereniging, opgave gaat ook via hen. En voor de duidelijkheid: de reizen staan voor iedereen open om mee te gaan!

Dan wens ik u alvast fijne paasdagen en graag tot ziens, live of online!

Met hartelijke groet,

Suzanne Roelofs-Hellhake

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »