Stuttgart

Stedenspecials

Hoewel de stad Stuttgart met haar ca. 600.000 inwoners de 6e stad van Duitsland is, is zij over het algemeen een minder bekende stad voor toerisme. Dit begint echter de laatste jaren te veranderen, door o.a. vele recente bouwprojecten waardoor zij internationaal meer bekendheid krijgt.

Stuttgart heeft namelijk zeer veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als Le Corbusier, Walter Gropius en Mies van der Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 1920s in de Weissenhofsiedlung (1927).

Maar ook recent zijn er schitterende musea gerealiseerd van architecten als UNStudio en Delugan Meissl Associated Architects.

Tel daar de kleurrijke architectuur van Hundertwasser in de buurt van Stuttgart bij op en een indrukwekkend stadscentrum met oude paleizen, een art deco markthal, veel groen en indrukwekkende kunstmusea en het zal u niet verbazen dat Stuttgart voor kunst- en architectuurliefhebbers een geliefde bestemming is.

Vergelijkbare projecten

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is een van Europa’s snelst groeiende steden. De stad had al opvallende modernistische architectuur (zoals Villa Stenersen van Arne Kosmo o.a.),

Lees verder »