06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Rode Loper Amsterdam

Wandelingen Amsterdam

Project Info

Project Description

De rode loper van Amsterdam: inmiddels heeft iedereen er wel van gehoord. De route van de Noordzuidlijn wordt bovengronds vernieuwd en moet het centrum van Amsterdam weer allure gaan geven!

In deze wandeling wandelen van Amsterdam CS over het Damrak en het Rokin naar het Muntplein. We staan natuurlijk stil bij de prachtige historische gebouwen hier, zoals de Beurs van Berlage, de Bijenkorf, het Paleis op de Dam en de Munttoren. Maar wist u dat op deze route ook vele mooie Art Nouveau panden te vinden zijn? En vergeet de nieuwe warenhuizen niet, met o.a. project Oersoep van Arno Coenen (bekend van de markthal Rotterdam).

Verder uitvoerig aandacht voor de stedenbouwkundige visie en wat ons nog te wachten staat. Wordt “het rioolputje” van Amsterdam nu eindelijk de grootstedelijke boulevard die Amsterdam al sinds het eind van de 19e eeuw voor ogen heeft?

Deze wandeling duurt 2 uur, maar kan ook ingekort worden tot 1,5 uur.

Zaterdag 18 maart weer een boeiend wandeling gehad, ondanks wat motregen. Suzanne heeft eerst een uitgebreide toelichting gegeven op het project Rode Loper. Daarna hebben we veel diverse gebouwen bekeken met verschillende bouwstijlen; van o.a. de Hollandse Renaissance, Art Nouveau tot Modern. Na veel mooie gebouwen en met uitgebreide informatie weer voldaan naar huis!! Het was weer top Suzanne.

Kees en Mieke Kommeren, maart 2017