Zuidas

Wandelingen

De Zuidas wordt sinds het begin van de 21e eeuw ontwikkeld tot internationale toplocatie voor wonen en werken. Inmiddels heeft dat geleid tot een enorme mix van kantoren, woningen, horeca, winkels en andere voorzieningen, waardoor zij niet alleen overdag levendig is, maar ook ‘s avonds een kloppend hart houdt. De locatie, rondom station Zuid en vlakbij de Vrije Universiteit speelt hierbij ook een grote rol.

De gebouwen worden door grote, deels internationale architecten ontworpen, waardoor het gebied verzekerd is van de allure die zij zoekt. Denk aan namen als  Rafael Viñoly, Micheal Graves, Toyo Ito, Ben van Berkel, Erick van Egeraat, Pi de Bruijn en het bureau Skidmore, Owings & Merrill LLP. Ook wordt binnen het project veel aandacht geschonken aan de openbare ruimte en krijgt kunst ruim baan.

Tijdens deze wandeling bekijken we niet alleen de diverse spraakmakende projecten, maar staan we ook uitgebreid stil bij de achterliggende visie en de geplande toekomstplannen.

Een spectaculair, bijna on-Nederlands stukje Amsterdam.

Deze wandeling duurt 1,5/ 2uur, afhankelijk van uw voorkeur.

Dag Suzanne, zoals ik inmiddels van je gewend ben: het was afgelopen donderdag een uitstekende presentatie over de Zuidas – architectuur. Ook het voor een 2de keer meemaken was boeiend en nog steeds een genoegen!

Ruud de Blij, Programma- commissaris PRC Amsterdam e.o, april 2016

Dinsdag heb ik van de deelnemers alleen maar zeer lovende woorden gehoord. Hopelijk kunnen we in  de toekomst nog eens van jouw diensten gebruik maken.

Betty Bos – VG Rabobank, Dagprogramma Zuidas (lezing + wandeling), juli 2014

Vergelijkbare projecten

De vernieuwde Houthavens

De Houthavens in Amsterdam zijn een voormalig industrieterrein, dat inmiddels een grootscheepse transformatie ondergaat naar een duurzaam woon- en werkgebied. Het begon al in de

Lees verder »

NDSM terrein

Het NDSM terrein in Amsterdam is inmiddels een echte hotspot geworden. Waar tot begin jaren 1980s dit het terrein was van de Nederlandse Dok en

Lees verder »

Spaarndammerbuurt & Houthaven

De Houthaven is een voormalig industrieterrein, dat inmiddels een grootscheepse transformatie ondergaat naar een duurzaam woon- en werkgebied met circa 2.700 woningen en diverse voorzieningen

Lees verder »