06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Moderne architectuur China

Thema lezing

Project Info

Project Description

China heeft de laatste jaren een enorme transformatie ondergaan. Steden worden op spectaculaire wijze vernieuwd en het ene na het andere prestigieuze project volgt elkaar op.

Indrukwekkende vliegvelden, beursgebouwen, nieuwe pleinen, woningbouw en spectaculaire hoogbouw..het ene project is nog groter dan het andere. In deze lezing kijken we naar de meest opvallende gebouwen. Zo staan we stil bij Hongkong met haar vliegveld en wolkenkrabbers. Verder kijken we naar Beijing: de CCCTV toren van OMA, spannende woningbouw van Steven Holl  en diverse andere grootste projecten. Ook komt Shanghai aan bod: hier wordt een onder andere een compleet nieuw zakelijk hart opgetrokken aan de rivier. Natuurlijk komen ook projecten in andere steden als Guangzhou en Changsa aan bod. Als architectuurliefhebber kan je niet om China heen.

NB: deze lezing is ook te combineren met de historische architectuur van China. Denk aan de Verboden Stad in Beijing, de Hutong wijken en typische Tang en Ming dynastie architectuur.