Contemporaine Scandinavische architectuur

Thematisch

Scandinavische architectuur is wereldberoemd en staat momenteel meer in de schijnwerpers dan ooit. De kenmerken ervan passen bij de tijd waarin we leven, waar het om functionele, duurzame ontwerpen gaat i.p.v. kleurrijke en hightech iconen. Hoewel er natuurlijk verschillen zijn tussen de diverse landen, zien we ook duidelijke overeenkomsten. Heldere vormen, natuurlijke licht en een mooie integratie in het landschap. Verder veel aandacht voor comfort en gebruik van natuurlijke materialen, met een focus op duurzaamheid. Dit levert al decennialang prachtige, goed functionerende gebouwen op, waarmee het succes van contemporaine bureaus wereldwijd goed te begrijpen is.

In deze lezing kijken we alleen naar de meest bijzondere projecten van de 21e eeuw. Natuurlijk in Helsinki, Stockholm, Reykjavik, Kopenhagen en Oslo, maar ook daarbuiten in diverse andere steden. Van operagebouwen tot sauna’s, van woningbouw tot stedenbouwkundige ingrepen in de stad.

Vergelijkbare projecten

Duurzaam bouwen

Hedendaagse architectuur: eenvoud, milieubewust en inventieve oplossingen in een mooi jasje, dat is de architectuur van nu. We zijn het decorachtige, iconisch bouwen voorbij en

Lees verder »