06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Londen

Stedenspecial

Project Info

Project Description

Hoewel de meeste mensen eerder aan Victoriaanse gebouwen dan aan glaspaleizen denken bij het horen van Londen, heeft de stad geweldig veel te bieden op het gebied van moderne architectuur.

Zo zijn er spectaculaire wolkenkrabbers in “The City” en Canary Wharf, met veel aandacht voor duurzaamheid en context. Verder prachtige modern musea: denk aan het Modern Tate museum in een oude elektriciteitscentrale (Herzog & de Meuron, 2000 met uitbreiding 2016) en het Designmuseum (Rem Koolhaas, 2016). En dan de treinstations: zowel Pancreas station als King’s Cross zijn in de aanloop naar de Olympische spelen vernieuwd en rondom de stations ontstaat nu een hele nieuwe wijk. Maar ook rond het voormalig Olympisch park wordt een nieuwe wijk gerealiseerd, net als aan de oever van de Theems met de enorme ontwikkeling rondom The Shard (Renzo Piano, 2012), 1 van de hoogste wolkenkrabbers van Europa.

Zeker de laatste 10 jaar is er ongelooflijk veel in Londen gebeurd, op een zorgvuldige manier door toparchitecten. Londen is volop in beweging.

Een lezing duurt normaal gesproken 2 uur met een kwartier pauze.