Zuidas Amsterdam

Stedenspecials

De Zuidas in Amsterdam wordt sinds het begin van de 21e eeuw ontwikkeld tot internationale toplocatie voor wonen en werken. Inmiddels heeft dat geleid tot een enorme mix van kantoren, woningen, horeca, winkels en andere voorzieningen, waardoor zij niet alleen overdag levendig is, maar ook ‘s avonds een kloppend hart houdt. De locatie, rondom station Zuid en vlakbij de Vrije Universiteit speelt hierbij ook een grote rol.

De gebouwen worden door grote, deels internationale architecten ontworpen, waardoor het gebied verzekerd is van de allure die zij zoekt. Denk aan namen als  Rafael Viñoly, Micheal Graves, Toyo Ito, Ben van Berkel, Erick van Egeraat, Pi de Bruijn, MVRDV en het bureau Skidmore, Owings & Merrill LLP. Ook wordt binnen het project veel aandacht geschonken aan de openbare ruimte en krijgt kunst ruim baan.

Tijdens deze lezing bekijken we niet alleen de diverse spraakmakende projecten, maar staan we ook uitgebreid stil bij de achterliggende visie en toekomstplannen.

Vergelijkbare projecten

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is een van Europa’s snelst groeiende steden. De stad had al opvallende modernistische architectuur (zoals Villa Stenersen van Arne Kosmo o.a.),

Lees verder »