Dubai & Abu Dhabi (VAE)

Stedenspecials

Sinds de onafhankelijkheid van de Verenigde Arabische Emiraten (1971) is er een ware bouwspurt ingezet! Met name in Dubai en Abu Dhabi verschijnt het ene spectaculaire project na het andere.

Zo vinden we in Dubai de verschillende nieuwe zakenharten met hele diverse wolkenkrabbers, waaronder de hoogste wolkenkrabber ter wereld (Burj Khalifa, 828 m). Ook is Dubai beroemd vanwege de grootste kunstmatige eilanden (de palmeilanden) ter wereld en spectaculaire winkelcentra.

Abu Dhabi zet meer in op duurzame architectuur met o.a. Masdar City van Norman Foster, een compleet energieneutrale stad in ontwikkeling. Verder vinden we hier o.a. een prachtige brug van Zaha Hadid, spectaculaire (ronde) wolkenkrabbers, een nieuw museumhart met o.a. een dependance van het Louvre (Jean Nouvel, geopend 2017), de prachtige sprookjesachtige moderne Sheikh Zayed moskee en moderne souks..

Vergelijkbare projecten

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is een van Europa’s snelst groeiende steden. De stad had al opvallende modernistische architectuur (zoals Villa Stenersen van Arne Kosmo o.a.),

Lees verder »