Barcelona

Stedenspecials

Barcelona is bekend om haar Catalaans modernisme van Gaudí en Domènech i Montaner, maar ook de liefhebbers van moderne architectuur heeft zij veel te bieden

Denk bijvoorbeeld aan het MACBA kunstmuseum van Richard Meier (1995), de schitterend kleurrijke overkapping van de Santa Caterina Markt (EMBT, 2005), de AGBAR toren van Jean Nouvel (2005) en het havengebied met de Vis van Frank Gehry (1992).

Wat opvalt in veel moderne projecten is de sterke sympathie van architecten voor het Catalaanse erfgoed, zo zijn er veel referenties aan typisch Spaans tegelgebruik (trencadís) en komt de Catalaanse boog veelvuldig terug.

In deze lezing zal er aandacht zijn voor de bekende en onbekende projecten. Zo kijken we naar het werk van de Catalaans modernisten, waarbij de Sagrada Familia van Gaudí niet wordt vergeten. Maar ook moderne projecten en stedebouwkundige ontwikkelen zullen behandeld worden. Daarnaast worden de verschillende diverse wijken van de stad niet vergeten.

Bijzonder goede en levendige lezing over architectuur in Barcelona! Volgend jaar gaan wij voor het eerst naar Barcelona. Dankzij de lezing van Suzanne zullen wij zeker met andere ogen kijken dan de gemiddelde toerist.

Maaike, september 2013

Vergelijkbare projecten

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen is een van Europa’s snelst groeiende steden. De stad had al opvallende modernistische architectuur (zoals Villa Stenersen van Arne Kosmo o.a.),

Lees verder »