Nieuwsbrief: mei 2019

Beste architectuurliefhebbers,

Tijd voor mijn 2e nieuwsbrief van dit jaar! De laatste maanden heb ik veel mooie lezingen en wandelingen mogen geven, heb ik een gezellige reis in modern Wenen gegidst en ben ik inmiddels compleet ondergedompeld in het Bauhaus jaar 🙂

De komende maanden staan er ook weer diverse wandelingen op het programma, net als verschillende bijzondere architectuurreizen. Hieronder weer het overzicht, in augustus zal mijn 3e nieuwsbrief verschijnen met het najaarsprogramma. Hierin natuurlijk weer verschillende lezingen en (nieuwe) wandelingen die ik van het zomer ga voorbereiden.

Wandelingen & excursies met open inschrijving, deze vindt u ook in de agenda terug.:

 • Dinsdag 7 mei: Utrecht Science Park.  De universiteitscampus van Utrecht, vroeger de Uithof geheten, is een absolute must-see voor moderne architectuurliefhebbers. Het ene gebouw is nog opvallender dan het andere, allemaal van Nederlandse toparchitecten. Van 13.30-15.30 uur, 17,50€ p.p.
 • Zaterdag 11 mei: NDSM terrein (Amsterdam Noord). Nu zonder Overhoeks! Dit voormalige scheepsbouwterrein heeft inmiddels zo’n enorme verandering doorgemaakt, dat de wandeling nu geheel voor dit gebied is. De historische, verbouwde scheepsloodsen hebben een nieuwe bestemming en er is volop nieuwe kantoor- & woningbouw bijgekomen..Een prachtig modern stadsdeel zonder haar rafelige randje te verliezen..Van 11-13.00 uur, 17,50€ p.p.
 • Zaterdag 15 juni: Jugendstil Utrecht. Utrecht heeft prachtige Jugendstil ( Art Nouveau) in de binnenstad. Op een relatief kleine afstand vinden we het ene na het andere pand met prachtig smeedwerk, tegeltableaus en ornamentele baksteen. Van 11-13.00 uur, 17,50€ p.p.
 • Zaterdag 29 juni: Zuidas Amsterdam. De Zuidas heeft er de laatste jaren weer prachtige gebouwen bijgekregen, onder andere kleurrijke woningbouw en het duurzame paviljoen Circl. Van 11-13.00 uur, 17,50€ p.p.
 • Dinsdag 16 juli: Veelzijdig Haarlem. Van Art Nouveau tot (post)modere architectuur en bijzondere stedenbouwkundige ingrepen..dat alles is de gezellige binnenstad. Van 11-13.00 uur, 17,50€ p.p.
 • Zaterdag 17 augustus: Eindhoven dagexcursie. Een favoriet van mij in de zomer! We gaan zowel naar het voormalige Philips terrein Strijp-S als bekijken de vernieuwde binnenstad. Van 11-16.00 uur, 27,50€ p.p.

Overzicht lezingen/ wandelingen deze zomer (met open inschrijving, inschrijving via de betreffende instantie)

Lezingen voor het najaar volgen in de volgende nieuwsbrief.

Overzicht reizen 2019:

(NB de planning voor 2020 is al in volle gang. U hoort daar volgende keer meer over, maar o.a. Hamburg, Kopenhagen en New York City (alle moderne architectuur) staan op het programma!)

 •  13 t/m 19 mei: Bauhaus architectuurreis. In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht. Een reis langs Weimar, Dessau en Berlijn langs alle belangrijke projecten van deze school. Maar ook verdere verdieping in Berlijn met wandelingen door modernistische wijken uit dezelfde tijd als het Bauhaus. Deze reis is volgeboekt, maar komt wellicht volgend jaar weer terug.
 •  25 t/m 28 juli: architectuur- & designreis Helsinki. Mijn jaarlijkse favoriet: Helsinki! Prachtige architectuur van Alvar Aalto natuurlijk, maar ook moderne bibliotheken, moderne kunstmusea en de enorme centrum ontwikkeling met houten kapel. Verder gaan we o.a. naar de sfeervolle Arabia wijk en is er ruim aandacht voor design, met o.a. een bezoek aan iittala. Er is ook een reis van 11-14 juli, deze is echter al volgeboekt.
 •  8 t/m 11 augustus: architectuurreis modern Londen. Het centrum van Londen staat vol spectaculaire wolkenkrabbers van toparchitecten, waarvoor ruim aandacht natuurlijk! Verder prachtig vernieuwde stations, Canary wharf, Tate modern, het Designmuseum (Rem Koolhaas) en alle ontwikkelingen rondom the Tower Bridge, waaronder The Shard: de hoogste wolkenkrabber van Europa (Renzo Piano). 
 • 28 augustus t/m 1 september: architectuurreis Stuttgart. De stad van de Weissenhofsiedung (Mies van der Rohe, Le Corbusier) maar ook van geweldige musea gerealiseerd door toparchitecten. Verder een zeer opmerkelijk stationsproject, een schitterende bibliotheek, indrukwekkende kunstcollecties en de vrolijke Hundertwasser..
 • 15 t/m 22 oktober en 28 oktober t/m 4 november: architectuurreis naar Sevilla & Malaga. Een prachtige architectuurreis naar Zuidwest Andalusie. We verblijven in hotels in Málaga en in Sevilla en maken uitstapjes naar Cádiz en Huelva. Zo zullen wij het Centro Pompidou in Málaga bezoeken en in Sevilla staat het hypermoderne Caixa Forum op het programma, net als het spectaculaire Metropol Parasol project. Maar daarnaast natuurlijk ook veel onbekende moderne architectuurprojecten, werk van Rafael Moneo, mooie stadswandelingen en de gezellige Spaanse pleintjes en mooie stadswandelingen.
 • 16 t/m 22 november: architectuurreis Dubai & Abu Dhabi. Spectaculaire wolkenkrabbers, bijzondere Palmeilanden, een dependance van het Louvre, een 100 % energie neutrale stad.. en dat allemaal door internationale toparchitecten. De Verenigde Arabische Emiraten hebben ontzettend veel te bieden aan de moderne architectuurliefhebber.

Sociale media

Inmiddels ben ik ook op social media te vinden 🙂

Mijn facebookpagina kunt u hier vinden: Facebook pagina Building Stories

En Instagram vindt u hier: Suzanne – Building Stories.

Natuurlijk vind ik het ontzettend leuk als u hier ook eens op kijkt of mij volgt, reacties ook meer dan welkom!

Graag weer tot ziens, in het echt of virtueel 😉

Met hartelijke groet,

Suzanne Roelofs-Hellhake

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »