Nieuwsbrief: december 2018

Beste architectuurliefhebbers,

Het eind van 2018 is alweer in zicht en ik hoop dat het een mooi jaar voor u is geweest. In goede gezondheid en met fijne mensen om u heen maar natuurlijk ook met mooie architectuur!

Zelf heb ik genoten! Het waren fijne wandelingen, leuke lezingen en ik heb veel mooie reizen mogen organiseren en begeleiden. Zo was ik gelukkig weer in Stuttgart en Helsinki, maar waren er ook nieuwe reizen naar Wenen, de Verenigde Arabische Emiraten en Zaragoza en omgeving. Het jaar vloog voorbij!

Zo langzamerhand wordt het dus tijd om vooruit te kijken en voor 2019 staat er alweer een hoop moois op het programma. Hieronder vindt u dan ook een overzicht van de lezingen (met open inschrijving) en reizen die al gepland staan voor 2019. Verder zal ik het voorjaar ook een korte cursus voor de HOVO geven, ook die informatie vindt u hieronder.

Natuurlijk komen er ook weer wandelingen en excursies vanaf het voorjaar.. Begin 2019 zal de eerste nieuwsbrief van 2019 verschijnen, hierin staan deze wandelingen natuurlijk!

Echter 1 excursie staat al online: een dagprogramma in de Spaarndammerbuurt (Amsterdam) over Gaudí en de Amsterdamse School. 

Vanwege de tijdelijke tentoonstelling over het werk van Gaudí in Museum Het Schip, geef ik een lezing over zijn belangrijkste werk en in de middag een wandeling door de buurt. 

Datum is 10 maart, van 11.30-16.00 uur en de prijs is 27,50€ p.p. Meer informatie vindt u hier.

Overzicht lezingen/ korte cursus (met open inschrijving):

Overzicht reizen 2019:

  • 16 t/m 20 april: architectuurreis Modern Wenen. In deze architectuurreis is er ruim aandacht voor de Wiener Secession, de Werkbund en Hundertwasser. Maar Wenen is zoveel meer!  Prachtig industrieel erfgoed, de hoogbouw in Wienerberg City, een spectaculaire nieuwe universiteitscampus en het bijzondere Museumquartier, waar u ook tijd heeft om de  musea te bezoeken.
  • 13 t/m 19 mei: Bauhaus architectuurreis. In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht. Een reis langs Weimar, Dessau en Berlijn langs alle belangrijke projecten van deze school. Maar ook verdere verdieping in Berlijn met wandelingen door modernistische wijken uit dezelfde tijd als het Bauhaus.
  • 11 t/m 14 juli: architectuur- & designreis Helsinki. Mijn jaarlijkse favoriet: Helsinki! Prachtige architectuur van Alvar Aalto natuurlijk, maar ook moderne bibliotheken, moderne kunstmusea en de enorme centrum ontwikkeling met houten kapel. Verder gaan we o.a. naar de sfeervolle Arabia wijk en is er ruim aandacht voor design, met o.a. een bezoek aan iittala. 
  • 8 t/m 11 augustus: architectuurreis modern Londen. Het centrum van Londen staat vol spectaculaire wolkenkrabbers van toparchitecten, waarvoor ruim aandacht natuurlijk! Verder prachtig vernieuwde stations, Canary wharf, Tate modern, het Designmuseum (Rem Koolhaas) en alle ontwikkelingen rondom the Tower Bridge, waaronder The Shard: de hoogste wolkenkrabber van Europa (Renzo Piano).
  • 28 augustus t/m 1 september: architectuurreis Stuttgart. De stad van de Weissenhofsiedung (Mies van der Rohe, Le Corbusier) maar ook van geweldige musea gerealiseerd door toparchitecten. Verder een zeer opmerkelijk stationsproject, een schitterende bibliotheek, indrukwekkende kunstcollecties en de vrolijke Hundertwasser..
  • 23 t/m 29 november: architectuurreis Dubai & Abu Dhabi. Spectaculaire wolkenkrabbers, bijzondere Palmeilanden, een dependance van het Louvre, een 100 % energie neutrale stad.. en dat allemaal door internationale toparchitecten. De Verenigde Arabische Emiraten hebben ontzettend veel te bieden aan de moderne architectuurliefhebber. 
  • En voor de Spanje liefhebbers: er komt zeker weer een reis in het najaar..we zijn er mee bezig.. Zo snel mogelijk meer!

Dan wil ik u als laatste natuurlijk hele fijne, warme feestdagen wensen. En alvast een goed begin van een gezond en inspirerend 2019!

Met hartelijke groet,

Suzanne Roelofs-Hellhake

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »