Zaterdag 22 juni: Wandeling Zuidas

zuidas

De Zuidas wordt sinds het begin van de 21e eeuw ontwikkeld tot internationale toplocatie voor wonen en werken. Inmiddels heeft dat geleid tot een enorme mix van kantoren, woningen, horeca, winkels en andere voorzieningen, waardoor zij niet alleen overdag levendig is, maar ook ‘s avonds een kloppend hart houdt. De locatie, rondom station Zuid en vlakbij de Vrije Universiteit speelt hierbij ook een grote rol.

De gebouwen worden door grote, deels internationale architecten ontworpen, waardoor het gebied verzekerd is van de allure die zij zoekt. Denk aan namen als  Rafael Viñoly, Micheal Graves, Toyo Ito, Ben van Berkel, Erick van Egeraat, Pi de Bruijn en het bureau Skidmore, Owings & Merrill LLP. En inmiddels is ook The Valley van MVRDV gerealiseerd. Ook wordt binnen het project veel aandacht geschonken aan de openbare ruimte.

Tijdens deze wandeling bekijken we niet alleen de diverse spraakmakende projecten, maar staan we ook uitgebreid stil bij de achterliggende visie en de geplande toekomstplannen.

Een spectaculair, bijna on-Nederlands stukje Amsterdam.

De wandeling is zaterdag 22 juni 2024 van 11-13.00 uur. Na opgave ontvangt u van mij een bevestiging met daarin de laatste informatie (zoals begin- en eindpunt)