06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Rem Koolhaas (OMA)

Architecten(bureau) lezing

Project Info

Project Description

Welke architectuurliefhebber heeft er niet van Pritzker prijs winnaar Rem Koolhaas (1944) gehoord? Zijn roem heeft bijna mythische proporties aangenomen. Samen met zijn ontwerpbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) en researchteam AMO neemt hij een spraakmakende positie in binnen de contemporaine architectuur.

Koolhaas ontwerp krachtige, vaak alzijdige gebouwen met veel staal, glas en beton. Vooruitstrevende draagconstructies zorgen ervoor dat het zeer unieke gebouwen worden, zoals we bijvoorbeeld kunnen zien in de Nederlandse ambassade (2003) in Berlijn en de China Central Television wolkenkrabber (2012) in Beijing. Maar ook bijzondere masterplannen ( Chassé terrein Breda, stadshart Almere) behoren tot zijn oeuvre. En dan een project als het Garage Museum van Hedendaagse Kunst (2015) in Moscow: op gedurfde wijze is een oud Sovjet restaurant omgevormd tot modern kunstmuseum.

Koolhaas heeft ook altijd bijgedragen aan het architectuurdebat. Van origine journalist heeft hij op gedurfde wijze geschreven over onder andere de connectie tussen architectuur en de moderne consumptiemaatschappij.

Een lezing duurt normaal gesproken 2 uur met een kwartier pauze.