06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Frank Lloyd Wright

Architecten(bureau) lezing

Project Info

Project Description

De Amerikaanse  Wright (1867 – 1959) begon zijn carrière in Chicago, waar hij huizen ontwierp voor de well to do: Oak Park. Ook bouwde hij hier zijn eerste prairiehouse Robie House, 1910): een laag, horizontaal huis, passend bij het lokale landschap, modern qua opzet en indeling, maar uitgevoerd in traditionele materialen als baksteen en hout. Dit werd een prototype voor zijn huizen: modern maar traditioneel tegelijk, vaak prachtig geïntegreerd in de natuur.

Hij zou Chicago in een roes van schandalen verlaten en de rest van zijn leven op meerdere plaatsen in de VS wonen en gebouwen realiseren. Hierbij bleef hij zichzelf steeds vernieuwen: huizen in betonbouw (zijn textielhuizen), opmerkelijke kantoorcomplexen en prachtige musea, waarvan het Solomon R. Guggenheim Museum (1956) te New York City zijn meest beroemde werk is.

In deze lezing bekijken we zijn bekendste werken en staan we stil bij zijn turbulente leven, zijn gedachtegoed en de grote invloed die hij heeft gehad op vele andere architecten.

Een lezing duurt normal gesproken 2 uur met een kwartier pauze.

Dag Suzanne, wat een strak verhaal gisteren! Super! Onze complimenten voor de zeer uitvoerige context van Wright die je ons schetste, zeer interessant.

Johanna van der Werff (directeur FASadE), Intro Frank Lloyd Wright bij film Falling Water, december 2015