Nieuwsbrief: november 2019

Beste architectuurliefhebbers,

November alweer!  Terwijl de dagen korter en gaandeweg ook natter worden (zoals afgelopen zaterdag bij de wandeling duidelijk werd!), nog even een laatste nieuwsbrief dit jaar met nog een paar laatste programma’s en een kleine vooruitblik op 2020.

Er staat nog 1 programma gepland dit jaar, nu met extra datum:

Dagexcursie Museumplein met rondleiding tentoonstelling Rembrandt-Velázquez in het Rijkmuseum.

  • Gezien mijn voorliefde voor Spanje door alle (architectuur)reizen daarheen de laatste jaren, waarbij ik ook in vele musea heb mogen gidsen (waaronder het Prado), wil ik graag extra aandacht aan deze tentoonstelling geven! En dit combineren met een uitgebreide architectuurwandeling over het Museumplein met al haar spannende oud- en nieuwbouw.
  • Van 11-15.00 uur, 27,50€ p.p
  • Data: zondag 1 december en zaterdag 7 december. Voor zondag 1 december is momenteel een wachtlijst, maar voor 7 december is er nog voldoende plaats!

En mocht iemand zich hebben ingeschreven op 1 december, maar ook 7 december kunnen, dan hoor ik het graag! Er zijn een paar mensen die graag 1 december mee willen en 7 december niet kunnen..dus mocht het u niet uitmaken, dan heel graag een berichtje.

Meer informatie vindt u op mijn website.

—————————

Verder nog een paar laatste lezingen (met open inschrijving, inschrijving via de betreffende instantie)

Deze gaan ook sowieso alledrie door.

—————————-

Overzicht reizen 2020:

Drie bekende maar zeer geliefde reizen van mij komen ook dit jaar terug, alledrie is samenwerking met Asgard Reizen. NB: Helsinki heeft wel een aangepast programma gezien alle moderne ontwikkelingen daar!

  • 2 t/m 5 juli: Moderne architectuur & Design Helsinki. Helsinki is een prachtige stad voor moderne architectuur. We bekijken veel werk van Alvar Aalto, zoals zijn huis en studio en Finlandia Hall. Maar ook moderne woningbouw, bibliotheken, een prachtige houten kapel en spannende stedenbouwkundige projecten. En daarbij natuurlijk ook volop aandacht voor het design van iittala, Arabia en Marimekko. Meer informatie vindt u hier. 
  • 12 t/m 16 augustus: Moderne architectuur Stuttgart. Stuttgart is een verrassende stad voor moderne architectuurliefhebbers! Hier was de invloedrijke Weisenhofsiedlung met werk van o.a. Le Corbusier en Mies van der Rohe en hier vinden we het kleurrijke postmoderne kunstmuseum van James Stirling met een geweldige collectie moderne kunst. Maar ook moderne (auto)musea, een prachtige bieb, het omstreden stationsproject en het kleurrijke werk van Hundertwasser staan op het programma. Meer informatie vindt u hier.
  • 24 t/m 27 september: Londen architectuurreis. Bijzondere wolkenkrabbers, industrieel erfgoed, spannende bruggen, nieuwe stedenbouwkundige ontwikkelingen en spectaculair vernieuwde stations..Londen heeft het allemaal. We zullen kriskras de stad doorkruisen dmv openbaar vervoer en diverse wandelingen: u zult zich verbazen over hoeveel moderne architectuur de stad te bieden heeft! Meer informatie vindt u hier.

—————————

Zwanger..

Zoals u merkt is mijn programma wat lichter dan u van mij gewend bent, ook staan er geen programma’s voor begin 2020 gepland.

Dit omdat ik namelijk weer zwanger ben en begin februari ben uitgerekend 🙂

Natuurlijk zal ik begin volgend jaar wel weer een nieuwsbrief sturen, want vanaf april/mei zal ik zeker weer lezingen, cursussen en excursies gaan geven, enkele staan ook al gepland.

Dat betekent dus ook voor de reizen een wat rustiger jaar.. In het najaar zullen er nog wel Spanje reizen bijkomen en Hamburg gaat hopelijk ook nog lukken, maar mijn nieuwe reizen (Kopenhagen, New York City o.a.), net als enkele bekende (Bauhaus, modern Wenen) zullen even moeten wachten.. Ook VAE (Dubai en Abu Dhabi) wordt verschoven, maart 2021 is nu de planning..

Mocht u zich afvragen wanneer of wat terugkomen, dat kunt u mij natuurlijk altijd mailen.

——————————

Dan wens ik u als laatste:

Alvast een heel goed eind van dit jaar met alle feestdagen, wie weet nog tot in december in Amsterdam en i.i.g. hopelijk tot ziens in het nieuwe jaar!

Met hartelijke groet,

Suzanne Roelofs-Hellhake

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »