Nieuwsbrief augustus 2021: najaarsprogramma BS

Beste architectuurliefhebbers,

Ik hoop dat u geniet van een fijne zomer! Langzaamaan start alles weer op, dus hoog tijd voor een update mbt mijn programma 🙂

De lezingen met open inschrijving. Deze zijn online, tenzij anders vermeldt.  Ze zijn op verschillende weekdagen, maar telkens van 19.30-21.30 uur. Als u zich voor een online lezing aanmeldt (bijna alle online lezingen zijn voor de Volksuniversiteit Amsterdam), krijgt u van mij in de ochtend van de lezing dan de zoomlink hiervoor.

Hierbij de lijst: (inschrijving dus via de betreffende instantie):

– donderdag 26 augustus: Pierre & Jos Cuypers

– dinsdag 31 augustus: Friedensreich Hundertwasser

– dinsdag 7 september: Herzog & de Meuron

– dinsdag 21 september: Richard Rogers

– maandag 27 september: Rafael Moneo

– dinsdag 12 oktober: Moderne concertzalen

– dinsdag 26 oktober: Gaudi & het Catalaans Modernisme

– maandag 1 november: Bjarke Ingels (BIG)

– donderdag 4 november: Bjarke Ingels (BIG) op locatie in Utrecht.

– maandag 22 november: Stedebouwkundige ontwikkelingen Amsterdam

– donderdag 25 november: Mecanoo

– donderdag 2 december: Moderne Museumarchitectuur

– donderdag 16 december: Jean Nouvel

– dinsdag 21 december: Moderne architectuur China

Cursussen, 1 online en 1 op locatie:

– Thematische architectuurcursus voor de HOVO Amsterdam. De diepte in! “Het Bouwwerk centraal – moderne architectuur thematisch benaderd.” Stations, musea, muziekgebouwen, bibliotheken, woongebouwen en bruggen. Elke weer dus een ander thema. De cursus is vanaf dinsdag 2 november 2021, 6 opeenvolgende dinsdagen van 9.30-11.30 uur online. Meer informatie vindt u hier.

– Op locatie! cursus “The American Dream -architectuur voor een ideale samenleving voor de HOVO Alkmaar. Op zaterdagmorgen, 5 keer, van 6 november t/m 4 december, van 10-12.30 uur. Kijk hier voor meer informatie. 

Waarom nog geen wandelingen?

Inmiddels heb ik verschillende vriendelijke mails gekregen met de vraag waarom ik nog geen wandelingen organiseer. Dat komt omdat ik deze graag met audiosysteem (“oortje”) wil doen, zodat we nog steeds onze afstand kunnen houden. Dit beviel altijd goed en lijkt me juist in deze tijd een goed idee! Echter het bedrijf waar ik ze van huurde is failliet gegaan.. Voor particuliere opdrachten kan ik het nog elders huren, echter dit is een stuk omslachtiger aangezien het uit Italië opgestuurd moet worden 😉 Ik ben dus nog op zoek naar een goede nieuwe aanbieder in Nederland en zodra ik deze gevonden heb, ga ik zeker weer wandelingen organiseren. Mocht u hiervoor een tip hebben, dan hoor ik het graag!

Architectuurreizen

Zoals eerder gezegd hoop ik deze weer vanaf 2022 aan te kunnen bieden, plannen genoeg! 

Maar dat wil niet zeggen dat er geen reizen meer zijn in 2021..

In oktober organiseer ik samen met de Spaanse Vereniging Eindhoven een prachtige architectuurreis naar Extremadura. De reis gaat twee keer, van 2-9 oktober en van 16-23 oktober. Beide reizen hebben genoeg deelnemers om door te gaan, maar op beide reizen zijn ook nog enkele plekken beschikbaar. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van deze verening. De reis is ook toegankelijk voor niet-leden en Spaans hoeft u er niet voor te spreken! Mocht u dus geïnteresseerd zijn, kijk op de website voor meer informatie over het programma, de prijs en natuurlijk ook de voorwaarden in deze toch wat vreemde tijd. 

Dat was het even voor nu en hopelijk zie ik u (online) bij een lezing of binnenkort weer in levende lijve 🙂

Met hartelijke groet,

Suzanne Roelofs-Hellhake

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »