Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers,

Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent!

De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief met mijn programma de komende tijd!

Allereerst de cursussen & lezingen met  open inschrijving:

 • Donderdag 9/16 feb en 9/16 maart: Korte cursus Het Bouwwerk Centraal. In deze cursus van 4 colleges verdiepen we ons thematisch in de moderne architectuur. Elk college heeft een eigen thema, waarbij we eerst enkele historische voorbeelden zullen behandelen om ons dan te verdiepen in de meest spraakmakende recente voorbeelden.Onderwerpen: Stadhuizen, Ziekenhuizen, Hotels en Winkelcentra/ Markthallen. Op locatie in Alkmaar, 10.15-12.45 uur.  Meer informatie vindt u op op de website van HOVO Alkmaar.
 • Dinsdag 21 feb: Lezing Spraakmakende concertzalen. Op locatie in `t Brederode Huys Santpoort, 20-22.00 uur, voor de Vereniging Santpoorts Belang.
 • Donderdag 23 feb: Architectuurlezing sportcomplexen, zowel Olympische arena’s als voetbalstadions. Online, 19.30-21.30 uur, voor de Volksuniversiteit Amsterdam.
 • Dinsdag 21 maart: Architectuurlezing Zuidas. Tijdens deze lezing bekijken we niet alleen de diverse spraakmakende projecten, maar staan we ook uitgebreid stil bij de achterliggende visie en toekomstplannen. Op locatie: Mauritskade 58 Amsterdam, 19.30-21.30 uur, voor de Volksuniversiteit Amsterdam
 • Donderdag 6 april: Architectuurlezing Eliel & Eero Saarinen. Een lezing over vader en zoon Saarinen, twee grootmeesters van de architectuur, met allebei een geheel eigen, maar zeer contemporaine stijl. Online, 19.30-21.30 uur, voor de Volksuniversiteit Amsterdam.
 • Zaterdag 15 april: Architectuurlezing Waalre. Op locatie in Waalre, ca. 14-16.00 uur, via de Volksuniversiteit Waalre (informatie nog niet op website)
 • Maandag 15 mei: Architectuurlezing Zaha Hadid.  Op locatie: Mauritskade 58 Amsterdam, 19.30-21.30 uur, voor de Volksuniversiteit Amsterdam.
 • Maandag 5 t/m 26 juni (4 x): Cursus Architectuur in China. In deze cursus van 4 bijeenkomsten verdiepen we ons in de (met name) moderne architectuur van China. We beginnen met de historische architectuur om ons daarna vrij snel te richten op de modernere werken. Hierbij gaan we kriskras door heel China en zien we zowel het werk van bekende als meer onbekende bureaus, van zowel internationale als Chinese bureaus. Op locatie: Mauritskade 58 Amsterdam, 19.30-21.30 uur, voor de Volksuniversiteit Amsterdam

Reizen:

Zoals in mijn vorige nieuwsbrief aangekondigd staan er dit jaar een paar mooie architectuur reizen op de planning.

 • Zo noemde ik toen al Chicago (8 dagen, 29 maart t/m 5 april) en Oslo (4 dagen, 7-10 juli). Deze zijn beide voor Voyage & Culture, meer informatie (programma & kosten) vindt u via de link.
 • Ook organiseer ik dit jaar weer samen met de Spaanse Vereniging Eindhoven een architectuurreis naar Spanje. Het wordt Murcia & Granada dit jaar en het wordt weer een prachtige reis! De reis wordt 2 keer georganiseerd, van 4-11 en van 18-25 oktober en het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. U kunt deze reis dan vinden op de website van de Spaanse Vereniging Eindhoven en op mijn eigen website natuurlijk. Voor de duidelijkheid: u hoeft geen Spaans te spreken en de reis staat voor iedereen open.
 • En nog een wat vreemde eend in de bijt: van 8-13 mei ga ik de Muziekreis Berlijn met Leo Blokhuis begeleiden voor SRC Reizen. Veel muziek dus, maar natuurlijk ook architectuur. Jaren geleden heb ik voor SRC de muziek reizen met Leo naar Amerika begeleid, echter nu met mijn kinderen is het niet meer zo makkelijk om 2 weken weg te gaan. Maar toen ze me hiervoor vroegen zei ik meteen ja, temeer omdat het ook nog eens in Berlijn is waar ik jaren geleden met zoveel plezier heb gewoond en waar ik nog steeds dol op ben.

En dan natuurlijk nog enkele excursies: (in mijn volgende nieuwsbrief zullen er zeker mee volgen deze lente/zomer):

Tot slot nog even:

De layout van mijn nieuwsbrieven is natuurlijk niet meer van deze tijd! Vanaf de volgende nieuwsbrief zal ik ze dan ook in een andere opmaak versturen, waardoor afbeeldingen etc. ook mogelijk zijn. Het kan dan echter zijn dat de mail in uw spambox terecht komt. Daarom mijn verzoek om mijn mailadres toe te voegen aan uw adressenbestand, zodat u de volgende nieuwsbrief ook ontvangt.

Graag weer tot ziens!

Met hartelijke groet,

Suzanne Roelofs-Hellhake

Meer nieuws

Zomer 2024

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar ik ben blij te kunnen melden dat mijn nieuwe website online is! Zelfde adres, dus nog steeds www.buildingstories.nl

Lees verder »

Voorjaar 2023

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u 2023 goed begonnen bent! De eerste lezingen van dit jaar zijn al weer gegeven, hoog tijd voor een nieuwsbrief

Lees verder »