Zaterdag 12 oktober: Dagexcursie Eindhoven

strijp

Twee wandelingen op 1 dag: De binnenstad & Strijp-S

Eindhoven stond altijd bekend als de stad van Philips. Maar daar hield het ook wel mee op. Het Van Abbemuseum kan sommigen bekoren, maar verder had het de cultuurliefhebber niet veel te bieden. Maar dat is voorbij: Eindhoven is ontzettend aan het veranderen.

Zo is er het spraakmakende Strijp-S, het het voormalige fabriekscomplex van Philips dat vlakbij het centrum ligt. De gemeente kocht het in 2002 om rondom het industrieel erfgoed een nieuw stadshart te creeeren en inmiddels wordt er volop gewoond en gewerkt. Moderne gebouwen, industrieel erfgoed, het gebied is volop in ontwikkeling.

Maar ook in het centrum gebeurt er veel. Zo bekijken we het Smalle Haven project van Jo Coenen (1990-2006), de diverse vernieuwingsprojecten rond winkelcentrum Heuvel, enkele vernieuwde Philipsgebouwen zoals de Witte Dame en Lichttoren en het project Rond de Admirant (2004-10) waarvan de “Blob” van Massimiliano Fuksas het meest in het oog springt.

Niet voor niets is in Eindhoven elk jaar de Dutch Design Week!

Deze excursie duurt 5 uur (11-16.00 uur) met een uurtje vrije lunchpauze.

Deze excursie is Zaterdag 12 oktober van 11-16.00 uur met een uurtje vrije lunchpauze. Na opgave ontvangt u van mij een bevestiging met daarin de laatste informatie (zoals begin- en eindpunt)