06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Nieuws

28 Sep 2018

Nieuwsbrief: september 2018

Beste architectuurliefhebbers, Ik hoop dat u een fijne zomer heeft gehad! Zelf heb ik genoten van alle mooie reizen en wandelingen die ik heb mogen organiseren en begeleiden, waardoor het zo druk was dat ik nu nog net op de valreep in september de beloofde nieuwsbrief kan sturen. De planning voor 2019 is ook al in volle gang en er komen weer mooie reizen aan. Echter de data zijn nog niet definitief, dus helaas kan ik deze nog niet vermelden, maar zodra de reizen bekend zijn komen ze op mijn website te staan en natuurlijk staan ze ook in mijn volgende nieuwsbrief.  Helsinki zal in ieder geval terugkomen, net als Stuttgart, modern Londen en modern Wenen. Verder komt er een Bauhaus reis aangezien 2019 100 jaar Bauhaus is! Dat betekent een mooie reis langs de meeste spraakmakende gebouwen in Weimar, Dessau en Berlijn met extra aandacht voor alle modernistische woonwijken...
Read More
14 Jun 2018

Nieuwsbrief: Juni 2018

Beste architectuurliefhebbers, Het is alweer bijna zomer, al voelt het soms alsof we er al midden in zitten met het mooie weer van de laatste weken! En dat bekende diverse zonnige wandelingen in Almere, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Breda. Maar met de laatste wandeling al weer in zicht op mijn programma, wordt het hoog tijd om u op de hoogte te brengen van mijn nieuwe programma voor de maanden juli, augustus en september (reizen t/m november). Dit kunt u natuurlijk ook op mijn website terug lezen in de agenda. In september komt mijn volgende nieuwsbrief weer met daarin het programma voor het najaar natuurlijk, dan ook weer diverse lezingen. En mocht u andere liefhebbers van moderne architectuur kennen: schroom dan niet mijn nieuwsbrief door te sturen 🙂 Ik hoop u te zien bij 1 van mijn programma’s en stuur u zonnige, hartelijke groeten, Suzanne Roelofs, Building Stories         Excursies in Nederland De...
Read More
17 Apr 2018

Nieuwsbrief: April 2018

Beste architectuurliefhebbers, Het heeft even geduurd, maar met trots kan ik melden dat mijn website weer online is! De vernieuwde en verbeterde website, die hopelijk nog een stuk duidelijker en gebruikersvriendelijker is dan mijn oude website. Zo is de agenda helderder, zijn de meeste teksten herschreven en staan reacties van deelnemers nu ook bij de bewuste programma’s. Mocht u zelf een reactie willen geven over een wandeling of lezing die u bij mij gevolgd heeft, dan zou ik dat zeker waarderen! En opmerkingen/ verbeterpunten voor de website zijn natuurlijk ook welkom.
16 Apr 2018

Nieuwe website online met programma voor de komende maanden

De vernieuwde en verbeterde website is online, die hopelijk nog een stuk duidelijker en gebruikersvriendelijker is dan mijn oude website. Zo is de agenda helderder, zijn de meeste teksten herschreven en staan reacties van deelnemers nu ook bij de bewuste programma’s. Tevens staat mijn programma voor de komende maanden in de agenda. Graag tot ziens bij 1 van mijn architectuurprogramma’s!
5 Jan 2018

De eerste programma’s van 2018!

Allereerst mijn welgemeende beste wensen voor 2018! Ik hoop dat u het jaar goed begonnen bent en wens u een mooi jaar in goede gezondheid met veel mooie momenten. Zonet heb ik mijn eerste nieuwsbrief van het jaar gestuurd met daarin weer veel mooie architectuurwandelingen & -reizen voor dit nieuwe jaar. Van Amsterdam naar Londen, van Den Haag naar Dubai..  Graag tot ziens!
1 Sep 2017

Extra wandeling Art Nouveau Kampen

De middagwandeling “Art Nouveau Kampen” op zaterdag 4 november zit vol, daarom heb ik nu een extra wandeling gepland van 11-13.00. Om u in te schrijven, kunt u gebruik maken van het boekingsformulier.
24 Aug 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Zonet mijn nieuwsbrief verstuurd met mijn programma’s voor het najaar van 2017. In deze nieuwsbrief vindt u ook de lezingen dik geef voor diverse instanties, wandelingen met open inschrijving kunt u ook in de agenda terugvinden. Graag tot ziens!
6 Apr 2017

Nieuwsbrief april 2017

Beste architectuurliefhebbers, Vandaag heb ik weer een nieuwsbrief verstuurd met mijn programma de komende maanden en natuurlijk mijn reizen voor het hele jaar. Het zijn met het oog op de zomermaanden vooral veel wandelingen geworden. Graag tot ziens bij 1 van mijn programma’s!
11 Jan 2017

Laatste nieuwsbrief: januari 2017

Beste architectuurliefhebbers, Gisteren heb ik weer een nieuwsbrief verstuurd met mijn programma van lezingen en wandelingen de komende maanden en natuurlijk mijn reizen voor het hele jaar. Hopelijk tot ziens bij 1 van mijn programma’s!
9 Jan 2017

Chicagoreis: een walhalla voor kunst en architectuurliefhebbers

Op veler verzoek is het dan zo ver: samen met Saskia Godijn van Uit de Kunst en SRC Reizen op Maat organiseer ik een kunst en architectuurreis naar Chicago! Het is een geweldige stad voor architectuur. Prachtige huizen van Frank Lloyd Wright, de beroemde wolkenkrabbers,campus en het huis van Ludwig Mies van der Rohe, het Milenium Park met paviljoen van Frank Gehry en natuurlijk het prachtige Art Institute met nieuwe vleugel van Renzo Piano. Maar er is zoveel meer… Art Deco wolkenkrabbers, Tiffany glas, hypermoderne architectuur.. En dan heb ik het nog niet over de kunst, ook qua kunst is Chicago een geweldige stad, zowel qua kunst in de openbare ruimte als in de vele musea. Daarom deze gecombineerde reis! Ikzelf ga u natuurlijk uitgebreid over de architectuur vertellen, hetgeen voor iedereen ook goed te volgen zal zijn omdat we een audiosysteem hebben bij deze reis. Maar qua kunst laat ik...
Read More
5 Jan 2017

Lezingen en cursus Amsterdam

Vanaf dit voorjaar ga ik lezingen en een cursus in de Krugerkamer organiseren. Onderwerpen zijn:  de architect I.M.Pei op 15/2, Het succes van Nederlandse architectuur op 28/2 en een cursus moderne internationale architectuur op 4 maandagavonden in maart.
5 Jan 2017

Cursus moderne internationale architectuuur

In maart 2017 organiseer in in de Krugerkamer Amsterdam een cursus moderne internationale architectuur. Data zijn maandag 6, 13, 20 en 27 maart 2017, dus op maandagavonden van 20-22.00 uur. Wilt u het verschil weten tussen Art Nouveau en Art Deco, begrijpen waarom er zoveel betonnen dozen worden gebouwd na WOII en stijlen als postmodernisme, neotraditionalisme, deconstructivisme en high tech architectuur kunnen herkennen? Of bent u nieuwsgierig naar de achtergrond van organische architectuur en weten hoe ver we zijn met duurzaam bouwen? Of waarom een gebouw vaak na 25 jaar al wordt gesloopt? Schrijf u dan in voor deze beknopte cursus! In 4 keer bespreken we de international architectuur van 1900-heden. Van Amsterdam naar Beijing, van Dubai naar Brasilia, van New York naar Madrid.. We bekijken de meest spectaculaire en controversiële projecten waardoor u een goed beeld krijgt van de ontwikkelingen in de architectuur van de laatste ruim 100 jaar. Wel zal...
Read More
26 Nov 2016

2017..

Beste architectuurliefhebbers, Het einde van 2016 is alweer in zicht en inmiddels ben ik dan ook al druk bezig met het programma voor volgend jaar. Nieuwe wandelingen, nieuwe reizen (o.a. Chicago!) en natuurlijk staan er ook alweer aardig wat lezingen gepland. De komende weken leg ik de laatste handen mijn programma en ik hoop dan begin 2017 mijn nieuwe programma te kunnen versturen en op de site te kunnen plaatsen.
7 Sep 2016

Najaarsprogramma

Voor het najaar staan er 2 wandelingen gepland: Zaandam op 8 oktober en IJburg op 22 oktober. Verder geef ik diverse lezingen, wilt u graag weten waar, geef u dan op voor mijn nieuwsbrief.
17 Jul 2016

Stuttgart reis augustus gegarandeerd

Van 10 t/m 14 augustus 2016 organiseer ik samen met Asgard reizen de reis Kunst en wereldstad Stuttgart. Wat eigenlijk een moderne architectuur reis is! Eerder vermeldde ik het al in mijn nieuwsbrief, maar bij deze ook de intro hieronder. De reis is gegarandeerd, maar er zijn nog een aantal plekken. Dus mocht u nog denken aan een leuke architectuurreis, dan kan ik deze reis van harte aanbevelen! Voor meer info, zie de website van Asgard reizen.
13 Apr 2016

Moderne architectuur Stuttgart

Van 10-14 augustus 2016 begeleid ik weer een reis naar Stuttgart vol moderne architectuur. Stuttgart is echt de moeite waard! Kijk voor meer informatie op de website van Asgard Reizen.
8 Mar 2016

Architectuurreizen Galicia Spanje

Ook dit jaar organiseer ik weer met de Spaanse vereniging Eindhoven een prachtige architectuurreis naar Spanje. Dit jaar is het Galicia met Santiago de Compostela als standplaats. De reizen zijn in september en meer informatie en boeken via de Spaanse Vereniging Eindhoven.
15 Feb 2016

Nieuwe datum Eindhoven

De dagexcursie naar Eindhoven (Binnenstad en Strijp-S) van 28 mei is vol. Ik heb nu een nieuwe datum gepland een week later, op 4 juni. Overigens kunt u zich nog wel op de wachtlijst plaatsen van 28 mei, stel dat er iemand onverwachts verhinderd is, dan neem ik contact met u op.
9 Feb 2016

Programma begin 2016

De wandelingen met openbare inschrijving voor maart- mei 2016 staan online. Van Amsterdam Noord tot Zuidas, moderne architectuur in Den Haag en Rotterdam  en een dagexcursie Eindhoven. Mocht u ook willen weten waar ik lezingen geef, schrijf u dan gratis in voor de nieuwsbrief die 4 keer per jaar verschijnt.