06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Veelzijdig Haarlem

zaterdag 17 juni 11-13.00 uur

     

Datum: zaterdag 17 juni 2023 | Tijd: 11:00 – 13:00 | Prijs: 20 € p.p.

Haarlem heeft prachtige hofjes, gezellige pleinen en opmerkelijk speelse moderne architectuur: in deze wandeling komt het allemaal langs.

Zo bekijken we historische als moderne hofjes, zien we kleurrijke Art Nouveau panden en opmerkelijke kantoor- en winkelpanden uit de jaren ’20 en ’30 van de 20e eeuw. Tevens komt het mooie treinstation natuurlijk aan bod.

Maar ook wat betreft moderne architectuur zijn er bijzondere projecten: denk aan de Toneelschuur (Striptekenaar Swarte, samen met Mecanoo architecten, 2003), de Philharmonie (Frits van Dongen(Architecten Cie), 2005) en natuurlijk het spraakmakende Stadsvernieuwingsproject Raaks (diverse architecten en bureau’s), waar de beroemde Jopen brouwerij een plekje in een oude kerk heeft gekregen.

Een veelzijdige en verrassende wandeling in de binnenstad van Haarlem voor elke architectuurliefhebber.

Wat een rijke stad is Haarlem. De vele lieflijke en mooie hofjes. Indrukwekkende monumentale panden, zoals het voormalig bankgebouw met o.a. de vele mooie natuurstenen ornamenten en gebeeldhouwde figuren in de gevel, het voormalig hoofdpostkantoor en de Toneelschuur. En natuurlijk niet te vergeten het schitterende station. Weer verschillende bouwstijlen gezien, zoals Art Nouveau en Art Déco en de Amsterdamse school. Ook prachtig hoe oud en nieuw met elkaar verweven zijn! Met dank aan Suzanne waar we zóveel van leren. We komen elke keer weer enthousiast thuis! Kees en Mieke Kommeren, zomer 2016.

Boek deze excursie

 

Terug naar de agenda.