06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Reacties

“Perfect opgebouwd programma. Fagusfabriek, Weimar, Dessau, Berlijn. Architectuur moet je toch altijd ter plekke bekijken, het is mooier dan op foto’s.. Inhoud fantastisch. Zeer deskundige reisleider en, ook leuk, heel geinteresseerde deelnemers.” “Zeker met een chauffeur als Nick Kieft en een reisleidster als Suzanne Roelofs, cijfer voor allebei een 9+.” Mooie reis . Zat goed in elkaar. Suzanne weet veel ,is aardig en hout ons goed bij de les” Zoals al eerder ervaren is ook deze architectuurreis met begeleiding van Suzanne Roelofs me uitstekend bevallen. Ze is goed voorbereid, heeft veel kennis en kan goed organiseren.”

Diverse deelnemers n.a.v. enquete Asgard Reizen, Bauhaus architectuurreis (mei 2019)

“Programma in Wenen: afwisselend interessant dagprogramma Reisleiding : Suzanne Roelofs : zorgvuldig ,ontspannen begeleiding,zeer informatief-veel geleerd. Conclusie : Een aanrader deze reis.” ”Uitsluitend lof over deze reis. Suzanne heeft heel veel kunnen vertellen over de gebouwen die wij gezien hebben; het hotel lag bijzonder gunstig. Achteraf mailde Suzanne ook nog een hele lijst met gebouwen + architecten, dus de informatie was compleet. De groep was erg prettig en wij hebben gigantisch met het weer geboft.”

Diverse deelnemers n.a.v. enquete Asgard Reizen, Wenen moderne architectuurreis (april 2019)

We hebben bijzonder genoten van de reis naar Dubai en Abu Dhabi. Wonderlijk hoe in relatief korte tijd met oliedollars een complete infrastuctuur is opgebouwd met fantastisch mooie architectonische – groter dan grootste – bouwwerken, waaronder het pas geopende museum het Louvre. Suzanne was weer fenomenaal als gids en de colour locale werd uitstekend aangevuld door Alex. De VAE is waarlijk een speeltuin voor architecten en een unieke pleisterplaats voor de meer gefortuneerde medemens. Naast het weer, zo’n 25 graden in november, hebben we het zeer getroffen met onze zeer geïnteresseerde en plezierige medereizigers. We kunnen deze reis zeer aanbevelen!

Anneke en Colja Laane, Dubai & Abu Dhabi architectuurreis(november 2018)

Het was een schitterende reis met de beste reisleidster die er is.

Reactie deelnemer, Dubai & Abu Dhabi architectuurreis(november 2018)

Prima planning: tussen de 2 dagen Dubai en de 2 dagen Abu Dhabu even een ontspannen dag in de woestijn. Zoals ik van Suzanne gewend ben had ze alles tot in de puntjes voorbereid. Zo veel van haar geleerd! ik ga graag nog eens met haar op reis!

Reactie deelnemer, Dubai & Abu Dhabi architectuurreis(november 2018)

Suzanne Roelofs was een heel goede gids. Allereerst kon zij heel goed en enthousiast vertellen. Zij weet heel veel maar het is  vooral haar manier van uitleggen, je op dingen wijzen die heel inspirerend zijn. Ik heb ervan genoten. Het is ook heel leuk om een gids te hebben omdat je kijken intenser wordt. Ja het was prima! Mijn dank hiervoor.

K.V., Wenen architectuurreis (augustus 2018)

In augustus een vijftal dagen naar Wenen geweest voor de Wiener Secession en de architectuur van de laatste honderd jaar. Heel interessant programma met, zoals we gewend zijn, heel goede toelichtingen van Suzanne. Ondanks de warmte van boven de 30 graden Celsius “bleef ze onze aandacht vasthouden. De reis is een echte aanrader. Misschien wel beter op een ander tijdstip in het jaar, buiten de zomermaanden.

Jacques Arts, Wenen architectuurreis (augustus 2018)


“Suzanne is de bekende gids en zeer deskundig, attent (9)” “Susanne Roelofs verstaat haar vak. Enthousiast, deskundig, attent. Wat weet ze veel, hoe spontaan brengt ze dit over.”” Onze reisleidster was een enthousiaste, deskundige vrouw die er voor zorgde dat alles op rolletjes liep.” “uitstekend, zowel qua inhoud, presentatie als begeleiding (9).” “Suzanne was geweldig. Wist heel veel, vertelde heel veel op een rustige manier, was ook zeer behulpzaam en heel aardig tegen iedereen. Jullie mogen blij zijn met deze gids. Een 9.”

Diverse deelnemers n.a.v. enquete Asgard Reizen, Helsinki architectuur- en designreis (juli 2018)


We vonden het gisteren heel informatief en leuk. Je bent een topdocent, de informatiedichtheid was hoog, je doet het spontaan, tempo prima voor de oudjes!, en het ging wel verder als architectuur (je doet jezelf te kort) het was ook stadsontwikkeling en planologie. Voor ons was dit de eerste keer met jou maar top in vergelijking met onze andere ervaringen.

Marianne Sas, wandeling moderne architectuur Den Haag (maart 2018)


Het was weer een superavond afgelopen dinsdag waarvoor nogmaals heel hartelijk dank.. Je hebt de harten van de Santpoort Zuiders en omstreken voor je gewonnen.

Liefke Sinnema, Lezing moderne treinstations (februari 2018)

Beste Suzanne, Joke en ik hebben, ondanks het belabberde weer, genoten van de wandeling van afgelopen zaterdag. Wij vonden Breda erg verrassend, nooit geweten dat daar naast het station nog zoveel goede architectuur te vinden is. Echt een plaats om nog eens rustig na te lopen. Jij was weer, net zoals in Chicago, perfect voorbereid. Heel knap, niet alleen omdat je zo veel weet, maar vooral ook omdat je dat zo goed weet op te lepelen zonder voortdurend op een papiertje of in een boekje te kijken. We lopen vast nog wel een keer met je mee.

Henk Hendrix, Architectuurwandeling modern Breda (november 2017)

Vijf keer ben ik met Suzanne op een architectuurreis mee geweest. Dat is genoeg? Zeker niet, ik kijk met spanning uit naar de volgende reis! Vijf keer naar verschillende streken/steden in Spanje, waar zij ons, het gezelschap van de Spaanse vereniging in Eindhoven, met niet te beschrijven enthousiasme en kundigheid haar liefde voor de architectuur overbracht. Ongelooflijk hoeveel kennis en kunde zij in huis heeft. Zij hoeft op geen enkele vraag het antwoord schuldig te blijven. Hoewel we een vol programma hadden, kwamen we nooit in tijdnood. Wat een timing houdt zij er op na! Tot slot van de week een oer gezellig diner en de volgende dag naar huis. Bij haar thuiskomst vloog haar 2-jarige Oskar haar luid joelend in de armen.

José Ackermans, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Al weer een fantastische architectuurreis gemaakt met de AIE onder begeleiding van Suzanne in Asturie. Suzanne verstaat als geen ander de kunst om op boeiende wijze haar kennis over architectuur te delen. En passant plaatst zij de gebouwen met een levendige manier van vertellen ook nog in hun historische context. Ze heeft goed oog en zorg voor haar reisgenoten!

Nel Meulendijk, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Voor de eerste keer ben ik mee geweest met een architectuurreis die geleid werd door jou. Je goede naam snelde je vooruit. Die naam heb je volledig waargemaakt! Onvoorstelbaar hoeveel informatie jij paraat hebt over ieder gebouw wat we bekeken hebben. Alsof je al jaren in o.a. Oviedo, Léon en Santander excursies leidt, terwijl het pas de tweede keer was. Ik ben verkocht en ga voortaan altijd mee!

Marleen Breuking, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Opnieuw was de AIE architectuurreis o.l.v. Suzanne Roelofs een fantastisch evenement. Oviedo vond ik een verrassend complete en gezellige stad met prachtige historische en moderne architectuur. Het uitstapje naar de oude hoofdstad van het koninkrijk Leon liet ons kennismaken met de prachtige natuur van de Cordillera Cantábrica. Het cultureel Centrum van Oscar Niemeijer in Avilés en het Centro Botin van Renzo Piano in Santander waren ook in deze reis hoogtepunten van gedurfde recent gereedgekomen futuristische bouwwerken. Door de passie en de professionaliteit van Suzanne Roelofs kwam alles volop in de schijnwerpers te staan.

Fons Stevens, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Mijn 4e architectuurreis met de Spaanse Vereniging Eindhoven, onder leiding van Suzanne Roelofs was weer een geweldig mooie ervaring. Complimenten Suzanne, wat ben jij een wandelende encyclopedie, en niet alleen wat jouw favoriete moderne architectuur betreft. Je weet ons ook te boeien met pre-romaanse, eclectische, neo-romaanse en nog veel meer stijlen in dediverse bouwwerken, Top! Volgende keer ben ik weer van de partij.

Nel Evers, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Geweldige reis van een week door Asturias, Spanje. Iedere keer weer onvoorstelbaar wat Suzanne allemaal weet te vertellen over de architectuur daar. Het maakt niet uit of een gebouw 1200 jaar of 12 dagen oud is, er komt een verhaal. Daarnaast is zij voortdurend zeer zorgzaam voor de deelnemers van de reis.

Joop, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Een hele week door Suzanne ondergedompeld worden in architectuur: een bijzondere ervaring. Zó deskundig, zó enthousiast, zó onvermoeibaar. Ook haar excursies naar Nederlandse steden zijn erg de moeite waard!

Marianne van Sluijters, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Weer een ongelofelijk mooie reis mee mogen maken, dit keer naar Asturië en Cantabrië en dankzij de geweldige voorbereiding door Peter en Roos Kivits van de Asociación Iberoamericana de Eindhoven en de onafzienbare stroom aan prachtige beeldende verhalen van jou Suzanne! Wel een hele ijzersterke combinatie! We kijken er opnieuw met grote dankbaarheid op terug!

Oso, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Hallo Suzanne, Wat hebben we een heerlijke reis gehad, ik heb genoten. Heel veel nieuws gehoord, prima uitleg, heel veel geleerd. Alles goed geregeld, en een fijne afwisseling, eerst lopen, terug met de bus, het was heel goed uitgezocht, Ik ga graag volgende keer weer mee. groet Anneke

Anneke van Waardenberg, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (oktober 2017)

Wat een geweldige reis weer! Zeer afwisselende architectuur: van preromaans naar modern en mooie stadspaleizen. Voor mij waren de hoogtepunten Santa Maria del Naranco en Centro Botin in Santander. Ook het culturele centrum van Oscar Niemeyer, jouw favoriete architect, was zeer indrukwekkend. Jaren geleden ben ik in Heerlen in het warenhuis Schunck naar een overzichtstentoonstelling van Oscar Niemeyer geweest, wat een eyeopener was. Dankzij jouw goede voorbereiding, inzet en enthousiasme hebben wij weer genoten. Dank je wel! Een hele goede tweede reis a.s. zondag.

Jet Vos, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (september 2017)

Ben zeker nog aan het nagenieten van de prachtige reis. Het is fantastisch wat jij weer gepresteerd hebt. Jouw verhalen zijn voor mij onovertroffen. Enthousiast, duidelijk, veelzijdig en heel plezierig verteld. Wat een vakvrouw ben je toch!

Ton Brouwer, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (september 2017)

Prachtige reactie van Hanny Visser, zie deze pdf: reisverslag-hanny .

Hanny Visser, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (september 2017)

Dank voor de geweldige manier waarop je verhalen vertelt en informatie over de groep uitstort. Ik heb ervan genoten! En wat me erg aanspreekt zijn je didactische kwaliteiten, je bent een prima ‘schooljuf’: goed op inhoud, structuur en orde. In mijn ogen is dat een groot compliment, en ik hoop dat je het zo ook opvat.

Aly Dijkstra, Architectuurreis Asturias en omgeving (Spanje) (september 2017)

Veel complimenten over jouw lezing gekregen, ook later nog. Was erg goed!

Michiel van Raaij, hoofdredacteur Architectenweb, Lezing architectuur Brazilië (september 2017)

Er lijkt een patent te rusten op onze architectuurwandelingen met Suzanne: weer veel zonneschijn!! Volop mooie architectuur gezien vandaag. Het prachtige C.S. met de stoere luifel. Pal ernaast het goed doordachte en strakke Nationale Nederlanden gebouw. Aan de andere kant het karakteristieke Groothandelsgebouw. Een veelbelovende binnenkomer in de stad Rotterdam vanuit C.S.en oogt bij elkaar als een indrukwekkende stadspoort. Om vervolgens o.a. na de Lijnbaan,de Doelen en schouwburg uit te komen op het in 2015 getransformeerdeTimmerhuis. Naar een ontwerp van architectenbureau OMA: prachtige integratie van het moderne glas en staal met het bestaande beton en baksteen. En last but not least de fraaie Markthal. De binnengevel is bedekt met een kleurrijk digitaal kunstwerk, de zogenaamde Hoorn des Overvloeds: levensgroot en zeer levendig………. nodigt uit! Architectuur blijft boeiend!! Suzanne weer hartelijk dank!

Kees en Mieke, Wandeling vernieuwde binnenstad Rotterdam (augustus 2017)

Torenhoge ambities bij het ontwikkelen van het stadshart van de groeistad Almere, maar dan heb je ook wat! Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor het masterplan, met als kenmerk het verhoogde maaiveld. Gerenommeerde (internationale) architecten met hoogstandjes van diverse, moderne en zeer smaakvolle architectuur. Zoals het ingenieus gebouwde Lakeside, met o.a. een getordeerd gevelvlak. Het eigenzinnig en spectaculaire Wave gebouw, opgetrokken uit gecoat aluminium. De kleurrijke Smaragd. Het wooncomplex de Citadel, dat zich een weg baant door een gedeelte van het centrum en over de hele lengte verfraaid is met een warme kleurstelling aan steenachtige stroken. Heel imposant vonden wij de Nieuwe Bibliotheek! Ondanks zijn immens grote afmetingen, omarmt de bibliotheek je als het ware bij binnenkomst en neemt je mee in een huiselijke sfeer, waar overal plekjes en ruimtes zijn om rustig je ding te doen. Het is een bijna onvoorstelbare symbiose tussen de creatie van de architect en de invulling ervan door de binnenhuis architecten. Geweldig! We hebben genoten van al dat moois en genieten ook altijd weer na. Suzanne, het was weer indrukwekkend wat je ons allemaal hebt laten zien; zeer bedankt.

Kees en Mieke, Wandeling stadshart Almere (augustus 2017)

De gids boven verwachting, zeer vakkundig en inspirerend, blijkt ook uit het gezelschap dat meerdere malen met Susanna op reis geweest is. Reis goed georganiseerd, uitgebreid programma met oog voor detail. (…).

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis & Designreis Helsinki (juli 2017)

(…) De reisleidster was deskundig en enthousiast, bovendien toegankelijk voor opmerkingen. (…).

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis & Designreis Helsinki (juli 2017)

Een fijne en voorspoedige reis naar Helsinki, een erg interessante stad met vele architectonische hoogstandjes en design en last but not least onder leiding van een uitstekende en prettige reisleidster.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis & Designreis Helsinki (juli 2017)

Met super Architectuurgids waar de liefde voor Finland en haar inwoners met hun specialiteiten vanaf straalt. Aanrader!!beslist meerwaarde!

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis & Designreis Helsinki (juli 2017)

Goed verzorgde vlucht met KLM, – prettige ontvangst op vliegveld van Helsinki, – prima vervoer per luxe bus, – plezierige kennismaking met Suzanne Roelofs, – haar deskundigheid over deze reis is zeer groot, – zij is een uitstekende vertelster, – ze is spontaan, zeer flexibel, enorm enthousiast, prettig in de omgang. Kortom: mede door Suzanne was dit een voortreffelijke kennismaking met de stad Helsinki, die wij voor de eerste keer bezochten.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis & Designreis Helsinki (juli 2017)

We waren zeer enthousiast over onze gids Suzanne. Wat weet ze veel en ze vertelt ook zo boeiend!(…)

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis & Designreis Helsinki (juli 2017)

Suzanne gave us a fabulous 2-hour tour in flawless English. We saw the area by ferry and walking but she had offered to do the tour by bicycle as well. No sooner did the ferry get underway that Suzanne began speaking. She has a wealth of knowledge about architecture, city planning, the history of Amsterdam. We held our questions until later because she had so much to say about what we were seeing at the time. Suzanne’s knowledge goes down to quirky facts about changes made to a particular building that infuriated the architects. We learned some things about the planning process in Amsterdam, what was still in the works, and a great deal about the choices made for the newer buildings. I’d recommend this tour unconditionally. Jackie

Jackie Kirley, Tour modern architecture Amsterdam North (juni 2017)

Suzanne gave us a wonderful tour of the construction taking place on the islands to the north and east of central Amsterdam. She is extremely knowledgeable and shared her information in an easy-to-understand way. She was very considerate of our interests and flexible as to what we wanted to see. Suzanne was a delightful companion and we enjoyed her company. The tour was exactly what we wanted and was the highlight of our visit to Amsterdam.

Joanne Schlichter, Tour of modern architecture on northerly and easterly islands (juni 2017)

Weer een zeer interessante excursie. Op beide pontjes een leuk overzicht over het “nieuwe” IJ-gebied. Een grote diversiteit aan fraaie moderne nieuwbouw door gerenommeerde architectenbureaus, zoals het nieuwe Paleis van Justitie en de Pontsteiger. Ook authentieke gebouwen die in ere worden gehouden én hersteld tot veelal creatieve en multi-functionele ruimtes, zoals het Kraanspoor, de oude NDSM loodsen, en het voormalige Shell laboratorium. We hebben zó veel gezien, te veel om op te noemen. Het is al en wordt een heel eigentijds gebied, waar het gezellig toeven is. Alles weer heel goed inzichtelijk gemaakt door de bezielende uitleg van Suzanne….bedankt!

Kees en Mieke kommeren, wandeling Amsterdam Noord: NDSM & Overhoeks (mei 2017)

Voor de derde keer ging ik met Suzanne op reis en ik hoop dat nog vele malen te doen. Ze maakt je zo enthousiast voor de moderne architectuur.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis Berlijn (mei 2017)

De reisbegeleiding door Suzanne Roelofs stond al garant voor een interessant en leerzaam bezoek aan Berlijn. Dat is helemaal waargemaakt. Ook ondersteund door een prima weertype dat men voor een bezoek aan een stad nodig heeft. Het was al jaren mijn wens deze excursiereis te maken. Dit jaar lukte het dan en ik kijk er met voldoening op terug. Echt een aanrader voor een acceptabele prijs.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis Berlijn (mei 2017)

De reis zat goed in elkaar qua programma. Reisleidster was heel goed geïnformeerd en heel enthousiast! Op deze manier kijk je in het vervolg heel anders naar gebouwen.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis Berlijn (mei 2017)

Suzanne Roelofs–Vol enthousiasme vertelt ze over de moderne architectuur. Alles tot in de puntjes voorbereid! Je kunt zo veel van haar leren. Ik ga graag nog een keer met haar op reis.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis Londen (april 2017)

Moderne architectuur, 4 daagse reis naar Londen. Mooie interessante reis onder begeleiding van een zeer enthousiaste reisleidster mw Suzanne Roelofs. Zij laat je naar gevels en gebouwen kijken waar je normaal gesproken zo aan voorbij loopt. Fijne reis, goed verzorgd en prima hotel; kortom tevreden.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis Londen (april 2017)

We hebben weer genoten van een reis met Suzanne. Deze keer naar Madrid. Een breed aanbod van moderne architectuuraanbod stond op het programma. Niet alleen indrukwekkende prestigeobjecten van grote ondernemingen en banken in het zakendistrict, maar ook ingenieuze verbouwingen en uitbreidingen van een museum, een station en een woonpand in een klein straatje passeerden de revue. Ook was er veel aandacht voor bijzondere sociale woningbouw en een modern stadspark op de oude binnenste rondweg van Madrid. Steeds werd alles wat wij bekeken in een duidelijk context geplaatst en voorzien van de heldere en enthousiasmerende uitleg van Suzanne, die maakt dat je met nog meer bewondering kijkt naar het werk van de betreffende architect. Daarnaast is ze gewoon een heel prettig persoon die op een heel natuurlijke, onopvallende manier alles tot in de puntjes organiseert. We kijken uit naar een volgende reis met haar.

Ton Brouwer en Catrien van den Heuvel, Moderne architectuurreis Madrid (april 2017)

Weer eens wat anders met de trein van het ene naar het andere station. Er gaat een wereld voor je open op Amsterdam Centraal, rondom het gebouw van P. Cuypers. Moderne, ruime en zeer fraaie uitbreidingen: kosten noch moeite gespaard! Delft is een lieflijk en zelfs een beetje intiem station. Het schitterende Art Nouveau station van Haarlem. Door het improvisatietalent van Suzanne Schiphol en Slotervaart gezien i.p.v.Leiden (storing). Den Haag met de huidige uitbreiding aan de “achterkant” waardoor het een smaakvol en levendig geheel wordt. Rotterdam met zijn spectaculaire ingang en zijn speelse elementen als verwijzing naar het oude station. Het is imposant te ervaren hoe de moderne stations weldoordacht internationaal gericht zijn; klaar voor de toekomst! Het was echt zeer de moeite waard, te meer omdat Suzanne je alles in een heel ander perspectief laat zien! Tot de volgende keer, Suzanne..

kees en mieke kommeren, dagexcursie spectaculaire treinstations (maart 2017)

Wat was het een fijne leerzame reis naar Madrid. Alles werkte mee, het weer was heerlijk. Maar de uitleg van alle gebouwen, was zo fijn, voor iedereen gaat het leven. Ik ga graag de volgende reis weer mee.

Anneke v. Waardenberg, Moderne architectuurreis Madrid (april 2017)

Suzanne Roelofs- Vol enthousiasme vertelt ze over de moderne architectuur. Alles tot in de puntjes voorbereid! Je kunt zo veel van haar leren. Ik ga graag nog een keer met haar op reis.

Reactie website Asgard Reizen, Moderne architectuurreis Londen (april 2017)

Nog hartelijk bedankt voor de geweldige rondleiding langs de diverse stations. Je deed het weer vol enthousiasme en je kon weer goed organiseren. Ik kijk weer uit naar nieuwe uitstapjes.

Jopie, Dagexcursie treinstations architectuur (maart 2017)

Zaterdag 18 maart weer een boeiend wandeling gehad, ondanks wat motregen. Suzanne heeft eerst een uitgebreide toelichting gegeven op het project Rode Loper. Daarna hebben we veel diverse gebouwen bekeken met verschillende bouwstijlen; van o.a. de Hollandse Renaissance, Art Nouveau tot Modern. Na veel mooie gebouwen en met uitgebreide informatie weer voldaan naar huis!! Het was weer top Suzanne.

Kees en Mieke Kommeren, Architectuurwandeling Rode Loper Amsterdam (maart 2017)

Afgelopen donderdag een “nieuwe” Bijlmer ontdekt. De Arena Boulevard en en omgeving, het spectaculaire en prachtige station, de diversiteit in de woonwijken als toetje het prachtige en organisch vormgegeven gebouw de “Amsterdamse Poort”; nu nog hoofdkantoor van de ING, maar dat binnenkort wordt omgebouwd tot appartementencomplex……je zult er mogen wonen.We hebben er veel plezier in gehad! Weer dank aan Suzanne..

Kees en Mieke Kommeren, Architectuurwandeling (Nieuwe) Bijlmer (maart 2017)

Het was een interessante lezing over stationsarchitectuur, van klassiek tot spectaculair modern. Er was veel informatie in een pittig tempo verteld over de verschillende stations en de bijbehorende “dia’s”, PowerPoint, waren heel duidelijk.

Henk Wynia, lezing stationsarchitectuur (februari 2017)

Gisterenavond heb ik mogen genieten van je inspirerende lezing Architectuur in Nederland. Ik heb ervan GENOTEN!!!.

Mieke Kolman, Lezing Architectuur Den Haag (januari 2017)

Bedankt voor de interessante, leerzame en leuke lezing, gisterenavond. Blij, dat je dit voor een 2e keer deed. Leuk, dat je haar vormentaal ook steeds vermeldt. Als cursist wil je dingen immers ook “duiden”.

Johan van Dijk, Lezing Zaha Hadid (januari 2017)

Dank voor je leuke lezing van vanavond; wat doe je dit toch altijd enthousiast en aanstekelijk!

Boudewien Brasser, Lezing Architectuur Bruggen (oktober 2016)

Never a dull moment met Suzanne! Zo ook weer in Zaandam. Speelse architectuur van o.a. het stadhuis en trouwzaal door Sjoerd Soeters. Mooie uitwerking van zijn Masterplan in de vorm van deelprojecten door anderen; zoals woonplan Murano, de woontoren Hermitage en de Zaantoren. Zonder de uitgebreide achtergrondinformatie van Suzanne zou dit lang niet zo boeiend zijn. Jammer dat dit de laatste wandeling is van dit jaar voor ons, maar met het nieuwe programma 2017 zijn we weer graag van de partij. Suzanne hartelijk dank.

Kees en Mieke Kommeren, Architectuurwandeling centrum Zaandam (oktober 2016)

En este año dos mil dieciséis gaan we met Peer en Roos weer eens op reis.
A la Galicia, región de rías y de hórreos, het doel van pelgrims en de Kelten met hun castros Con mucha maña Peter y nuestra Roos bedachten een programma, o zo virtuoos, con Suus, la guía muy bien informada niet enkel over bouwsels oud en nieuw, ja, ja….. sino también de héros y de dioses. De mythologie bevat daarvan een grote dosis Suzanne, Roos en Peer dank jullie wel por este viaje excepcional de gran nivel

José Ackermans, Architectuurreis 2 Santiago de Compostela en omgeving (september 2016)

We hebben van 24 september tot 1 oktober 2016 een geweldige reis naar Gallicie gemaakt met Suzanne als gids. Het was de derde keer dat we Suzanne als gids hadden en het is telkens weer verbluffend hoe zij met haar boeiende verhalen over moderne en oude architectuur de aandacht weet vast te houden. Ze kent alle details uit haar hoofd, hoeft nooit iets op te zoeken en schroomt niet om af en toe een kleine komische noot toe te voegen.
Kortom een trip met Suzanne als gids is op voorhand geslaagd!

Gert van den Oosterkamp, Architectuurreis 2 Santiago de Compostela en omgeving (september 2016)

Voor de derde maal een geweldige reis naar Spanje gemaakt via de AIE onder de onovertrefbare begeleiding van Suzanne Roelofs. Ook Peter en Roos Kivits een compliment voor de super voorbereiding van deze reis. Dank je wel!

Toos Linsen – Rijk, Architectuurreis 2 Santiago de Compostela en omgeving (september 2016)

Mooie reis met veel architectonische hoogstandjes. Prachtige omgeving: rias baixas, mooie steden en natuurschoon. Goede en prettige gids die ons veel liet zien en vertelde en ook bijtijds rustpauzes hield. Dank je wel Suzanne voor deze fantastische reis.

Jet Vos, Architectuurreis 1 Santiago de Compostela en omgeving (september 2016)

Prachtige reactie van Hanny Visser, zie deze pdf: reisverslag-hanny .

Hanny Visser, Architectuurreis 1 Santiago de Compostela en omgeving (september 2016)

Hoe in slechts een week tijd vele hoogtepunten van de architectuur van Galicia onder ogen te krijgen? Geen betere en plezieriger manier dan in een groepsreis georganiseerd door de AIE, zo bleek ons als deelnemers van de reis van 10–17 september 2016. We begonnen in Santiago de Compostela en bewonderden daar de eerste twee dagen zowel oude als nieuwe architectonische pronkstukken, met als hoogtepunten respectievelijk de kathedraal en de ‘cidade da cultura’. De resterende dagen trokken we per bus door het westelijk deel van Galicia, onder meer naar de steden A Coruña, Pontevedra en Vigo, en naar diverse kleinere plaatsen. Behalve architectuur kregen we daarbij ook veel ander moois te zien, onder meer het spectaculaire beboste landschap met zijn glooiende granietmassieven, prachtige kusten, baaien en rías baixas (fjorden). Een boottocht op één van die rías baixas gaf ons ook een indruk van de lokale mosselteelt en de kwaliteit van wat daarbij geproduceerd wordt. Alle architectonische elementen werden tijdens onze reis op ongeëvenaarde wijze van commentaar en context voorzien door Susanne Roelofs. Peter en Roos Kivits hadden de reis perfect georganiseerd en wisten onvoorziene probleempjes weg te poetsen alvorens die door het gezelschap werden opgemerkt. Een weekje optrekken met een bijzonder plezierige groep mensen van wie we er voordien slechts enkelen kenden, tenslotte, was een waar genoegen. Kortom: een aanrader, zo’n reis.

Jac en Joke van der Gun, Architectuurreis 1 Santiago de Compostela en omgeving (september 2016)

Voor de eerste keer gingen we mee met een verzorgde reis en dat is ons goed bevallen. Het programma zat super in elkaar en wilde je een keer wat anders doen, dan liet je het weten en ging je je eigen weg. We hebben zoveel mooie en interessante gebouwen gezien met daarbij een uitleg van Suzanne; en komt er een vraag, dan geeft ze het antwoord en gaat daarna verder met haar verhaal. Na haar bijzondere uitleg over gebouwen uit diverse eeuwen, was de treinreis van Schiphol naar Eindhoven ineens veel interessanter. Het weer was ons deze week goed gezind, vaak zon en af en toe een fikse bui (diverse keren ’s nachts). Het was leuk om door Galicië te rijden met een bus waarop stond: Asociación Ibero Americana Eindhoven. Veel indruk hebben o.a. het Pelgrimsplein in Santiago, de Keltisch Gallische nederzetting in Castro Baroña, la Ciudad de Cultura, de hórreos en de Campus in Vigo op ons gemaakt. Een waardevolle ervaring!

Jac en Marianne, Architectuurreis 1 Santiago de Compostela en omgeving (september 2016)

Wat een rijke stad is Haarlem. De vele lieflijke en mooie hofjes. Indrukwekkende monumentale panden, zoals het voormalig bankgebouw met o.a. de vele mooie natuurstenen ornamenten en gebeeldhouwde figuren in de gevel, het voormalig hoofdpostkantoor en de Toneelschuur. En natuurlijk niet te vergeten het schitterende station. Weer verschillende bouwstijlen gezien, zoals Art Nouveau en Art Déco en de Amsterdamse school. Ook prachtig hoe oud en nieuw met elkaar verweven zijn! Met dank aan Suzanne waar we zóveel van leren. We komen elke keer weer enthousiast thuis! Suzanne, tot Zaandam.

Kees en Mieke Kommeren, Wandeling Veelzijdig Haarlem (augustus 2016)

Stuttgart. Een verrassend aardige stad met heel interessante moderne bouw; een bezoek aan het Mercedes museum is een must. Wat een geweldige bouwconstructie en ook de inhoud Mercedes auto’s door de tijd heen plus de weergave van de geschiedenis, in 1 woord super. Suzanne Roelofs als een ontzettend fijne gids die je dingen laat zien waar je anders aan voorbij gaat. Wat de reis zeker heeft beinvloed was de grootte van de groep en het feit dat we heel veel plezier hebben gehad. Kortom en prima reis..

Reactie website Asgard Reizen, Kunst- en Architectuurreis Stuttgart (augustus 2016)

Goede reisleiding, Suzan heeft alles ongemerkt goed geregeld, kaartjes U bahn, entreekaartjes. Doet alles uit het hoofd, bereid t zich goed voor. Klasse. Goede opbouw van de excursies. Na de 3 intensieve dagen wel een beetje moe, maar wat rusten in de hotelkamer doet een mens goed. Ik ga zeker nog een keer mee met Asgard.

Reactie website Asgard Reizen, Kunst- en Architectuurreis Stuttgart (augustus 2016)

Afgelopen vrijdag heb ik uw zeer boeiende lezing over Oscar Niemeyer gevolgd. In 2014 heb ik op Madeira ook een kerk, in het dorp Caniço, van deze architect gezien. De kerk was helaas al gesloten, zodat we geen kijkje binnen konden nemen.

Inge Bosschieter-Mulder, Lezing Oscar Niemeyer (augustus 2016)

Dankzij de uitstekende reisleidster Suzanne Roelofs hebben we veel oude maar ook moderne architectuur bekeken in Helsinki – stad en in het Arabia-district. Suzanne heeft ons veel informatie gegeven en dat maakt deze bezoeken dubbel interessant. Ook het bezoek aan het glasmuseum van iitala was zeer de moeite waard. Omdat we zaterdag nog tot 16.00 uur tijd hadden konden we op eigen gelegenheid de hoogtepunten van Helsinki gaan bekjiken waarvoor Suzanne ons een overzicht heeft gegeven. Dat het hotel in het centrum van de stad lag was hiervoor een groot voordeel. Al met al een mooie reis.

Reactie website Asgard Reizen, Helsinki moderne architectuur & design reis (juli 2016)

Helsinki is een prachtige moderne stad met veel Fins design. Iittala, marimekko, aarikka ging daar leven. Wat hebben die finnen prachtige dingen gemaakt met heldere frisse kleiren. Ik ben van deze stad gaan houden en kom zeker nog een keer terug. Onze reisleidster suzanne roelofs heeft een enorme kennis, zodat we nu het land maar ook de finnen kennen met al hun eigenaardigheden. Het waren een paar heerlijke dagen en in die paar dagen hebben we veel gezien en Finland een beetje leren kennen.

Reactie website Asgard Reizen, Helsinki moderne architectuur & design reis (juli 2016)

Beste Suzanne, nogmaals bedankt voor je mooie en interessante reis naar Helsinki. Ik ga graag nog eens met je op reis en zoals gezegd interesseert je a.s. Chicago/reis me in het bijzonder. Groeten Cees

Cees Uitdenbogaard, Helsinki moderne architectuur & design reis (juli 2016)

Hoi Suzanne, nogmaals hartelijk dank voor de boeiende wandeling; een top-prestatie-in 2 uur heb je 28 gebouwen besproken! Nieuwe informatie, details, weetjes, je kennis was weer groot zoals altijd, net als je enthousiasme. Tot IJburg.

Hans de Jong, Wandeling Art Nouveau Utrecht (juli 2016)

Je weet, als je met Suzanne op stap gaat, dat het altijd een mooie en interessante dag wordt! Zo ook afgelopen donderdag. Veel mooie Art Nouveau panden gezien in Utrecht. Het een al mooier dan het andere, met als klap op de vuurpijl de schitterende Apotheek aan de Voorstraat 6, ontworpen door R.Rijksen. Zoals gewoonlijk weer veel achtergrondinfo met ons gedeeld, b.v. de kenmerken en de verschillenl tussen Art Nouveau en Jugendstil. Tel daarbij op, dat het mooi weer was, na de vele en lange regenperiode’s, waardoor het opnieuw een geslaagde dag was. Suzanne bedankt!

Kees en Mieke Kommeren, Wandeling Art Nouveau Utrecht (juli 2016)

Tot nu toe was het wandelen, maar nu is het fietsen met Suzanne. Doen! Het is gezond en leerzaam. Twee uur vertelt Suzanne onvermoeibaar en enthousiast over bouwplannen, ruimtelijke ordening, architecten, gebouwen en de nodige weetjes. Er gaat een nieuwe wereld open in dit deel van Amsterdam dat in de toekomst een integraal onderdeel van het centrum van Amsterdam moet worden. En door Suzanne’s uitleg zie je het voor je ogen gebeuren.

Hans de Jong, Fietstocht Amsterdam Noord (juni 2016)

Afgelopen zaterdag deelgenomen aan de dagexcursie Eindhoven. Het overtrof onze verwachtingen zéér: heel verrassend en overweldigend. In Strijp-S veel diverse, mooie en eigentijdse ontwikkelingen gezien. Ook in het centrum zijn er mooie vernieuwingen gerealiseerd zoals het verrassende Medina project en de schitterende woontoren van Jo Coenen. Onze kijk op Eindhoven is positief veranderd, een stad met allure. Suzanne vertelt zoals altijd op een boeiende wijze en geeft vaak een kijkje in de denkwereld en overwegingen van de (landschaps)architecten. Deze keer was gezorgd voor een audiosysteem, waarbij we via een ‘oortje’ alles heel goed konden volgen. Dit is ons zeer goed bevallen. We hebben weer genoten van heerlijke dag! Bedankt Suzanne en tot de volgende wandeling.

Kees & Mieke, Dagexcursie Eindhoven; Strijp-S en binnenstad (mei 2016)

Wat hebben we gisteren genoten van de wandeling in Eindhoven. Erg goed georganiseerd en enthousiast verteld.

Jopie Kuipers, Dagexcursie Eindhoven; Strijp-S en binnenstad (mei 2016)

Dag Suzanne, zoals ik inmiddels van je gewend ben: het was afgelopen donderdag een uitstekende presentatie over de Zuidas – architectuur. Ook het voor een 2de keer meemaken was boeiend en nog steeds een genoegen!

Ruud de Blij, Programma- commissaris PRC Amsterdam e.o, Wandeling Zuidas (april 2016)

Bij de recensenten waren de meningen verdeeld over de tentoonstelling ‘Spaanse Meesters’ in de Hermitage, maar dankzij jou werd het voor ons met de Asociación Iberoamericana de Eindhoven toch genieten van een top tentoonstelling in de prachtige Hermitage! Bedankt Suzanne!

Oso, Bezoek aan de Hermitage (april 2016)

De Braziliaan Oscar Niemeyer (1907-2012) was één van de grootste architecten van de 20ste en 21ste eeuw. Door zijn studie bij o.a. Le Corbusier, kwam hij tot sculpturale, functionele ontwerpen, veelal van gewapend beton. Vooral zijn ontwerpen van de hoofdgebouwen voor Brasilia, de nieuwe Braziliaanse hoofdstad trokkken de aandacht. Maar zijn oeuvre is verre van eenzijdig: kantoorgebouwen, wooncomplexen en soms betoverend mooie musea behoren tot zijn repertoire, waarbij hij zijn gebouwen vaak opmerkelijk wist in te passen in het bestaande landschap. Niemeyer heeft in zijn lange, bijna 105-jarige leven vele architecten en architectuurliefhebbers geïnspireerd, Dat kwam duidelijk naar voren in de lezing, van Suzanne Roelofs die met haar verhaal een waar eerbetoon aan deze veelzijdige, bijzondere architect bracht. Er waren maar liefst 72 stoelen bezet in De Richtershof. Allemaal door (nieuwsgierige ?) kunst- en architectuurliefhebbers. Zij waren getuige van een mooie avond waarop Suzanne op een aanstekelijk enthousiaste wijze getuigde van haar liefde vóór, en kennis vàn de bouwkunst van de grote Zuid-Amerikaanse architect, die tot aan het einde van zijn leven werkzaam bleef. Uit de wijze waarop Suzanne met enthousiasme een beeld schetste van Oscar Niemeyer sprak een grote betrokken- en deskundigheid. Dat maakt nieuwsgierig naar wat ze te vertellen heeft over andere grootheden uit de 20ste en 21ste eeuwse bouwkunstgeschiedenis. Op haar website staan in ieder geval meer dan genoeg zeer interessante suggesties. Schrijver dezes hoopt dat we haar in de toekomst nog vaak als gastspreker van de Kunstkring zullen mogen begroeten.

Anoniem in jaarverslag Kunstkring, Lezing Oscar Niemeyer voor Kunstkring Haaksbergen (maart 2016)

Suzanne, was weer super tof en veel informatie. Bovendien een gezellige dag en de moeite waard! Bedankt en tot de volgende keer.

Kees en Mieke, Wandeling Modern Den Haag (maart 2016)

Hoi Suzanne, blij dat je weer begonnen bent met de wandelingen; geeft een vertrouwd gevoel. Je enthousiasme en kennis spatten er nog steeds af. In de wandeling van gisteren leek ook een chronologie te zitten van “oud” modern (de Sting) naar “nieuw” modern (Spui). Weer veel nieuws gehoord. Mijn wandelgenote was ook-weer-vol lof. Ga zo door aub. Hans

Hans de Jong, Wandeling Modern Den Haag (maart 2016)

Voor de tweede keer ademloos en met bewondering geluisterd naar je interessante en enthousiasmerende verhaal over de architectuur van diverse musea. Bijzonder inspirerend!

Juul Seijlhouwer, Lezing Moderne Museumarchitectuur voor Santpoorts Belang (feb 2016)

We hebben al diverse reizen gemaakt met de Snijpuntclub uit de regio Rijnmond voor architectuur en kunst. Nu maakten we een 8- daagse trip door Scandinavië. In Kopenhagen gestart en na de landing aldaar maakten we kennis met onze gids Suzanne Roelofs. Na haar enthousiaste en gezellige welkoms woord bleek meteen dat ze onze (vakkundige onderlegde en kritische) club deskundig van repliek kon dienen, voor ons een verademing. Ze bleek goed voorbereid. De architectuur en design van Kopenhagen was boeiend en het bekende Louisiana museum fantastisch mede door haar duidelijke uitleg. In Stockholm waar we 3 dagen verbleven werd voor ons de Zweedse architectuur en natuurlijk ook de bekende design in de juiste context geplaatst en in Helsinki en liet zij opnieuw de diverse invalshoeken en verbanden tussen de eigenheid van de architectuur, design en kunst in Scandinavië zien. Suzanne is een gids die vakkundig en relaxt op informele manier haar kennis overdraagt. Voor niet kenners leerzaam en voor kenners een sparringpartner. Dus Suzanne hartelijk dank voor deze mooie reis. Jouw positieve benadering en perfecte kennis van zake over de geschiedenis van de Architectuur, Kunst en Design in Scandinavië was leerzaam en is een voor iedereen een aanrader.

Berry Koedam en Per Abramsen, Snijpunt-reis Scandinavië (mei 2015)

Dag Suzanne, wat een strak verhaal gisteren! Super! Onze complimenten voor de zeer uitvoerige context van Wright die je ons schetste, zeer interessant.

Johanna van der Werff (directeur FASadE), Intro Frank Lloyd Wright bij film Falling Water (december 2015)

Als Snijpuntclub uit de regio Rijnmond voor architectuur en cultuur hebben wij een 8- daagse trip gemaakt door Skandinavie. Eenmaal geland uit Amsterdam in Kopenhagen -ons startpunt- werden wij direct hartelijke opgevangen door onze gids Suzanne Roelofs die ons vakkundig naar de bus dirigeerde. Na een welkomswoordje in de bus was het gelijk helder dat zij van de hoed en de rand wist, waardoor eea gelijk vertrouwd aanvoelde. In 3 dagen tijd werd de architectuur van Kopenhagen incl. Louisiana museum en het nodige van Arne Jacobsen opgesnoven waardoor het Deense Design en de opvattingen van architectuur en stedenbouwopvattingen ons helder werden. Per trein vervolgden wij de reis naar Stockholm waar wij wederom 3 dagen vertoefden en ook daar werden de verschillen qua architectuur en vormgeving van de Zweden naar ons helder en deskundig overgebracht. Onze reis ging daarna per boot verder naar Helsinki, een er(varing) op zich. De architecturale grandeur van Helsinki gekoppeld aan de vormgeving van Alvar Aalto en Marimekko was indrukwekkend en bevestigende de hoge kwaliteit van de Finse opvatting over stijl en vormgeving. Met weemoed namen wij afscheid van Helsinki en vlogen we weer terug naar Amsterdam naar huis met enorm veel fotomateriaal en indrukken. Een goed geslaagde trip die zeker voldeed aan onze verwachtingen! Suzanne verdient een grote pluim, zij was volledig ingelezen, had een geweldige kennis van zaken over architectuur en cultuur van alle 3 de landen. Zij kon daarnaast improviseren zonder dat je het soms wist, had oog en oor voor alles en iedereen en dwong alom ons respect af. Wij weten voor een volgende trip zeker Suzanne te vinden en bevelen haar van harte aan.

Leo Schouten, Trip Skandinavie architectuur/cultuur (mei 2015)

De Snijpuntreis in mei naar drie hoofdsteden in Scandinavië was door jouw kennis van de geschiedenis en architectuur van de bezochte steden, jouw enthousiasme en positieve inzet een heel ontspannen, goed georganiseerde en leerzame reis. Bedankt Suzanne.

Wim en Toos Kitselar, Snijpunt-reis Scandinavië (mei 2015)

Onze rondreis Snijpuntreis Scandinavië, 3 landen in 9 dagen is perfect verlopen dankzij de zeer goede reisleider Suzanne, die veel kennis had over de stad en de gebouwen die we hebben gezien, alert en attent voor iedereen.

GieTjin Kan, Snijpunt-reis Scandinavië (mei 2015)

Onze Snijpunt-reis naar de Scandinavische hoofdsteden was fantastisch dankzij jouw niet aflatend enthousiasme om ons alles te vertellen over de achtergronden van de landen en hun steden met hun kenmerkende architectuur.
Het was een goed gevuld programma maar nooit teveel! We hebben met volle teugen kunnen genieten en bovendien heel veel geleerd.
Dank je wel Suzanne.

Gerard Smits, Snijpunt-reis Scandinavië (mei 2015)

Nog bedankt voor de excursie in Haarlem. Al jouw achtergrond informatie maakt het extra leuk. Tijdens de wandeling over de Oostelijke eilanden (in Amsterdam) vertelde een mevrouw dat ze het altijd een feestje vond als ze met jouw op pad was. Ik kan me daar wat bij voorstellen omdat de wandeling je een blij gevoel geeft. Veel informatie en mooie en bijzondere dingen zien en horen.

Martin Warffemius, Wandeling Veelzijdig Haarlem (augustus 2015)

Beste Suzanne, Zoals van jou gewend, was het weer een prachtige wandeling door een zonovergoten Haarlem. Prachtige architectuur gezien, intieme hofjes bezocht en vooral genoten van jouw deskundig en boeiend verhaal bij al dit moois.Tot een volgende keer! Met vriendelijke groet

Rob Pronk, Wandeling Veelzijdig Haarlem (augustus 2015)

Beste Suzanne, de tocht door Haarlem was (weer) erg geslaagd, langs voor mij onbekende hofjes en straatjes. Ondanks de grote groep ging de communicatie prima dankzij de “oortjes”. Twee uur is nog maar net voldoende tijd om al jouw uitleg tot je te nemen. Ik bewonder je kennis en de manier waarop je die te berde brengt: duidelijk, zakelijk met af en toe een goede anecdote over architect of bewoners, een prima mix! En dit keer nog meer bewondering omdat je, ondanks jouw “toestand” het zonder problemen 2 uur vol hield. Jammer dat we een half jaar moeten wachten op de volgende wandeling.

Hans de Jong, Wandeling Veelzijdig Haarlem (augustus 2015)

Dit was een buitengewoon interessante reis, met een pittig programma. Uitstekend georganiseerd, prima getimed onder leiding van de topreisleidster: Suzanne Roelofs. Wat een kanjer: zeer deskundig, boeiende spreekster, overrompelend enthousiast. Het hotel was goed en mooi met al die designdetails. Ik heb van deze reis enorm genoten.

Dort-Slijper (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2015)

Heel boeiende reis, vooral door de uitstekende reisleidster Suzanne Roelofs. Zowel organisatorisch als didactisch was zij bijzonder goed. Zeer ter zake kundig, vrolijk en vriendelijk, echt super. De getoonde architectuur en de musea waren erg de moeite waard. Het hotel was prima, schoon, vriendelijk , lekker eten; alleen wat kleine kamers, maar goed te doen voor alleenreizenden.

Slijper (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2015)

Dag Susanne,Wat heb ik zaterdag jl. genoten, zoals atlijd, van jouw begeleide wandeling in Zaandam. Wat een verrassing dit fraaie centrum, waar ik vroeger zo vaak kwam. Het was onherkenbaar veranderd. Je zag er nog stralender uit dan anders, het is jullie van harte gegund.

Anke Ligtvoet, wandeling Zaandam (mei 2015)

Beste Suzanne, wat hebben wij genoten van de reis naar Berlijn! Je hebt ons naar zoveel mooie plekken gebracht. Maar jou geweldige kennis van alles, heeft grote indruk op ons gemaakt. Wij gaan je zeker volgen. Hartelijke groet, Kees en Berna Kroon

Berna Kroon-Straathof, SRC – Moderne Architectuur in Berlijn (april 2015)

Suzanne heeft met haar vakkennis en aanstekelijke enthousiasme deze reis tot een groot succes gemaakt.

Bert, SRC – Moderne Architectuur in Berlijn (april 2015)

Dag Suzanne, het was zeker een geslaagde dag! En jij bedankt voor de geweldige excursie. Iedereen was super enthousiast.

Marloes van Noort, ThiemeMeulenhoff, Wandeling Museumplein Amsterdam voor Geodag (april 2015)

Hallo mevr. Roelofs, ik heb vanmorgen genoten van uw lezing 100 jaar architectuur. En met mij velen.Om alles nog eens beter te kunnen onthouden zou U mij blij maken mij een lijst van de besproken objecten te sturen.. Heel hartelijk dank. Ik ben in Hillegersberg geboren. 1962 vertrokken maar nog altijd geinteresseerd voor alle nieuwe projecten. En dat zijn er velen. Als u nog eens een rondwandeling als gids door Rotterdam maakt, zou ik graag meegaan. Hart.gr.van Ine Slobbe

Ine Slobbe van Baardewijk, Lezing 100 jaar Nederlandse architectuur (april 2015)

“Chapeau” voor de voortreffelijke lezing over de drie spraakmakende architecten. Het publiek was enthousiast en ook vandaag hoorde ik niets anders dan: …….wat een geweldige avond hebben we gehad….. en joh je heb echt iets gemist gisteravond…….. en wat deed ze het leuk en ter zake kundig……

Liefke Sinnema (voorzitter Vereniging SB), Lezing Spraakmakende Nederlandse Architecten voor Vereniging Santpoorts Belang (februari 2015)

Gisteravond heb ik genoten van uw presentatie bij Santpoorts Belang en ik weet zeker velen met mij.

Cees Smit, Lezing Spraakmakende Nederlandse Architecten voor Vereniging Santpoorts Belang (februari 2015)

Wat jammer dat het er weer opzet. Het was een enorm succes. Dank je wel.

Erna Houwers,Coördinator Activiteiten Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Lezingen moderne architectuur in Chicago, New York City en San Francisco in de bibliotheek Haarlem (januari/februari 2015)

Recent volgde ik door jou verzorgde architectuurlezingen en was verrast door de kwaliteit. De wijze waarop je met enthousiasme å l’improviste een beeld schetst van belangrijke eigentijdse architecten, hun bureaus en projecten getuigen van een grote betrokken- en deskundigheid. Vanuit verschillende achtergronden ben ik al tientallen jaren betrokken bij het onderwerp en vanuit mijn ervaring meen ik te kunnen stellen dat jouw betrokkenheid, je adequate kennis en de prettige wijze van presenteren uniek zijn.Graag adviseer ik je om -zo mogelijk – je netwerk te verbreden en hierdoor meer geïnteresseerde architectuurliefhebbers in de gelegenheid te stellen je lezingen te volgen. Wens je hierbij veel succes.

Josephine van Oirschot, meerdere architectuurlezingen (januari 2015)

“Het was weer genieten gisteren”. |”Dank voor je leuke lezing weer gisteren.”|”Compliment voor je zeer onderhoudende en informatieve lezing over New York!”|”Hartelijk dank voor uw heldere lezing.”|”Bedankt voor de heldere en zeer leerzame lezing!” | “Naar aanleiding van je boeiende lezing over de moderne architectuur in New York wil ik je vragen, mij het lijstje met gebouwen toe te sturen” | “Bedankt voor de prachtige lezing over New York gisterenavond, ga zo door!” |”We hebben genoten van uw lezing in de bibliotheek van Haarlem.” | “We hebben genoten van je lezing over de architectuur van New York afgelopen maandag in Haarlem, zeer veel informatie van vele interessante gebouwen.”

Diverse deelnemers, Architectuurlezing New York City, bibliotheek Haarlem (februari 2015)

Het was een zeer interessante dag, m.n. natuurlijk door de professionele manier waarop jij ons meenam in de schoonheid van het plein en het museum. Bovendien, je weet zoveel!

Anky Marijnissen, Rijksmuseum dagprogramma (december 2014)

Beste Suzanne, de combi gisteren was een gouden greep! De wandeling rond het Museumplein was, als vanouds, degelijk en duidelijk. De relatie tussen oud en nieuw kwam mooi naar voren. Maar de rondleiding in het Rijks vond ik, het klinkt wat overdreven, fantastisch. De uitleg over het gebouw, de restauratie, het gebouw als kunstwerk, en dan de uitleg bij diverse schilderijen, dus weer die mix van oud en nieuw, erg boeiend allemaal. Het alternatieve verhaal over de Nachtwacht was nieuw voor me, leuk om te horen. Je was weer onvermoeibaar en aanstekelijk enthousiast en voor mij onvervangbaar. Mijn metgezel deze keer zei me dat ze begreep waarom ik al jaren met je mee loop: duidelijk, helder, interessant, nuchter en aardig. Ik kijk uit naar je programma voor 2015, hopelijk met meer combi’s.

Hans de Jong, Rijksmuseum dagprogramma (december 2014)

Hoewel ik soms wat moeite heb om je wandeltempo bij te houden, geniet ik elke keer weer alles van wat je ons laat zien en van de enthousiaste en kundige manier waarop je je geweldige kennis overdraagt. Petje af. En dat geldt ook voor jou als reisleidster (Helsinki). Hopelijk kan ik in 2015 weer met je op pad. Heel gezellige feestdagen, Suzanne.

Joke van Eendenburg, Diverse programma’s (november 2014)

Hallo Suzanne, het was weer een interessante wandeling. Het audiosysteem beviel erg goed. Echt een aanrader.

Ilonka Langendijk, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Hoi Suzanne, net als de vorige wandelingen met jou was het ook deze keer weer super! Veel gezien en gehoord. Het audiosysteem werkte prima, dat zou ik er zeker in houden. Erg fijn dat jij al lopend kunt vertellen en wij ondertussen kunnen luisteren en kijken.

Marjan Padberg-van Santbrink, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Het was weer een eersteklas ervaring, Suzanne!! Zovaak al in Rotterdam geweest, en jij opent onze ogen voor ongekende vistas en kennis. En door het gemak en de kundigheid van jouw verhaal, en de competente organisatie, wordt het behalve superinteressant ook heel relaxed voor ons deelnemers. Vooral in zo’n drukke stad waren die oortjes perfect. We kijken al uit naar een volgende gelegenheid om gelijktijdig te leren en te genieten.

Marie-José Kobussen, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Hallo Suzanne, mijn groepje en ik vonden je rondleiding buitengewoon geslaagd! Net zo als mijn vorige rondleiding in Den Haag en ook in Amsterdam een keer, maar deze keer beter door het audio systeem.

Lydia Barenholz, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Wat een interessante wandeling weer met een fantastisch eindpunt! De indrukwekkende prachtige markthal waar het leuk is even te blijven rondhangen om wat te drinken of eten. Het nieuwe audiosysteem beviel wat mij betreft erg goed. Geeft je wat meer bewegingsvrijheid. Suzanne is overal goed te verstaan en kan zelfs tijdens het lopen doorgaan met haar verhaal. Weer een prima mix van architectuur/ bouwkundige feiten en gewoon interessante en grappige weetjes! Kop van Zuid wandeling heb ik ook al gedaan en was eveneens verrassend. Nu nog een keer de derde in Rotterdam van Museumplein tot Euromast.

Karin Lensen, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

We hebben ontzettend genoten van de wandeling door de binnenstad van Rotterdam. Veel gebouwen al eerder gezien natuurlijk, maar nu door de uitgebreide, deskundige informatie van Suzanne hiernaar met een andere blik gekeken en ook veel meer écht gezien. De namen van alle architecten en afmetingen van de gebouwen zullen ons helaas niet allemaal bijblijven, daarvoor heb je een encyclopedisch hoofd zoals dat van Suzanne nodig, maar de bijnamen van een aantal gebouwen zijn door de achtergrondinformatie wel bijgebleven zoals: de Peperbus; Speculaasjes; het Potlood; de Kist van Quist. De wandeling met een ‘oortje’ is heel goed bevallen, goed verstaanbaar, ook als je wat achteraan in de groep staat of loopt. Erin houden zouden wij zeggen!

Nel Evers & Harry van Versendaal, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Wij hebben weer genoten van de interessante wandeling door Rotterdam en als toetje de nieuwe Markthallen. Wat een prachtig gebouw! De uitleg van Susan was weer heel professioneel en leuk verteld.

Pia Ceelie, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Hilde en ik hebben het afgelopen zondag( middag) erg leuk gevonden. Het audiosysteem is prima. Ik had het bij diverse reizen al meegemaakt en eigenlijk kun je er niet zonder, zeker in een stad. Het zou leuk zijn als je in het kort wat zaken op papier/digitaal zou kunnen hebben als naslagwerk. Je hebt zoveel te vertellen …!!!

Betty Schuiling, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Hoi Suzanne, Met Lydia hebben wij te danken dat wij met jou Rotterdam vaker zullen gaan zien. Geweldig ,zoals jij dit doet 2 uur dacht ik wat lang ,NEE dus het vloog voorbij en geen vervelende jaartijden enz. Er zullen er nog vele ons advies opvolgen en dit zeker gaan doen. Nogmaals dank voor een geweldige dag.

Riet, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Ik kom wel eens af en toe in Rotterdam. Net daarom had ik ingeschreven op de stadswandeling onder jouw begeleiding. Het was geweldig om de stad op deze manier te herontdekken. Ik heb genoten!

Gerty Heinrichs, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Goeie dingen hebben tijd nodig, dus Suzanne, bij deze alsnog een reactie op de architectuurreis van een week in Salamanca en omgeving, georganiseerd door AIE. Voor mij de eerste kennismaking met jou als gids, en wat was dit een geweldige ervaring! De ervaringsdeskundigen hadden me al over je verteld en hebben niets teveel gezegd. Wat wist je ons veel te vertellen over de bouwwerken, met name kerken en kloosters uit vnl. 16e en 17e eeuw. En daarbij kon je met veel verve de geschiedenis van Spanje uit je mouw schudden, terwijl toch eigenlijk moderne architectuur jouw specialisatie is. Maar je liep in Salamanca, Avila, Zamorra e.d. rond alsof je er je hele leven al gewoond had en alsof de Spaanse vorsenhuizen verre familie waren! Petje af voor jouw kennis, manier van informatie-overdracht en enthousiasme. Ik ga zeker vaker van jouw diensten gebruik maken. Bedankt!

Nel Evers, Architectuurreis Salamanca en omgeving (oktober 2014)

Het was weer een vertrouwde, informatieve prettige wandeling door Rotterdam. De vriendin die dit keer meeging, was vol lof; zelf verzorgde ze jarenlang rondleidingen door het bedrijf waar zij werkte. Rust, goede informatie, goed tempo vielen haar op.De gebruikte techniek werkt goed, je kunt wat afdwalen van de groep terwijl je toch jouw verhaal hoort, en jij kan je verhaal al wandelend kwijt, zonder op de groep te hoeven wachten tot die zich weer gegroepeerd heeft. Ik zou er mee door gaan, als ik jou was.

Hans de Jong, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Het was een schitterende wandeling, als geboren Rotterdammer heb ik veel geleerd. Ook het Audio Systeem werkte prima,Suzanne bedankt.

Anneke v. Waardenberg, Wandeling Vernieuwde Binnenstad Rotterdam (november 2014)

Ik heb genoten van de wandeling door het verrassende Almere-Centrum. Vond jouw enthousiasme weer aan stekelijk kijk uit naar jouw initiatieven om ons mee te nemen naar plekken die ik normaal niet zou uit kiezen.

Anke Ligtvoet, Wandeling Almere centrum (november 2014)

Prima gereisd, uitstekende en zeer deskundige begeleiding door Suzanne. Mijn complimenten voor zoveel deskundigheid.

Anoniem (Asgard Reizen website), Reis Moderne Architectuur Berlijn (oktober 2014)

Fijne reis, heel erg genoten, vermoeiend maar de moeite waard natuurlijk niet in de laatste plaats door de geweldige begeleiding van Susanne. Een minpuntje was de trein, waarom niet vetrek en aankomst Amsterdam?.?.

Anoniem (Asgard Reizen website), Reis Moderne Architectuur Berlijn (oktober 2014)

Berlijn architectuur, deze was bijzonder goed. Een compliment voor Suzanne Roelofs die onvermoeibaar een boeiende uitleg gaf over de betreffende architectuur.

Anoniem (Asgard Reizen website), Reis Moderne Architectuur Berlijn (oktober 2014)

Een “topper”, deze reis Moderne architectuur in Berlijn met Suzanne Roelofs als reisleider. Heel knap zoals ze niet alleen heel veel over de architectuur weet, maar tegelijkertijd een bijzonder indringend beeld van de geschiedenis van Berlijn geeft. Heel erg goed!

Anoniem (Asgard Reizen website), Reis Moderne Architectuur Berlijn (oktober 2014)

Voor de derde keer een architectuurreis naar Spanje meegemaakt, die de Asociación Iberoamericana uit Eindhoven in samenwerking met jou organiseert. Hoewel je hart uitgaat naar de moderne architectuur weet je ook de historische panden, kerken, kathedralen en kloosters met verve te beschrijven en verklaren. Petje af voor je kennis van de Spaanse geschiedenis die je ter plekke (ogenschijnlijk) moeiteloos uit je mouw schudt! In de loop der jaren heb je een heel beeldende verteltrant ontwikkelt die ons als toehoorders zeer heeft geboeid.

Lydia Bosma, Architectuurreis Salamanca en omgeving (oktober 2014)

Met 2 x 40 deelnemers op 17 en 18 september 2014: rondleiding Amsterdam met Cuijpers en Museumplein/Rijksmuseum. Door Suzanne uitstekend georganiseerd en prima begeleid met aanstekelijk enthousiasme. Kortom: we willen weer en meer en zien uit naar een Haagse excursie op 20 oktober 2014. Namens alle deelnemers hartelijk dank!

Nico Munk, Werkgroep Kunst & Cultuur, VG-Rabobank, Excursie Cuypers en Rijksmuseum (september 2014)

Suzanne Roelofs liet ons op deze reis kennismaken met oude en verrassende nieuwe architectuur in Stuttgart. Nooit gedacht dat ik van het Mercedes-Benz Museum net zo genieten zou als van de Neue Staatsgalerie en de Weissenhofsiedlung. Suzanne verstaat de kunst in een ontspannen en gezellige sfeer haar enorme kennis op een pakkende en goed gedoseerde manier over te dragen.

Wijbrands, Moderne Architectuur & Kunst reis Stuttgart (augustus 2014)

Zoals verwacht van Asgard in combinatie met Suzanne Roelofs, voldeed de reis helemaal. Een puntje van kritiek zou de beperkte ‘natte ruimte’ in het hotel kunnen zijn. Maar dit werd volledig goed gemaakt door de deskundige gids Suzanne Roelofs. Wij hebben het weer naar onze zin gehad.

Kortekaas, Moderne Architectuur & Kunst reis Stuttgart (augustus 2014)

Ik kijk al uit naar onze vierde ronde ‘Meesterwerken uit de schilderkunst van de 19e en 20e eeuw’ in het Museum Boijmans van Beuningen en de themawandeling ‘Spraakmakende moderne architectuur’ in Rotterdam. Suzanne maakte deze rondleidingen op maat voor een groep buitenlandse docenten Nederlands die elk jaar op uitnodiging van de Nederlandse Taalunie naar Nederland komen voor een bijscholingsprogramma. Met haar enthousiasme voor kunst en cultuur, haar eloquentie en haar historisch gefundeerde uitleg opent ze ogen en harten.

Annelies de Jonghe, cursusleider Nederlandse Taalunie, Excursie Rotterdam (augustus 2014)

Na de architectuur-reis naar Chicago van vorig jaar heb ik afgelopen maand de reis naar Helsinki onder jouw begeleiding gemaakt. Deze keer was het thema “Moderne architectuur en design”. En ik kan alleen maar in herhaling vallen: je enorme kennis, de prettige manier waarop je deze overbrengt en jouw nimmer aflatend enthousiasme hebben er wederom voor gezorgd dat ik genoten heb! Ik zal in de toekomst zeker nog eens met je op pad gaan.

Gerty Heinrichs, Architectuur & Design reis Helsinki (juli 2014)

Boeiende korte reis. Wisten behalve Arabia en Iittala niets van Helsinki. Het programma zat goed in elkaar. Reisleidster Suzanne Roelofs nam ons mee naar diverse moderne gebouwen en musea en gaf een zeer goede en professionele uitleg over deze moderne architectuur. Daarnaast vertelde Suzanne veel over de historie van Finland en Helsinki en ook over het hedendaagse leven in dit land. Heel erg de moeite waard. Kortom een leerzaam reisje o.l.v. een hele prettige reisleidster. Echt een aanrader.

” Jaap en Heleen van Minnen (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2014)

Welke superlatieven zal ik gebruiken? Suzanne had zich zeer zorgvuldig voorbereid. Niet alleen op architectuurgebied, maar ook b.v. op openbaar vervoer –leuke eetgelegenheden–winkeltjes etc. Gewoon een leuke, enthousiaste en zeer deskundige meid! Ik ga graag nog eens met haar mee.

Mirjam van Wouw (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2014)

De moderne architectuur en design reis naar Helsinki was bijzonder goed en interessant voor wat betreft de inhoud van de reis. Ik heb een schat aan mooie herinneringen mee naar huis genomen. Ook de begeleiding door Suzanne Roelofs was perfect en heerlijk enthousiast.

Anoniem (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2014)

Zoals alle reizen onder leiding van Suzanne Roelofs perfect zijn, was ook deze reis naar Helsinki leuk en interessant. Ik had alleen niet verwacht dat het daar ook 30 graden kan zijn.

Jan Peters, Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2014)

Helsinki was een belevenis, maar vooral door de geweldige begeleiding van Suzanne Roelofs: boordevol informatie , (vak) kennis en enthousiasme was ze voor mij de ideale reisleidster. Ik ga zeker nog eens met haar op reis.

Ellen de Bruijne -de Jonge, Leiden, Architectuur & Design reis Helsinki (juli 2014)

Een (te) korte maar zeer leuke reis naar Helsinki. Genoten van het vele design en architectuur. Ook heel fijn dat je ons van de nodige achtergrondinformatie voorziet.

Annette ter Welle-Smeets, Architectuur & Design reis Helsinki (juli 2014)

We hebben genoten van de boeiende reis en de uitstekende reisleiding. Zeer volledig en behulpzaam. Kortom: een uitstekende en memorabele reis.

Anoniem (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2014)

De reisleidster Suzanne Roelofs is een ideale reisleidster, attent, rustig, zeer behulpzaam, niets is haar teveel. Als gids was ze geweldig, ze weet veel niet alleen van de architectuur maar ook van de geschiedenis, kunstvormen etc. het programma. Het programma was gevarieerd, met de hitte voor een 81 jarige wel vermoeiend, maar thuis kan je uitslapen Al met al een geslaagde reis. Dank!

Anoniem (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2014)

Goed doordachte reis. Uitstekende reisleidster. Geïnteresseerde medereizigers.

Anoniem (Asgard Reizen website), Architectuur- en Design reis Helsinki (juli 2014)

Dinsdag heb ik van de deelnemers alleen maar zeer lovende woorden gehoord. Hopelijk kunnen we in  de toekomst nog eens van jouw diensten gebruik maken.

Betty Bos – VG Rabobank, Dagprogramma Zuidas, Amsterdam (juli 2014)

De reis was inderdaad boeiend en voldeed aan de verwachtingen. De begeleiding van Susanne was uitstekend: veel parate kennis en alles op een zeer aangename wijze.

Peter Vermeeren, Architectuurreis Berlijn (april 2014)

We hebben genoten van de boeiende reis en de uitstekende reisleiding. Zeer volledig en behulpzaam. Kortom: een uitstekende en memorabele reis.

Anoniem (Asgard website), Architectuurreis Berlijn (april 2014)

Zeer interessante reis met alle highlights van de moderne architectuur van Berlijn. Vooral de reisleidster Suzanne Roelofs was niets te veel en heeft met een enorme kennis van zaken de ontwikkelingen in Berlijn vanaf de WWII en na de val van de muur aan ons overgedragen. Chapeau! Smaakt naar meer stedentrips met haar.

Anoniem (Asgard website), Architectuurreis Berlijn (april 2014)

In korte tijd een overweldigende moderne bouwstijl(en) gezien van beroemde architecten van een deprimerende tijd van WOII en de koude oorlog gebracht door een enthousiasmerende en encyclopedische begeleidster waar wij alleen dankbaar voor zijn!

Peter van Rijk, Architectuurreis Berlijn (april 2014)

Hartelijk dank voor de goede en prettige architectonische rondleiding in Betondorp. Veel opgedaan uit jouw uitleg van de verschillende soorten manieren van betonbouw. En ook ook blij verrast dat ik in diverse betonnen gebouwen een duidelijke Amsterdams School-stijl herkende. Graag doen we weer opnieuw een keer mee aan een van jouw architectuurwandelingen, dus we blijven je nieuwsbrieven in de gaten houden.

Wilma Siccama, Wandeling Betondorp, Amsterdam (april 2014)

Fantastische tijd in Berlijn gehad: uitstekende reisleidster en gids Suzanne Roelofs, prima hotel, heel interessante stad. Mijn complimenten voor Suzanne die heel enthousiast en boeiend weet te vertellen. Heb veel geleerd en genoten.

Anoniem (website Asgard Reizen), Reis Moderne Architectuur Berlijn (april 2014)

Geachte mevrouw Roelofs,De vijfdaagse architectuurreis naar Berlijn was mijn derde bezoek aan Berlijn en ook mijn derde reis met u als reisleider. Mijn eerste kennismaking met Berlijn was in 1965, enkele jaren na de bouw van de muur. De tweede kennismaking in 1998, negen jaar na de val van de muur, toen aan een Berlijn midden in een bouwboom van ongekende mate. Nu, afgelopen week, onder uw leiding heb ik kunnen aanschouwen wat uit die twee vorige Berlijns geworden is. U wist onze kleine groep, bestaande uit alleen maar aardige mensen, te leiden langs Berlijns architectonische hoogtepunten, zowel in Oost en West, als vanuit het verleden en het heden. Steeds weer wist u ons te verrassen met uw kennis van de geschiedenis en de architectuur. U was ook fantastisch in staat met de dosering van wat ze wanneer vertelde en wist de spanning er optimaal in te houden. Ja, voor mijn oude botten was het af en toe een beetje vermoeiend. Voor u was echter geen moeite te veel om een lift of roltrap op te sporen, waar een weg langs een normale trap het meest voor de hand liggende zou zijn.Mijn vorige twee reizen met u waren in Spanje. Kennelijk is uw inzetbaarheid van kennis en vaardigheden niet aan landsgrenzen gebonden. Met u op reis is steeds weer genieten. Mijn dank hiervoor.

Jo Kobussen, Reis Moderne Architectuur Berlijn (april 2014)

De leden van het Nut, departement Delden, hebben op deze avond een lezing van Suzanne Roelofs over Friedensreich Hundertwasser bijgewoond. Suzanne wist de 120 aanwezige leden van begin tot het eind te boeien met een spraakmakende voordracht over deze kunstenaar en architect. Wij hebben genoten van deze sprankelende en leerzame avond. Al met al een zeer geslaagde avond.

Wim Boer, Lezing Friedensreich Hundertwasser (april 2014)

Mijn wens om Helsinki in het “echt” te zien is alleen maar groter geworden. Sta iedere keer weer verbaasd dat je alles zo uit je hoofd met enthousiasme vertelt. Verheug me op de reis.

Annette ter Welle, Lezing Moderne Architectuur & Design Helsinki (maart 2014)

Buitengewoon leerzaam en op een charmante manier gebracht. Suzanne houdt van haar vak en straalt kennis en kunde uit op haar eigen rustige manier. Genoten! Berlijn is groter voor mij geworden, nog interessanter.

Paula DS, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Gisteren weer ontzettend genoten van je lezing. Wat een architect. Mag ik ook een suggestie doen voor een volgende lezing, nl. over Dame Zaha Hadid? Dank je en ga zo door!

Marja Hegt, Lezing Oscar Niemeyer (november 2013)

Met Suzanne zie en hoor je zoveel meer! Daar is ook deze voor ons prachtige en geweldige reis naar Sevilla en Cordoba perfect mee gekarakteriseerd! Dank Suzanne!

Oso, Kunst- en architectuurreis Sevilla en Córdoba (oktober 2013)

Kanjer! Suzanne, je hebt het voor elkaar gekregen om een stel moderne-architectuurleken een nieuwe kijk op een stad te leren. We hadden ingeschreven op deze reis met het idee: dat is vast wel eens aardig om met deze insteek naar Berlijn te gaan en door een nieuwe bril te kijken. HELEMAAL GESLAAGD.Hartelijk dank voor je enthousiaste lessen en gezelschap.We hopen je vaker te treffen bij andere gelegenheden op nieuwe spannende plekken.

Klaas en Bim Punt, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Afgelopen week ben ik naar Berlijn geweest met een architectuurreis van Asgard. De reisleider was Suzanne. Ik moet zeggen dat ze geweldig was. Haar kennis, kunde inzake (de architectuur van) Berlijn en de enthousiaste manier waarop ze dat overbrengt is ongelooflijk. Verder is zeer servicegericht en flexibel. Geen moeite is haar te veel om de leden van het reisgezelschap ter wille te zijn.

Elly Besterveld, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Erg interessante reis o.l.v. enthousiasmerende en heel goed geïnformeerde reisleidster. Zeer veel informatie en goed gedoseerd. Vereist het nodige loopvermogen.

Dhr Van de Water, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Prima hotel, centraal gelegen in een spannende stad, uitstekend en gevarieerd programma o.l.v. een geweldige, inspirerende en enthousiaste reisleidster.

Mw Meijer, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Geweldige reis met indrukwekkende architectuur. Prima centraal gelegen hotel. Groep met heel aardige mensen, maar vooral Suzanne is super en niets is haar teveel. Erg aanbevolen, maar wel goed uitgerust op reis gaan.

Dhr Peters, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Ja de reis naar Berlijn is weer ten einde,het was heerlijk. Heel veel informatie, wat is Suzanne een prima reisleidster. Ik hoop volgend jaar weer met een reis onder leiding van haar mee te gaan.

Anneke, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Hierbij mijn reisbeoordeling, een heel interessante reis,goedgeorganiseerd,prettig hotel,prettig reisgezelschap en een uitstekende begeleidster + prima toelichting op het programma

Mw De Pater, Reis Moderne architectuur in Berlijn (oktober 2013)

Heerlijke stad, super smalle straatjes, ontelbare pleintjes, prachtige bezienswaardigheden. Heel Spaans, fantastisch. Suzanne had zich perfect voorbereid. Ze leek onvermoeibaar en legde ons alles enthousiast uit. Enthousiasme slaat over op de groep, het was dik genieten.

Thomas van Rij, Kunst- en architectuurreis Sevilla en Córdoba (oktober 2013)

Voor de tweede maal met jou op reis naar Spanje. Ik heb genoten van je enthousiaste en deskundige wijze van vertellen. Je grondige kennis van de geschiedenis van Sevilla en Córdoba hebben deze reis een extra dimensie gegeven. Dank hiervoor Suzanne en tot de volgende reis.

Helen Henry-Erhardt, Kunst- en architectuurreis Sevilla en Córdoba (oktober 2013)

Mijn eerste reis begeleid door Suzanne in samenwerking met de Spaanse Vereniging in Eindhoven was een intensieve kennismaking met architectuur in Sevilla en Corduba, waarvan geen belangrijk plekje onbelicht bleef en vooral de gewaagde parasols, de voormalige expo-paviljoens, de moderne stationsgebouwen naast de bekende toeristentoppers als de kathedraal en het paleis een grote verrassing waren! Vakkundig en met een afwisselende opbouw van het programma bleef de reis spannend tot het einde! Heel veel dank Suzanne!

Hanny Visser, Kunst- en architectuurreis Sevilla en Córdoba (oktober 2013)

Een reisleidster die vol enthousiasme zo veel van kunst, geschiedenis en architectuur weet te vertellen voegt zo veel meer toe aan een reis. Onvergetelijk en ik kreeg een “nieuwe” kijk op Sevilla. Heel veel dank en tot een volgende reis.

Erica Lugt, Kunst- en architectuurreis Sevilla en Córdoba (oktober 2013)

Dit was de derde reis, die Suzanne Roelofs heeft georganiseerd voor de Assocacion Ibero Americana uit Eindhoven en wederom was het een groot succes. De professionaliteit en het enthousiasme van Suzanne stonden hier opnieuw borg voor!

Fons Stevens, Kunst- en architectuurreis Sevilla en Córdoba (oktober 2013)

Niet alleen het weer was fantastisch tijdens de architectuurreis van de Spaanse vereniging in Eindhoven naar Sevilla en Córdoba. ‘Onze’ Suus was ook in topvorm en straalde als de Sevilliaanse zon haar informatie overvloedig uit over onze hoofden. Volgend jaar ‘nos veremos en Salamanca!

Peter Kivits, Kunst- en architectuurreis Sevilla en Córdoba (oktober 2013)

We zijn met jou door Rotterdam gelopen en vonden het echt hartstikke leuk en interessant.Ik ga ook met je naar Berlijn, ik kijk er erg naar uit.Volgend jaar wil ik graag met je mee naar Stuttgart of Helsinki of allebei.

Jan Peters

Nogmaals bedankt dat je ons op zo’n voortreffelijke manier hebt laten kennismaken met Chicago, wellicht tot ziens op een andere reis.

I. en T. Hofman, Architectuurreis Chicago (september 2013)

Bijzonder goede en levendige lezing over architectuur in Barcelona! Volgend jaar gaan wij voor het eerst naar Barcelona. Dankzij de lezing van Suzanne zullen wij zeker met andere ogen kijken dan de gemiddelde toerist.

Maaike, Lezing Barcelona voor Kopgroep bibliotheken (11 september 2013)

Sinds een paar dagen weer terug in Eindhoven maar in gedachten ben ik nog in Chicago. Wat een geweldige stad met zoveel prachtige architectuur. Maar een stad kan nog zo mooi zijn, genieten doe je pas echt met goede uitleg erbij. Je enorme kennis, je ongebreideld enthousiasme en je relaxte omgang zorgden ervoor dat deze reis voor mij een onuitwisbare herinnering blijft.Ik heb genoten en hoop in de toekomst nog eens met je pad te kunnen gaan. Dank voor alles!

Gerty Heinrichs, Architectuurreis Chicago (september 2013)

Ik heb Chicago als een prachtstad ervaren. Gedurende de dagen waren er voor mij verschillende wauw-momenten. Op het enquête-formulier van de SRC heb ik de reis een dikke 10 gegeven. Jou ook trouwens.

Gerna Edelenbos, Architectuurreis Chicago (september 2013)

Hartelijk dank voor de lijst met gebouwen + de namen van de architecten. Nu kan ik de juiste gegevens onder de foto’s plaatsen. Ik heb erg genoten en bedank je nogmaals. Het allerbeste en tot ziens, Annette.

Annette ter Welle-Smeets, Architectuurreis Chicago (september 2013)

Goede combi van architectuur en kunst. Enthousiaste reisleidster, Suzanne Roelofs, met verstand en kennis van zaken over architectuur en geinteresseerd in iedereens achergrond en reis-ervaringen. Kleine groep, werkt goed, overzichtelijk, hoewel ik meer mijn eigen plan heb getrokken om dingen te zien die ik graag wou zien.Voldoende eigen tijd en om zelf dingen te kunnen, of met anderen of alleen, allemaal mogelijk. Kortom reis voldeed aan verwachtingen, wens van Weisenhufsiedlung bekijken eindelijk uitgekomen na 10 jaar!!!

Arno Gelderblom, Architectuurreis Stuttgart (augustus 2013)

Stuttgart was een heel interessante architectuurreis. Deze stad was mij niet eerder opgevallen wat betreft de interessante gebouwen, oud en nieuw die er zijn. De nieuwe stadsbibliotheek van Eun Young Yi was een prachtige opening op de eerste dag. Maar ook de Weissenhofsiedlung uit 1927 was een openbaring. Evenals de 2 automusea en speciaal die van Ben van Berkel. De architectuurgids Suzanne Roelofs deed haar werk weer op de bekende achteloze maar zeer doeltreffende wijze.

Harry Mulder, Architectuurreis Stuttgart (augustus 2013)

Nogmaals hartelijk dank voor de leerzame en gezellige reis naar Stuttgart, groetjes.

Meike Nieuwenhuizen, Architectuurreis Stuttgart (augustus 2013)

For two days we visited Rotterdam and Amsterdam with a group of students of urban planning. Subject was the recent city developments of the two cities as an example of European urbanity. Suzanne Roelofs has been an excellent guide for us. Not only that she created an inspiring tour, she offered as well a profound and broad knowledge of the architectural sites and the fundaments of city planning. We enjoyed the intense discussions with Suzanne about different aspects of socienty and city development. The two days were an impressive journey through examples of the latest developments of the two cities. Suzanne Roelofs can only be recommended.

Prof. Dr. Joachim Vossen, 2 day architecture program in Amsterdam & Rotterdam for Ludwigs-Maximilians-Universität München (juli 2013)

Hi Suzanne! Thanks again for the two very interesting and inspiring days we had thanks to your guidance in Amsterdam and Rotterdam! All the best for you and kindest regards from Germany! Stephan

Stephan, 2 day architecture program in Amsterdam & Rotterdam for Ludwigs-Maximilians-Universität München (juli 2013)

@SRCreizen nogmaals complimenten voor deze muziekreis en zeer veel complimenten voor Suzanne!! Prettige en deskundige begeleiding!

Tweet Judith Hartman, Muziekreis Sound of the South met Leo Blokhuis (juni 2013)

Zo. Weer thuis. Eigenlijk mooi jetlagvrij door 5 dagen reizen naar het zuiden van de VS gerold. De groep waar ik bij aansloot trekt van Chicago via Nashville en Memphis naar New Orleans, prachtige trip natuurlijk. Ik was er drie dagen bij, om wat verhalen te vertellen enzo. De reis was opgezet door SRC-Cultuurvakanties. Was echt héél leuk om te doen, leuke groep mensen bij elkaar en een reisleider die niet alleen van wanten weet, maar ook nog eens een prachtig mens is. Misschien is dit wel voor herhaling vatbaar… En ondertussen wens ik mijn ex-reisgenoten nog een mooie tijd in Natchez en The Big Easy, New Orleans.

Bericht Leo Blokhuis op zijn facebook, Muziekreis Sound of the South met Leo Blokhuis (juni 2013)

Dag Suzanne, Fijn dat je eindelijk weer thuis bent om bij te komen van deze enerverende muziekreis. Godallemachtig wat heb jij dat goed gedaan! Je wist veel, zowel van de architectuur [jouw ‘ding’]als van de muziek, was charmant en je trad kordaat op als het moest. Op de bizarre terugreis werd je nog even flink op de proef gesteld,maar je hebt je er manmoedig doorheen geslagen: ik zat achter je in de bus naar Atlanta met die verschrikkelijke chauffeur. Je deed het perfect. Nogmaals dank [Udo is exact dezelfde mening toegedaan] voor deze onvergetelijke muziektrip & geniet maar lekker in Berlijn, je hebt het dubbel en dwars verdiend

Hugo Koch, Muziekreis Sound of the South met Leo Blokhuis (juni 2013)

Namens de bridgers die deelnamen aan de rondvaart moet ik je heel hartelijk danken. Over jou, Suzanne, raakten ze niet uitgepraat. Zowel je boeiende manier van spreken, je grondige kennis van al het moois, en de heel andere tocht dan wat toeristen in Amsterdam gewend zijn, maakten dat uurtje geweldig!

Rob Stravers, Boottocht over ‘t IJ in Amsterdam (april 2013)

We hadden een geweldige dag. Ben ook blij dat iedereen Suzanne zo een geweldige grote kennis van geschiedenis en architectuur hoorde verkondigen. Voor Els en mij is zij een ongeëvenaard sympathieke jonge vrouw die weet waarover ze enthousiast verteld.

Lydia Barenholz, Boottocht over ‘t IJ in Amsterdam (april 2013)

Dag Suzanne, we kijken met veel plezier terug op onze reis!

Henk en Riet Hanekamp-Koopman, Reis Nordic Art (april 2013)

We hebben erg genoten van deze korte reis naar Berlijn. Het was onze eerste kennismaking met deze stad, en architectuur is een heel goede ingang om een stad en zijn geschiedenis te leren kennen. Suzanne Roelofs die ons begeleidde, verdient de hoogste lof. Zeer deskundig, prettig om naar te luisteren en bovendien hartelijk en meelevend. Het was nog buitengewoon koud en dat kleurt onze herinneringen in die zin, dat we wel terug willen komen, maar dan in een ander jaargetij!

Overbeeke, Reis Moderne Architectuur in Berlijn (april 2013)

De reis naar Berlijn voldeed volledig aan onze hooggestemde verwachtingen. Met nadruk geldt dit de kwaliteit van onze reisleidster: Suzanne Roelofs.

Dhr en mw Kortekaas, Reis Moderne Architectuur in Berlijn (april 2013)

Met veel plezier hebben we deelgenomen aan deze reis. We hebben veel gelopen en gezien. Ook weet Suzanne erg veel te vertellen en zo krijg je een goed beeld van de oude en nieuwe moderne architectuur in Berlijn. Al met al een leuke en leerzame reis!

Anneke en Martin Lohuizen, Reis Moderne Architectuur in Berlijn (april 2013)

Zoals altijd heb ik weer genoten van de wandelingen in Kampen en Rotterdam. Kijk vooral als ik in Kampen ben, met andere ogen naar de prachtige huizen. De regen deerde ons niet, dankzij jouw deskundige uitleg. Ik kijk er nu al weer naar uit, als je terug bent uit Berlijn wat voor moois er opnieuw op het programma staat.Ik verheug me erop.

Anke, Wandelingen ‘Art Nouveau Kampen’ en ‘Museumpark tot Euromast’ (Rotterdam) (maart 2013)

Ik heb genoten van de cursus Moderne Nederlandse Architectuur in de Bibliotheek Haarlem. Suzanne Roelofs heeft echt kennis van zaken – dat is duidelijk maar ze kan haar kennis ook prettig overbrengen. Interessant en plezierig om naar te luisteren.

Ian Borthwick, Lezingenreeks Moderne Nederlandse Architectuur te Haarlem (maart 2013)

Informatief en interessant!, Zie ook: http://wilikditwel.blogspot.nl/2013/02/moderne-architectuur.html

Lidia Schoonderbeek, Lezingenreeks Moderne Nederlandse Architectuur te Haarlem (maart 2013)

Zelfs voor een ‘kenner’ van de stad Utrecht, ging er toch nog een wereld open. Zeer bedankt, Zusanne

Kees Berger, Art Nouveau Utrecht (maart 2013)

Genoten van de verhalen, en je de kennis en kunde over de Art Nouveau architectuur in Haarlem. Kijk uit naar de wandeling in Utrecht!

Jan van der Knaap, Art Nouveau Haarlem (maart 2013)

Met dank voor een interessante en inspirerende excursie over het bouwen en leven in het Amsterdam van Nu en van Straks…..Ik wil graag nog es met je gaan stappen.

Tjeerd Smid (Within Walking Distance Travel Services), Architectuur rondom het IJ (februari 2013)

We hebben genoten van jouw kennis en kunde omtrent de architectuur in Dubai verleden jaar. Het is al weer een tijd geleden, maar we denken er nog regelmatig aan terug.

Arie en Simone van der Vliet, Architectuurreis Dubai (november 2012)

Hallo suzanne, met dit mailtje wil ik je even komen bedanken voor de interessante rondwandeling in utrecht. De meeste gebouwen kende ik al wel maar door jouw uitleg en inhoudelijk verhaal  ga je er toch nog anders naar kijken en krijgt het toch weer een meerwaarde.

Gerard Versteegh, Wandeling Art Nouveau Utrecht (najaar 2012)

Wil je op een efficiënte manier in 5 dagen Madrid en in 1 dag Toledo zien? Dan moet je op reis met Suzanne Roelofs. Medio oktober heb ik in groepsverband met haar als reisleider een dergelijke reis gemaakt. Eigenschappen van Suzanne: altijd opgewekt en energiek, altijd open voor vragen en opmerkingen, en ook zeer belangrijk: altijd het tjidschema goed nakomen. Suzanne, met je verbluffende hoeveelheid aan kennis en het gemak waarmee je deze aan ons overbrengt, heb je mij en onze hele groep een bijzondere en onvergetelijke week bezorgd. Dank je wel.

José Ackermans, Kunst- en architectuurreis Madrid en Toledo (oktober 2012)

Nogmaals dank voor de prachtige, veelzijdige en uitgebalanceerde reis door Madrid en Toledo. Dat ik een schat aan indrukken heb opgedaan realiseer ik me des te meer nu ik weer enkele dagen terug ben in “middelmatig “ Eindhoven. Hoop van harte dat er volgend jaar een vervolg op komt onder je leiding naar Sevilla?”

Fons Stevens, Kunst- en architectuurreis Madrid en Toledo (oktober 2012)

Geachte mevrouw Roelofs. In het voorjaar van 2011 heb ik u leren kennen als docent bij een cursus Spaanse Architectuur georganiseerd door de Spaanse vereniging (AIE) in Eindhoven. Naast uw vakkennis, gedrevenheid en enthousiasme viel op dat u het stopwoordje ´uh´ niet leek te kennen. Toen u ook een architectuur reis naar Barcelona en Valencia ging leiden in het najaar van 2011 was ik dan ook zonder lang nadenken van de partij. De reis was een genieten van uw vakkennis, enthousiasme en ontembare energie waarmee u de groep langs de mooiste architectuur objecten leidde. In het najaar van 2012 hebt u een reprise gegeven van de architectuurreis, nu naar Madrid en Toledo.  Weer  heb ik ongelooflijk genoten. Ik ben u zeer dankbaar voor al het moois waarvan ik dankzij u heb mogen genieten.

Jo Kobussen, Kunst- en architectuurreis Madrid en Toledo (oktober 2012)

Al 30 jaar gaan wij meerdere malen per jaar naar Spanje maar nog nooit hebben wij dankzij jouw boeiende verteltrant en je bijzondere persoonlijkheid, zoveel gezien en geleerd als in die ene week naar Madrid en Toledo. Volgend jaar ga je hopelijk weer mee met onze Spaanse vereniging naar Sevilla?

Peter Kivits ( www.aei-eindhoven.nl ), Kunst- en architectuurreis Madrid en Toledo (oktober 2012)

Beste Suzanne, Geheel voldaan ben ik maandagavond veilig thuisgekomen van de themareis naar Helsinki, over Finse architectuur en design, die je hebt begeleid. Zoals ik bij het afscheid al zei, na vijf eerdere bezoeken aan Helsinki heb ik deze keer, dank zij jouw uitgebreide kennis van architectuur en de Finse geschiedenis, veel nieuws gehoord. Nog veel dank daarvoor.

Jacques Arts, Architectuur- en designreis Helsinki (september 2012)

Er was jammergenoeg geen gelegenheid om afscheid van je te nemen op de luchthaven. Daarom willen wij je nu nog even heel erg bedanken voor je begeleiding van deze Helsinki-reis. Met je zeer gedegen kennis en je vermogen om die met enthousiame over te brengen, met je zorgzaamheid en je heerlijke opgewekte persoonlijkheid was je voor ons de allerbeste reisleider.We hopen in de toekomst nog eens met je op reis te kunnen gaan.

Marjolijn en Gerrit van Brakel, Architectuur- en designreis Helsinki (september 2012)

Beste Suzanne, Uw bevlogen uitleg over de Architectuur is meer dan fantastisch!!! Wij krijgen van U steeds weer zo’n goed beeld tot welke gedachte de Architect/en; komt om zo’n mooi en waanzinnig prachtig ontwerp uit te voeren zodat wij in hogere sferen komen en morgen genieten van schitterende resultaat.

Annemie van Velzen Camphuys, lezing Moderne Architectuur (2012)

Ik wil je nog een keer bedanken voor de prachtige Bijlmer wandeling. Indrukwekkend en ik heb voorgoed mijn beeld over de Bijlmer bijgesteld .

Peter van den Akker, wandeling Bijlmermeer (juni 2010)

GENOTEN van je wandeling…want ben jij goed(!)….prettige uitleg (niet te veel/te weinig). Zie uit naar je volgende trips.

Peter Clark, wandeling Bijlmermeer (juni 2010)

Nogmaals wil ik je bedanken voor de enthousiaste wijze waarop jij de cursus “ moderne bouwkunst” hebt gegeven op de donderdagavonden in Leiden. Met zeer veel genoegen heb ik deze cursus gevolgd en ik zal beslist anders kijken naar de gebouwen, die je hebt besproken.

Heleen de Graauw-Stoorvogel,Cursus Moderne Nederlandse architectuur(voorjaar 2010)

Met veel plezier en interesse heb ik de cursus “Moderne Architectuur” van de Vrije Academie gevolgd, die door de docente Suzanne Roelofs in het NAI  naar mijn oordeel uitstekend  werd behandeld. Ik was onder de indruk van de enthousiaste en vakkundige  wijze , waarop deze docente de moderne architectuur in al haar facetten over het voetlicht  bracht; de rondleiding  door “IJburg” was een geweldige afsluiting.  Door mijn vele reizen en de studie  “Cultuurwetenschappen”  bij de OU had ik al een sterke betrokkenheid bij de moderne architectuur, maar door de inleidingen van Suzanne Roelofs ben ik zeker nog enthousiaster geworden!  Veel dank daarvoor en heel graag tot  ziens bij een volgende cursus!

Leo Matthijssen, cursus Moderne architectuur (voorjaar 2010)

Ik heb met heel veel plezier de cursus Moderne Architectuur gevolgd. Inhoudelijk een goede cursus. Het werd een feest omdat Suzanne hem gaf. Een zeer goede docent. Een verhalenverteller. En wat een uitstraling!

Jan Gerbrands, cursus Moderne architectuur (voorjaar 2010)

This is our third study tour with Suzanne and as always she is excellent, very informative and professional. She goes out of her way to ensure the tour meets our needs and she accommodated a visit to the Amsterdam ArenA at the last minute. The tours are organised very efficiently and certainly meet the needs of the students. The students have always been impressed at her knowledge of architecture and warm to her friendly nature.

Paul Kenny, Liverpool John Moores University , Studieweek Amsterdam (oktober 2009)

Nogmaals dank voor de goede en leerzame rondleidingen door Joods Amsterdam; het aardige was dat ik alle straten waar we doorheen wandelden wel kende, maar dat jij veel wist te vertellen, zaken die ik totaal niet wist. En je vertelde het op een aanstekelijke manier. Graag loop ik nog een keer onder jouw leiding door de stad.

Hans de Jong, serie wandelingen Joods Amsterdam (oktober 2009)

Hartelijk dank voor de geweldig, interessante en waardevolle rondleiding door “Joods Amsterdam” die nu ten einde is.

Jannie Le Heux , serie wandelingen Joods Amsterdam (oktober 2009)

De rondleiding met Mevr. Suzanne door het Paleis op de Dam was echt een succes, enthousiast en deskundig!!

Fam van Bueren, Rondleiding Paleis op de Dam Amsterdam (oktober 2009)

We zijn inmiddels weer goed geacclimatiseerd en kunnen terugzien op een fantastische reis, mede dankzij jouw geweldige inzet. Nogmaals hartelijk dank en wie weet zien we elkaar ooit nog eens terug op een volgende reis.

Jelte en Janny van der Veen, SRC-Reis American Highlight (september 2009)

We zijn alweer een tijdje aan het nagenieten van onze reis in de U .S. A. Dank zij jou werd het super. We hopen je nog eens te ontmoeten.

Gerard en Willy Groot Wesseldijk, SRC-Reis American Highlights (september 2009)

We hadden een fantastische reisleidster, ze was lekker streng en ze wist alles. Mijn moeder (88) zegt bijna dagelijks “wat hebben we een heerlijke reis gehad, ik denk er zoveel aan”. Laatst hoorde ik haar zeggen “ik zou zo weer terug willen”. Het was een heerlijke reis!”

Anne de Vos van Steenwijk, SRC-reis American Highlights (september 2009)

 

Wilt u ook een reactie achterlaten?

[button_small href=”http://buildingstories.nl/reacties/reactie-toevoegen/”]- Reactie toevoegen -[/button_small]