06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Wandelingen

5 Jan 2017

Lezingen en cursus Amsterdam

Vanaf dit voorjaar ga ik lezingen en een cursus in de Krugerkamer organiseren.

Onderwerpen zijn:  de architect I.M.Pei op 15/2, Het succes van Nederlandse architectuur op 28/2 en een cursus moderne internationale architectuur op 4 maandagavonden in maart.

De Krugerkamer is een prachtige locatie in Amsterdam Oost, in de buurt van het Oosterpark en nog geen 10 minuten lopen van metrohalte Wibautstraat of transhalte Beukenplein.

De eerste lezing zal gaan over I.M.Pei, op woensdagavond 15 februari, van 20-22.00 uur. I.M Pei is een Chinees-Amerikaanse architect die dit jaar 100 jaar wordt! Hij heeft prachtige gebouwen en musea gemaakt, o.a. de beroemde piramides van het Louvre maar ook het Islamistisch museum in Doha, veelvuldig in de media geweest. U zult zich verbazen over de veelzijdigeheid en fijngevoeligheid van zijn architectuur.

De tweede lezing is een kleine 2 weken daarna, op dinsdag 28 februari, ook van 20-22.00 uur. Deze lezing gaat over het success van de Nederlandse architectuur. Voor zo’n klein landje als Nederland hebben wij opvallend veel grote architectenbureau’s, denk aan MVRDV, Mecanoo, OMA van Rem Koolhaas en UNStudio van Ben van Berkel. We gaan het werk van deze bureau’s bekijken en kijken of je kan spreken over een succesformule.

En dan nog een cursus: Internationale architectuur van 1900-heden in 4 x, namelijk op de maandavonden in maart: 6, 13, 20 en 27 maart, van 20-22.00 uur. Er is me vaak gevraagd of ik weer eens cursussen ga geven en met deze mooie locatie lijkt het me een prima moment. Nadruk komt op de meest recente projecten.

De lezingen kosten 17,50 € per lezing, de cursus kost 75 €. Opgave kan via mijn website.

Foto: Yi architects, Stadsbibliotheek, Stuttgart, 2011. Foto: Ard Bodewes.