06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Arrangementen

Zoekt u naar:

Een interessant, goed verzorgd uitje voor uw bedrijf. / Een leuke excursiemiddag voor uw vereniging. / Een educatieve architectuurdag voor uw onderwijsinstelling. / Een verrassende invulling voor uw familiedag.

Arrangementen zijn op maat gemaakte programma’s voor particulieren, onderwijsinstellingen en bedrijven. Hoe dit eruit ziet is aan u.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een lezing + wandeling, een lezing +boottocht of een wandeling + museumbezoek. De programma’s bieden zo meer gelegenheid om dieper op een onderwerp in te gaan. Ook is het mogelijk om een wandeling / lezing of dagprogramma te combineren met een drankje en/of hapje; bij ontvangst, tussendoor of aan het einde van het programma.

Tot slot heeft Building Stories ook veel ervaring met het organiseren van (meerdaagse dagprogramma’s voor onderwijsinstellingen. Een vierdaags architectuurprogramma voor buitenlandse studenten in Amsterdam of een dag voor 150 studenten met diverse keuzemogelijkheden voor museumbezoek + wandeling, allen behoren tot ons repertoire.


Hieronder vindt u enkele mogelijkheden. Programma’s kunnen op maat gemaakt worden en aangepast worden aan uw persoonlijke smaak. Schroom dus vooral niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen om zo de mogelijkheden te overleggen en te kijken wat het beste bij uw interesse past.

Dagje Amsterdamse School Architectuur: eerst een lezing en daarna een wandeling door Plan-Zuid met haar woningbouw.

Eco-tour moderne architectuur (3 uur): een fietstocht langs duurzaam gebouwde moderne architectuur, hergebruik van bestaande gebouwen en het milieuvriendelijke Westergasterrein en GWL-terrein. Eventueel aan te vullen met een biologische lunch of een gezond grasdrankje. 

Amsterdam Rondom ’t IJ: Het waterfront van Amsterdam wordt momenteel spraakmakend ontwikkeld. U krijgt eerst een lezing over de ontwikkeling, gevolgd door een boottocht door het gebied of een wandeling langs de meest spraakmakende vernieuwingen .

Museumpark Rotterdam: een architectuur- en stedebouwkundige wandeling door het Museumpark en Wijnhavenkwartier, gevolgd door een bezoek aan het voormalige NAi (Jo Coenen) of Kunsthal (Rem Koolhaas).

Stationsarchitectuur: Nederland heeft veel opmerkelijke stations. In dit programma gaan we met de trein langs verschillende stations, waarbij de steeds uitstappen en de stationsarchitectuur bespreken. Denk bv aan: Amsterdam – Haarlem- Leiden – Den Haag CS of aan Amsterdam – Bijlmer Arena – Utrecht – Rotterdam

Museumarchitectuur: Musea zijn de laatste tijd veel in het nieuws, niet alleen vanwege hun collectie, maar ook vanwege het gebouw; steeds vaker functioneert deze als het visitekaartje voor de collectie. Bij dit arrangement eerst een lezing over museumarchitectuur met voorbeelden uit binnen- en buitenland en daarna bezoek aan een museum: bv. Rijksmuseum (Amsterdam), Stedelijk Museum (Amsterdam), Boijmans van Beuningen (Rotterdam)

Architectuur van H.P. Berlage: Lezing over de architect Berlage met aansluitend bezoek aan de Beurs van Berlage (Amsterdam) of het Gemeentemuseum (Den Haag).