06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Zuidas Amsterdam

zondag 16 juli 2023 van 11-13.00 uur

      

Datum: zondag 16 juli 2023 | Tijd: 11:00 – 13:00 | Prijs: 20€ p.p.

De Zuidas wordt sinds het begin van de 21e eeuw ontwikkeld tot internationale toplocatie voor wonen en werken. Inmiddels heeft dat geleid tot een enorme mix van kantoren, woningen, horeca, winkels en andere voorzieningen, waardoor zij niet alleen overdag levendig is, maar ook ‘s avonds een kloppend hart houdt. De locatie, rondom station Zuid en vlakbij de Vrije Universiteit speelt hierbij ook een grote rol.

De gebouwen worden door grote, deels internationale architecten ontworpen, waardoor het gebied verzekerd is van de allure die zij zoekt. Denk aan namen als  Rafael Viñoly, Micheal Graves, Toyo Ito, Ben van Berkel, Erick van Egeraat, Pi de Bruijn en het bureau Skidmore, Owings & Merrill LLP. Ook vinden we hier het duurzame Circl paviljoen en spannende, kleurrijke woningbouw, onder andere The Valley van MVRDV.

Tijdens deze wandeling bekijken we niet alleen de diverse spraakmakende projecten, maar staan we ook uitgebreid stil bij de achterliggende visie en de geplande toekomstplannen.

Een spectaculair, bijna on-Nederlands stukje Amsterdam.

Dag Suzanne, zoals ik inmiddels van je gewend ben: het was afgelopen donderdag een uitstekende presentatie over de Zuidas – architectuur. Ook het voor een 2de keer meemaken was boeiend en nog steeds een genoegen! Ruud de Blij, Programma- commissaris PRC Amsterdam e.o, april 2016

Boek deze excursie

 

Terug naar de agenda.