06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Gaudí lezing & Wandeling Spaarndammerbuurt (Amsterdam)

zondag 10 maart 2019 van 11.30-16.00 uur.

  

Datum: zondag 10 maart | Tijd: 11:30 – 16:00 | Prijs: 27,50€ p.p.

T/m 31 maart is in Het Schip de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School. “De tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben.”

We beginnen de dag met een lezing over Gaudí. We bespreken zijn belangrijkste projecten, stijlkenmerken en idealen, waarbij de nadruk zal liggen op wat u daarna in de tentoonstelling kunt zien, die u daarna zelf kunt bezoeken.

Na de lunchpauze maken we een wandeling door de omliggende buurt: de Spaarndammerbuurt. We zullen natuurlijk de architectuur van museum Het Schip bespreken, net als veel andere prachtige voorbeelden van Amsterdamse School architectuur. Deze Amsterdamse School architecten waren werkzaam in dezelfde periode en ook bij hen zie je de liefde voor ambacht, de inspiratie uit de natuur en het gebruik van geometrische figuren terugkomen.

Hierna zult u een goed beeld hebben van het werk van Gaudí en de Amsterdamse School, de verschillen tussen beide maar ook zeker de overeenkomsten!

Het hele tijdschema:
11.30-12.30: Lezing over Gaudí (in een zaal in Museum Het Schip)
12.30-14.30: Vrij tijd voor bezoek tentoonstelling (gratis met museumjaarkaart) en lunchpauze
14.30-16.00: Wandeling Spaarndammerbuurt en de architectuur van Het Schip.

Boek deze excursie

 

Terug naar de agenda.