06-514 11 238
suzanneroelofs@gmail.com

Eindhoven dagexcursie: Strijp-S & Binnenstad

zaterdag 12 oktober 2019 van 11-16.00 uur.

   

Datum: zaterdag 12 oktober 2019 | Tijd: 11:00 – 16:00 | Prijs: 27,50€ p.p.

Eindhoven stond altijd bekend als de stad van Philips. Maar daar hield het ook wel mee op. Het Van Abbemuseum kan sommigen bekoren, maar verder had het de cultuurliefhebber niet veel te bieden. Maar dat is voorbij: Eindhoven is ontzettend aan het veranderen.

Zo is er het spraakmakende Strijp-S, het het voormalige fabriekscomplex van Philips dat vlakbij het centrum ligt. De gemeente kocht het in 2002 om rondom het industrieel erfgoed een nieuw stadshart te creeeren en inmiddels wordt er volop gewoond en gewerkt. Moderne gebouwen, industrieel erfgoed, het gebied is volop in ontwikkeling.

Maar ook in het centrum gebeurt er veel. Zo bekijken we het Smalle Haven project van Jo Coenen (1990-2006), de diverse vernieuwingsprojecten rond winkelcentrum Heuvel, enkele vernieuwde Philipsgebouwen zoals de Witte Dame en Lichttoren en het project Rond de Admirant (2004-10) waarvan de “Blob” van Massimiliano Fuksas het meest in het oog springt. Niet voor niets is in Eindhoven elk jaar de Dutch Design Week!

Deze excursie duurt 5 uur met een uurtje vrije lunchpauze.

Het overtrof onze verwachtingen zéér: heel verrassend en overweldigend. In Strijp-S veel diverse, mooie en eigentijdse ontwikkelingen gezien. Ook in het centrum zijn er mooie vernieuwingen gerealiseerd zoals het verrassende Medina project en de schitterende woontoren van Jo Coenen. Onze kijk op Eindhoven is positief veranderd, een stad met allure. Suzanne vertelt zoals altijd op een boeiende wijze en geeft vaak een kijkje in de denkwereld en overwegingen van de (landschaps)architecten. Kees & Mieke, mei 2016

 

Terug naar de agenda.