Excursie: Spectaculaire treinstations van Nederland

Excursie: Spectaculaire treinstations van Nederland

Excursie: Spectaculaire treinstations van Nederland

Architectuur Wandelingen Nederland

De laatste jaren zijn veel Nederlandse treinstations prachtig vernieuwd! Daarom deze excursie op vrijdag 24 maart: een dagje treinen langs enkele van de meest bijzondere, want hoe beter deze stations te bespreken dan door ze te ervaren?

We beginnen bij Amsterdam Centraal: de prachtige architectuur van Cuypers maar natuurlijk ook de nieuwe kappen van Benthem Crouwel Architecten. Daarna door naar Haarlem voor een bezoek aan dit prachtige Art Nouveau station.

We vervolgens onze route naar het ruimtevakwerk station van Leiden om daarna nog het vernieuwde Den Haag station te bezoeken. Maar we zijn er nog niet…

Hierna staat Delft op het programma, vernieuwd door Mecanoo en we sluiten de dag af met het inmiddels beroemde Rotterdam CS. Natuurlijk worden geschiedenis en context van de stations niet vergeten!

De excursie begint om 11.00 uur op Amsterdam CS en naar verwachting eindigen we rond half 5 / 5 uur in Rotterdam.

Lunchpauze is vrij en de excursie is exclusief treinkaart, maar er zijn natuurlijk veel bedrijven die voordelige dagkaarten verkopen als u deze van tevoren koopt.

Er is alleen een kleine onder voorbehoud: mocht de NS onverwachte werkzaamheden hebben, dan kan het zijn dat de route wat wordt aangepast.

  • Nieuwsbrief

    Wilt u als eerste horen over onze nieuwe programma's? Vul uw e-mail adres in voor de driemaandelijkse nieuwsbrief.