Spaarndammerbuurt & Houthaven

Spaarndammerbuurt & Houthaven

Spaarndammerbuurt & Houthaven

Architectuur Wandelingen Amsterdam, Featured1, Uitgelicht

De Houthaven is een voormalig industrieterrein, dat inmiddels een grootscheepse transformatie ondergaat naar een duurzaam woon- en werkgebied met circa 2.700 woningen en diverse voorzieningen en bedrijfsruimtes. Hiertoe worden 7 eilanden aangelegd, met als doel een 100% klimaatneutrale wijk te realiseren.

De eerste gebouwen zijn inmiddels in gebruik genomen en naar verwachting zal dit jaar (2018) ook het visitekaartje van het gebied, gebouw Pontsteiger (Arons en Gelauff architecten) met ruim 300 appartementen en diverse voorzieningen in gebruik genomen worden.

Houthaven, gelegen tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ, zal qua voorzieningen ook aanlsuiten op de Spaarndammerbuurt.

Deze buurt is vooral bekend door het meest beroemde voorbeeld van de Amsterdamse School stijl: gebouw Het Schip van Michel de Klerk. Ook vinden we hier andere mooie voorbeelden van Amsterdamse School stijl. De buurt is de laatste jaren grondig opgeknapt en is een gezellige buurt geworden met veel winkeltjes, café’s en prettige openbare ruimte.

foto: Artist impression: Arons en Gelauff Architecten/Colordot

Deze wandeling staat gepland met open inschrijving op zondag 11 maart 2018  van 11.00-13.00 uur en van 14.16.00 uur. Voor de ochtendwandeling is momenteel een wachtlijst. Hij kost 17,50 € p.p. en om u op te geven kunt u gebruik maken van het boekingsformulier.

<< terug naar overzicht “Wandelingen: Architectuur Amsterdam”.

  • Nieuwsbrief

    Wilt u als eerste horen over onze nieuwe programma's? Vul uw e-mail adres in voor de driemaandelijkse nieuwsbrief.