IJburg (Amsterdam)

IJburg (Amsterdam)

IJburg (Amsterdam)

Architectuur Wandelingen Amsterdam

IJburg is een een nieuwe wijk in Amsterdam. Op zes kunstmatige eilanden worden hier 18.000 woningen gerealiseerd voor zo’n 45.000 inwoners. De aanleg van de eilanden gebeurt in twee fasen, waarvan het eerste deel nu grotendeels klaar is en men net met de 2e fase begonnen is. Om te voorkomen dat er teveel uniformiteit zou ontstaan, worden de eilanden door verschillende bureau’s ontworpen, denk aan architecten als Frits van Dongen, Liesbeth van der Pol en Claus en Kaan.

 

Tijdens deze wandeling bekijken we de verschillende buurten met elk een geheel eigen karakter. Zo zijn er grote bouwblokken met binnenstraten, opmerkelijke waterwoningen en vrije kavels met zeer uiteenlopende architectuur. Een interessante wandeling waarin we stilstaan bij verschillende visies op stedenbouw en architectuur op dit nieuw aangelegde stukje Nederland.

Deze wandeling staat gepland met open inschrijving op zondag 18 juni 2017 van 11-13.00 uur. Hij kost 17,50 € p.p. en om u op te geven kunt u gebruik maken van het boekingsformulier.

NB: Er is ook een fietstocht in dit gebied: zie hier. 

<< terug naar overzicht “Wandelingen: Architectuur Amsterdam”.

  • Nieuwsbrief

    Wilt u als eerste horen over onze nieuwe programma's? Vul uw e-mail adres in voor de driemaandelijkse nieuwsbrief.