Dagexcursie Museumplein (Adam)

Dagexcursie Museumplein (Adam)

Dagexcursie Museumplein (Adam)

Architectuur Wandelingen Amsterdam

Het museumplein heeft de laatste tijd –terecht!- veel aandacht gekregen met alle verbouwingen van de grote musea ter plaatse. We beginnen met een wandeling buiten. In deze wandeling bespreken we de architectuur van de gebouwen en daarnaast de diverse stedenbouwkundige plannen voor het totale gebied. Zo staan we stil bij het Koninklijk Concertgebouw (A.L. Van Gendt, 1888 met de nieuwbouw van Pi de Bruijn (1988)), het Van Gogh Museum (Rietveld en compagnons, 1973 met de nieuwbouw van Kisho Kurakawa, 1999), het Stedelijk Museum (A.W. Weissman, 1895 met de nieuwbouw van Bethem Crouwel Architecten 2012) en natuurlijk staan we uitgebreid stil bij het Rijksmuseum (P.J.H. Cuypers, 1885 met de nieuwbouw van Cruz y Ortiz, 2013). Duidelijk zal worden dat niet alleen de collecties van de gebouwen de moeite waard zijn.

Na vrije tijd voor de lunch gaan we verder met ons middagprogramma: Het Rijksmuseum binnen. In deze rondleiding uitgebreid aandacht voor de nieuwe binnenhoven van Cruz y Ortiz, de beruchte fietstunnel, de prachtige renovatiewerkzaamheden met het herstelde voorhof en de eregalerij en natuurlijk aandacht voor enkele van de meest beroemde schilderwerken.

Tijdschema:
11-13.00 uur: Architectuurwandeling Museumplein
13-14.00: vrije tijd voor lunch
14-16.00 uur: Het Rijksmuseum binnen: architectuur en hoogtepunten 17e eeuwse collectie

Prijs: de excursie kost 27,50 € p.p., exclusief entree voor het Rijksmuseum (hiervoor kunt u zelf van te voren een kaartje aanschaffen via hun website of gratis entree met museumkaart)

<< terug naar overzicht “Wandelingen: Architectuur Amsterdam”.

  • Nieuwsbrief

    Wilt u als eerste horen over onze nieuwe programma's? Vul uw e-mail adres in voor de driemaandelijkse nieuwsbrief.