Amsterdam Noord

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord

Architectuur Wandelingen Amsterdam, Featured1, Uitgelicht

In deze excursie volop aandacht voor Amsterdam Noord. Na jaren lang voor veel Amsterdammers een bijna vergeten gebied geweest te zijn, gaat daar nu zeker verandering in komen.

We gaan eerst naar het NSDM terrein. Het oude scheepsbouwterrein is inmiddels een echte hotspot geworden. De oude scheepbouwloods is een kunststad geworden, bedrijven als Viacom en Greenpeace hebben hun kantoren in de oude timmerwerkplaats en smederij en hier bevindt zich ook gebouw Kraanspoor (2007) van Ontwerpbureau Trude Hooykaas, een prachtig voorbeeld van duurzame architectuur.

Vervolgens stappen we weer op de pont en gaan we naar het Overhoeks gebied. Hier  verschijnt een compleet nieuwe stadswijk rondom de A’DAM toren (de oude Shell toren). Het oude lab heeft inmiddels een nieuw leven, de toren is prachtig verbouwd en verder is de eerste fase van woningbouw klaar van toparchitecten als Alvaro Siza, Jo Coenen, Mecanoo en diverse anderen. We bespreken de nieuwe wijk en de geplande ontwikkelingen en staan stil bij bij het EYE Film instituut (2012) van Delugan Meissl Associated Architects.

Deze wandeling staat gepland met open inschrijving op zondag 18 maart 2018  van 11.00-13.00 uur. Hij kost 17,50 € p.p. en om u op te geven kunt u gebruik maken van het boekingsformulier.

NB: er is ook een fietstocht in Amsterdam Noord: zie hier.(momenteel zonder open inschrijving)

<< terug naar overzicht “Wandelingen: Architectuur Amsterdam”.

  • Nieuwsbrief

    Wilt u als eerste horen over onze nieuwe programma's? Vul uw e-mail adres in voor de driemaandelijkse nieuwsbrief.